Kilo Tango kirjutas:Kapten Trumm kirjutas:Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema. Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks
Kokkuvõte on tegelikult, et antud probleemidega pole mitte s***gi tehtud. "Küll turg lahendab". Lahendabki, lõppeks jäävad Eestile ainult sotsiaalprobleemid ja tegemisrõõm "turu" tarbeks.
...
Kes on turust rääkinud? Ma olen nõus, et rahvatervise parandamiseks ja haiguste ennetustööle pööratakse vähe tähelepanu. Aga mitte keegi ei oota, et "turg" seda kuskilt otsast reuguleeriks.
Pealegi ajab mind juba naerma sinu primitiivne lineaarne maailmavaade. Soome oleks justnagu mingi käsn, kes kõik edukad eestlased endasse imeb igavesest ajast igavesti.
Ise Soomes elades ja töötades, on liiga palju neid "Haloneni poolt ära söödud eestlasi" kes ei näe Eestit oma kodumaana.
Mina tuleks heameelega Eestisse tagasi "kui kord Kalev(ipoeg) koju jõuab, Eesti rahval õnne tooma" ... aga siin mina ei leiaks sellst tööd, kus saab sellist palka, et minu elu kvaliteet ei langeks. Eriti käib ülemõistuse see, et kui ma seal pool lahte olen hinnatud tööline, kes teeb tööd samamoodi nagu kohalikud, aga nii pea, kui mu jalg astub Tallinnas maale, siis nagu minu töö kvaliteet ja efektiivsus kukub kolinal ...
Minimaalne summa, mille pärast Soomes elav ja töötav eestlane koju tagasi tuleks oleks nii 1200/ 1300 eurot puhtalt kätte.
Või teine võimalus ... tullakse pensionäärina, saades Soome pensioni.
Sõnnikuhunnikus on kaks ussi. Isa ja poeg. Poeg küsib isalt "Ise, kas see on tõsi, et osad ussid elavad õunas ja osad kuskil juurviljades" Isa uss vastab "Jah, on küll nii" Poeg siis küsib "Aga miks meie sõnnikus elame?" Isa siis vastab "Selle kohta öeldakse Kodumaa"
Aga kas Kodumaal on inimestel võimalus elada normaalselt? Soome eestlasi kuulates jääb mulje, et Eesti on üldse selline kole ja õudne paik.
Soome vajab 20 aasta jooksul vähemalt 100 000 võõrtöölist. Mis sa arvad, kes oleks Soome jaoks kõige ideaalsem võõrtööliseks? Eestlane. Soomlased teavad seda väga hästi. Ja eestlaste ära tõmbamine Soome on väga lihtne. Luua soodsamad tingimused. Eesti keelne asjaajamine ametiasutustes, Eesti lasteaiad, Eesti koolid.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”