Naised sõjaväes

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mx77
Liige

Re: Naised sõjaväes :)

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:
Tuntud spordimeditsiini spets Atko Viru ütles ühes oma kirjutises kunagi, et täiskasvanuea vundament laotakse kasvueas.
Kas see Viru väide põhineb ka mingil teadusuuringul? Kui jah, siis sooviks lugeda.
Minul isiklikult näiteks võttis see sunduslik nõukaaegne talvine kehalise kasvatuse suusatamine isu ära mitmeteks-mitmeteks aastateks. Murdmaasuusatamise avastasin enda jaoks ikka hulkmaad hiljem ja kooliaegne sundus ei omanud selles osas mingit rolli.
Ja kui keegi üritab väita, et mõned aastad kooliaegset kehalist tagab hea tervise elu lõpuni - naerukoht. Kui keegi on vähegi traumadega kokku puutunud, siis peaks teadma, kui kiiresti organism kaotab oma toonuse piiratud mobiilsuse tingimustes.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:
Aga ma vaatan, et Trumm on Ivari idee naiste sünnitusteenistusest omaks võtnud?
Isand Sho vast siis võtab ja paneb kirja oma nägemuse meie pensionisüsteemi arengutest lähimal paarikümnel aastal, silmas pidades kaht põhipostulaati- pension peab võimaldama ellujäämist ja migrantide arv märkimisväärselt ei suurene. Jään huviga ootama.
Seda pensioni pead sa ise endale koguma. 10% igakuisest palgast kõrvale panna ei tohiks raske olla teha. Kui vähegi viitsismist ja mõistust on võid selle 10% ka investeerida ja juurdegi teenida.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

"Meie pensionisüsteemi arengutest"?

Ma ütlesin juba 20 aastat tagasi, et selline pensionipüramiid pole kauaks elujõuline ning minu silmad pensioni ei näe.
Ja mitte sellepärast, et ma varakult kõrvad pea alla panen. Lihtsalt pensioniiga tõstetakse ennenägematutesse kõrgustesse või süsteem kukub kokku.
Mida kasu on paratamatult loomulikul teel kokku kukkuva ehitise arendamisest?
Nimetatud süsteem loodi kunagi vastavuses tollal valitsenud oludele (rahvastikupüramiidile) ja oli siis asjakohane.
Praegu näen ma ponnistusi viia olud vastavusse oma aja ära elanud süsteemiga, ehk militaarterminites - kindralid valmistuvad juba möödunud sõjaks.

Mis on pensionisüsteemi tegelik riigikeskne mõte?
Et end praktiliselt surnuks töötanud töökõlbmatud ehk riigile kasutud inimesed saaksid veel ühe või kaks aastat omaenda teenitud raha eest (mille riik neil vahepeal käest ära võttis, et teistele pensioni maksta) vegeteerida, ilma et riik peaks nende peal koheselt eutanaasiat rakendama ning sellega ebapopulaarsust koguma. See on nagu lõpus tuleva paradiisi lubadus kohusetundliku töö eest. Aga nimetatud paradiis ei tohi kaua kesta. Inimesed peavad ära surema, muidu ei pea pensionisüsteem vastu. Pensionile minemise lävi peab pidevalt püsima keskmise eluea piiril või seda ületama.
Siit saad juba ise teha loogilise järelduse "meie pensionisüsteemi arengutest"..

Kui aga "pension ei võimalda ellujäämist".. siis juba praegu on olemas selline asi nagu "toimetulekutoetus". See kompenseerib pensionirahade inflatsiooni ning muudab pensioni juba praegu tuleviku jaoks marginaalseks.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

mx77 kirjutas:
Lemet kirjutas:
Tuntud spordimeditsiini spets Atko Viru ütles ühes oma kirjutises kunagi, et täiskasvanuea vundament laotakse kasvueas.
Kas see Viru väide põhineb ka mingil teadusuuringul? Kui jah, siis sooviks lugeda.
Minul isiklikult näiteks võttis see sunduslik nõukaaegne talvine kehalise kasvatuse suusatamine isu ära mitmeteks-mitmeteks aastateks. Murdmaasuusatamise avastasin enda jaoks ikka hulkmaad hiljem ja kooliaegne sundus ei omanud selles osas mingit rolli.
Ja kui keegi üritab väita, et mõned aastad kooliaegset kehalist tagab hea tervise elu lõpuni - naerukoht. Kui keegi on vähegi traumadega kokku puutunud, siis peaks teadma, kui kiiresti organism kaotab oma toonuse piiratud mobiilsuse tingimustes.
Jah on terve hunnik uuringuid. Teismelisena tehtav füüsiline tegevus paneb paika sinu hormonaalse balansi ja kujundab elundkonna võimekust koormustega toime tulla mis ei kao ka pika lodeviloleku tagajärjel.

Suusatamise probleem Eestis on seesama siin viljeldav seersandihoiak - "möla maha, suusad alla ja metsa". Neid asj saab ka teisiti ajad. Näiteks Norras tegeldakse alguses hoopis tehnika ja võtete õpetamisega, mis aitab suusatamises rõõmu üles leida. Sama teiste osavust nõudvate valdkondade juures (pallimängud, ronimised).

Kooliaegne kehaline kasvatus on eriti tänapäeval väga oluline, sest mõnede laste puhul kipub see jääma ainsaks kehalise tegevuse vormiks nädala jooksul. Ei see ei taga midagi aga aitab piiri peal olijatel siiski mõistlikku füüsilist väljanägemist säilitada, mitte päris lössi vajuda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siin tuleb juba argumente "mulle küll vene aja suusatamine ei meeldinud".
Vene aja suusatamisest polegi ju jutt.
Jutt on professionaalselt teenindatavast rahvaspordisüsteemist.
Vaevalt tänased personaaltreenerid end ära toidaks, kui nad suhtuks harrastajatesse nagu vene aja keka õps.
Aeg on edasi läinud.

Näiteks kaitseväes on tänapäeval väga professionaalsed, pedagoogiomadustega, suhtlemisaltid veeblid.
On olnud väga meeldiv koostöö. Pole enam juttugi mingitest röökivatest prapporitest.
Näe, saab küll kui tahetakse.

Täpselt sama käib ka kehalise õpetajate kohta.
Oma laste õpetajaid teades on ka seal valdkonnas tohutu areng tulnud.
Aga mis puudutab seda treeningut, siis treeningu põhimõte on ikka sama, mis NSVL ajal. Et areneda, tuleb igas mikrotsüklis oma energia ära kulutada ning see taastub natuke kõrgemale tasemele kui enne. St ei ole leiutatud tõhusaid meetodeid, mis ei vajaks pingutamist, hingeldamist, hammaste risti surumist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

mx77 kirjutas:Minul isiklikult näiteks võttis see sunduslik nõukaaegne talvine kehalise kasvatuse suusatamine isu ära mitmeteks-mitmeteks aastateks.
Jepp.. jutt jumala tõsi. Minult võttis kehkadivei üldse igasuguse tahtmise end liigutada.
Õnneks jalgratta selga ei sunnitud ning seda sõitu sai kuni autode massilise tänavaleilmumiseni nauditud. Ning hiljutise ajani sai üksteist ka 5-kiloste raudkangidega (millele sepad kahekäemõõga väljanägemise olid andnud) kolgitud. Nüüd ei viitsi sedagi. Lodevus võidutseb.

Üks sõber on samas lapsest saati väga sportlikult ja tervislikult elanud, lausa kapten Trummi ideaal. Ainult et ta tervis on praeguseks täiesti läbi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sportlikult elavatel inimestel tervis keskeas läbi on harv erand.
Mittesportlikult elavatel inimestel tervis täiesti korras keskeas on sama harv erand.
"Korras tervis" tähendab muuhulgas nt koormustestis (veloergomeetril) tulemust "rahuldav".
Õnneks jalgratta selga ei sunnitud ning seda sõitu sai kuni autode massilise tänavaleilmumiseni nauditud
Paraku pole see treening ja omab tähtsust üksnes kalorite kulutamiseks ning närvide rahustamiseks.
Sama Atko Viru ütleb, et aeroobne treening (see mis põletab intensiivset rasva, arendab südant, kopse jne) peaks 30sel inimesel toimuma ca 150 pulsilööki minutis.
Mina nt jalgrattasõidust loobusin ja asendasin selle metsajooksuga, sest jalgrattal tähendas selline pulsisagedus rattateel eluohtlikke kiirusi.
See asi peaks kestma vähemalt 45 minutit. Mittesportlikul inimesel tuleb teha pool aastat trenni juba selleks, et jõuda õiges reziimis trenni teha.
Viimati muutis Kapten Trumm, 19 Juun, 2013 16:12, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Esiteks prooviks nüüd üksikjuhud ja trendid lahus hoida, ei ole ikka nii, et piipu popsutav 80-ne taat kiidab täiel häälel, et suitsetamine ei tee tervisele si..gi, sest näe, tema on suitsetanud ja ikka elus. Jättes kahe silma vahele tõsiasja, et "Malboromees" pani kopsuvähiga kõrvad pea alla.
Seda pensioni pead sa ise endale koguma. 10% igakuisest palgast kõrvale panna ei tohiks raske olla teha. Kui vähegi viitsismist ja mõistust on võid selle 10% ka investeerida ja juurdegi teenida.
:wall: :wall: :wall:

2000 aastal oli 500 krooni kuus "kõrvale panemine" ikka väga kõva sõna, kannatas loota, et kuu aega saab vabalt süüa osta ja samas oli hoomatav tükk sissetulekust ära lõigatud. 32 euriku eest vist ikka väga palju enam süüa ei osta. Palju sellesama 32 euriku eest 15 aasta pärast saab, kui ma pinsile peaks jääma??
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Kilo Tango kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema. Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks
Kokkuvõte on tegelikult, et antud probleemidega pole mitte s***gi tehtud. "Küll turg lahendab". Lahendabki, lõppeks jäävad Eestile ainult sotsiaalprobleemid ja tegemisrõõm "turu" tarbeks.
...
Kes on turust rääkinud? Ma olen nõus, et rahvatervise parandamiseks ja haiguste ennetustööle pööratakse vähe tähelepanu. Aga mitte keegi ei oota, et "turg" seda kuskilt otsast reuguleeriks.

Pealegi ajab mind juba naerma sinu primitiivne lineaarne maailmavaade. Soome oleks justnagu mingi käsn, kes kõik edukad eestlased endasse imeb igavesest ajast igavesti.
Ise Soomes elades ja töötades, on liiga palju neid "Haloneni poolt ära söödud eestlasi" kes ei näe Eestit oma kodumaana.
Mina tuleks heameelega Eestisse tagasi "kui kord Kalev(ipoeg) koju jõuab, Eesti rahval õnne tooma" ... aga siin mina ei leiaks sellst tööd, kus saab sellist palka, et minu elu kvaliteet ei langeks. Eriti käib ülemõistuse see, et kui ma seal pool lahte olen hinnatud tööline, kes teeb tööd samamoodi nagu kohalikud, aga nii pea, kui mu jalg astub Tallinnas maale, siis nagu minu töö kvaliteet ja efektiivsus kukub kolinal ...
Minimaalne summa, mille pärast Soomes elav ja töötav eestlane koju tagasi tuleks oleks nii 1200/ 1300 eurot puhtalt kätte.
Või teine võimalus ... tullakse pensionäärina, saades Soome pensioni.

Sõnnikuhunnikus on kaks ussi. Isa ja poeg. Poeg küsib isalt "Ise, kas see on tõsi, et osad ussid elavad õunas ja osad kuskil juurviljades" Isa uss vastab "Jah, on küll nii" Poeg siis küsib "Aga miks meie sõnnikus elame?" Isa siis vastab "Selle kohta öeldakse Kodumaa"
Aga kas Kodumaal on inimestel võimalus elada normaalselt? Soome eestlasi kuulates jääb mulje, et Eesti on üldse selline kole ja õudne paik.

Soome vajab 20 aasta jooksul vähemalt 100 000 võõrtöölist. Mis sa arvad, kes oleks Soome jaoks kõige ideaalsem võõrtööliseks? Eestlane. Soomlased teavad seda väga hästi. Ja eestlaste ära tõmbamine Soome on väga lihtne. Luua soodsamad tingimused. Eesti keelne asjaajamine ametiasutustes, Eesti lasteaiad, Eesti koolid.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Lemet
Liige
Kontakt:

Soome kõrgetel kohtadel olevad ametiisikud on ju korduvalt avalikult välja öelnud, et näevad oma puuduvate töökäte reservi nimelt Eestis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Seejuures (sic!) Soomes tunnistatakse seda tööjõupuuduse/immigratsioonivajaduse probleemi täiesti ametlikult (regionaalministri tasemel) meedias ja öeldakse, et 30 000 eestlast on kohe welcome.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

"Korras tervis" on relatiivne suurus.
Kui spordimees on pidevas liikumises ja koormuse all, on tema tervis "korras".
Pane ta püsivasse staatilisse olekusse, ning tervis ütleb peagi üles.
Samamoodi on püknilise väikekodanlase tervis staatilises olekus täiesti "korras".
Saada ta aga paar trepikorrust ja 100 meetrit eemal asuvasse poodi ning mis on tulemuseks?

Seda nimetatakse kohastumuseks. Tervis kohandub valitseva olekuga.
Oleku muutumine paneb tervisele põntsu.

"Palju sellesama 32 euriku eest 15 aasta pärast saab, kui ma pinsile peaks jääma??"

No vott.. saad ise ka aru, et pensionile loota ei ole mõtet. Selleks ajaks on saadav, praegu ehk isegi suur tunduv pensionisumma väärtusetu.
Lemet
Liige
Kontakt:

No vott.. saad ise ka aru, et pensionile loota ei ole mõtet. Selleks ajaks on saadav, praegu ehk isegi suur tunduv pensionisumma väärtusetu.
Mina olen sellest juba aastakümneid tagasi aru saanud, sellest ka üle keskmise järeltulijate arv. Mulle jäi lihtsalt mulje, et lugupeetav ise oma tuleviku kehtivale süsteemile rajanud ja laste sigitamise üle iroonilises võtmes sõna võtmas.

Nimetatud süsteem loodi kunagi vastavuses tollal valitsenud oludele (rahvastikupüramiidile) ja oli siis asjakohane.
Vähe kahtlane väide mu meelest, kui pensionisüsteemi juuri meelde tuletada.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Sho kirjutas:"Korras tervis" on relatiivne suurus.
Kui spordimees on pidevas liikumises ja koormuse all, on tema tervis "korras".
Pane ta püsivasse staatilisse olekusse, ning tervis ütleb peagi üles.
Samamoodi on püknilise väikekodanlase tervis staatilises olekus täiesti "korras".
Saada ta aga paar trepikorrust ja 100 meetrit eemal asuvasse poodi ning mis on tulemuseks?

Seda nimetatakse kohastumuseks. Tervis kohandub valitseva olekuga.
Oleku muutumine paneb tervisele põntsu.

"Palju sellesama 32 euriku eest 15 aasta pärast saab, kui ma pinsile peaks jääma??"

Ära räägi palun rumalusi ja müüte asjadest, millest sa mitte midagi ei tea. Sportlikud inimesed saavad ka istuva tööga paremini hakkama kui vedelad.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Esiteks prooviks nüüd üksikjuhud ja trendid lahus hoida, ei ole ikka nii, et piipu popsutav 80-ne taat kiidab täiel häälel, et suitsetamine ei tee tervisele si..gi, sest näe, tema on suitsetanud ja ikka elus. Jättes kahe silma vahele tõsiasja, et "Malboromees" pani kopsuvähiga kõrvad pea alla.
:wall: :wall: :wall:

2000 aastal oli 500 krooni kuus "kõrvale panemine" ikka väga kõva sõna, kannatas loota, et kuu aega saab vabalt süüa osta ja samas oli hoomatav tükk sissetulekust ära lõigatud. 32 euriku eest vist ikka väga palju enam süüa ei osta. Palju sellesama 32 euriku eest 15 aasta pärast saab, kui ma pinsile peaks jääma??
Keegi ei keela rohkem teenimast, minu teada eestis palgalage pole kehtestatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist