Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kuido20
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas kuido20 »

Larry kirjutas: P.S. Kuido20, järgmisena ootame fotosid seljakottidest dessantnikute käes :wink:
Aga palun, saime isegi uudistesse telepurki
http://fakty.ictv.ua/ru/index/view-media/id/64796

Alates esimesest minutist (Natovskie, iz Estonii)

Lisaks ka kuulus armeenlasest kiirabiauto juht
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 7222_n.jpg

Pilt kotist dessantniku jala juures
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 4137_n.jpg

Korjan annetusi meediku kottide saatmiseks edasi

Seekord traumakotid
http://www.galvilinda.ee/product_info.p ... uct_id=312

Kes punti tuleb, kirjutage mulle privasse. Ka 20 EUR on annetus, kulub igati ära.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Ma saan aru, et tegelikult häiris sind minu esialgses umbisikulises postituses see, et minu väidetu ei läinud kokku sinupoolse teooriaga ennastohverdavatest ja Girkini käsul Karatšuni tule alla surema sõitnud separatistidest. Ja seda teooriat kasutasid sa väitmaks, et separatistide moraal ja distsipliin on kõrged.
Ma ei jätka sinuga seda konkreetset arutelu siin teemas rohkem. Risustab teemat ja sa kasutad diskussioonis väga demagoogilisi võtteid. Vastad enda konstrueeritud küsimustele, kasutad „sina ennem“ taktikat, ignoreerid argumente, teema konkretiseerimise asemel määrid seda laiali, tood sisse aina kasvava hulga kontrollimatuid fakte ja nende ümberlükkamised uputad ruttu uude infotulva. Me ju mõlemad teame, et see tegevus ainult progresseerub, kui seda väitlust jätkata – eks? 
Valesti arvad. Aga samas, usu Avatar mida tahad, sinu õigus. Kogu su pikka juttu ei hakka eriti kommenteerima, usuküsimus näib ta sul pigem juba rohkem, lisaks veel jälle see poliitilisest aspektis lähtuv sildistamine. Saa ometi juba üle sellest, et arvamusi militaarsest aspektist võib olla ka muid! Samuti paluks ajudega mõelda, et mis juhtub teele paigutatud miinidega, kui üks neist lähedal lõhkeb? Teised jäävad 20 cm kaugusel omale kohale või mitte? Millal ja kes need miinid sinna pani? Täiesti oletamise küsimus. Äkki pandi peale lahingut igaksjuhuks, et kui veel midagi metsas välja sõidab? Soomukite roomikud võidi miinidega otsast lasta, kuid miinidega vähemalt seda täiesti sodi torniga soomukist isendit puruks ei lastud. Nagu ei lastud sodiks miinidega ka tanki. Liikumisvõimetut liikurit on hea koolitusega suurtükimeeskonna abil võimalik üsna täpselt tabada. Eriti kui nood on seal juba nädalate kaupa praktiseerinud. Aga nüüd tähelepanu! Ma pole kuskil kindlas kõneviisil oma arust rääkinud, et just minu väidetud ongi see "õige".

Kogu mu jutt käsitleb seda, et väljamurdmine või väljasõitmine (maitse asi) tuli piirajatele üllatusena, ehk kohtumislahing toimus vaid ühes kohas ning tundub, et see võis olla separatistide pette- või kattemanööver. Võis. Ei pidanud olema. Kui oli pettemanööver, siis respekt neile kes seal osalesid, sest teadsid et see koht on ukrainlaste raskerelvade tulelöögi ulatuses. Ning sellest aspektis ei huvita mind, mis on nende poliitilised veendumused või millisest kolooniast nad vägistamise eest põgenesid või milline on nende seksuaalne orientatsioon üldiselt.
Seda enam, et kuigi näiteks täna kaitseminister väidab, et kogu teekond Slavjanskist Kramatorskisse(?) on kaetud purustatud tehnikaga, siis demonstreeritakse jätkuvalt 101 perspektiivist ainult seda ühte kohta. Võimalik, et ongi kuskil mujal ka miskit puruks lastud, kuid täna on see pigem jutu tasandil väidetu. Või siis on lastud puruks juba muid kolonne, mis otseselt Slavjanskist lahkumisega ei seondu.

PS! "ATO esindaja" muideks räägib nii tankitõrje reaktiivmürkudest (oletatavasti siis portatiivsetest) kui ka RPG'dest.

Suurtükiväe ja avangardi koostöö kirjeldus eilsest Donbassi komandöri saidilt:

Карловка 2. 40 дней спустя. Сегодня утром, в непосредственной близости от Донецка силами батальона Донбасс, Днепр-2, 93 бригады ВСУ Украины проводилась разведка с целью корректировки артиллерийского огня. В 7 часов утра смешанная разведгпуппа вступила в боестолкновение с подразделениями батальона Восток. Артиллерия ВСУ корректировалась непосредственно с поля боя бойцами батальона Донбасс. Высокую боевую выучку и героизм на поле боя демонстрировали подразделения Днепр- 2 и ВСУ. Батальону Восток был нанесен существенный урон в живой силе и технике. Со стороны противника работали автоматические станковые гранатометы, крупнокалиберные пулеметы, активно использовались снайпера. Для дальнейшего обнаружения огневых точек противника разведгруппа приняла решение спровоцировать вражеский огонь на себя. В результате к моменту отхода было уничтожено дополнительно несколько пулеметных и снайперских гнезд, общие потери противника более 20 человек, со стороны разведгпуппы потерь нет, легкие ранения получили бойцы Днепр 2 и Донбасса. Хотелось бы поблагодарить артилеристов за профессионализм, а руководство ВСУ за поддержание высокой боеготовности войск. В последнее время стали очень профессиональными и четкими действия ВСУ. Слава Украине!
P.S. к моменту отхода к месту боя потянулись подразделения батальона Север ( террористы сбежавшие из Славянска), которые еще три часа вели шквальный огонь по пустой зеленке. Передаем привет и пожелание беречь патроны для последующей работы. Кустов в Донецке много, может не хватить. ..
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Asi läheb veelgi segasemaks. Nüüd juba on märgitud, et õhulöök hävitas need seitse ühikut, millele tundub et pretendeerivad varsti kõik piirkonnas kasutusel olnud üksused. Või peetakse silmas järgmist seitset ühikut? Arv seitse on nagu muinasjutu müstiline number juba...
http://inforesist.org/aviaciya-unichtoz ... avyanskom/
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Kogu mu jutt käsitleb seda, et väljamurdmine või väljasõitmine (maitse asi) tuli piirajatele üllatusena, ehk kohtumislahing toimus vaid ühes kohas ning tundub, et see võis olla separatistide pette- või kattemanööver. Võis. Ei pidanud olema. Kui oli pettemanööver, siis respekt neile kes seal osalesid, sest teadsid et see koht on ukrainlaste raskerelvade tulelöögi ulatuses. Ning sellest aspektis ei huvita mind, mis on nende poliitilised veendumused või millisest kolooniast nad vägistamise eest põgenesid või milline on nende seksuaalne orientatsioon üldiselt.
Plönni, lugupeetu, omale savist mõrtsuka- vägistaja- bandiidikuju ja kummarda ning respekti seda oma kodus hullumiseni, minule- ja ilmselt veel paljudele ära tule oma respekti pakkuma. Meil pole huvi, oleme siin rohkem demokraatlike arengute pooldajad, kas tead.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Siga kirjutas:
Plönni, lugupeetu, omale savist mõrtsuka- vägistaja- bandiidikuju ja kummarda ning respekti seda oma kodus hullumiseni, minule- ja ilmselt veel paljudele ära tule oma respekti pakkuma. Meil pole huvi, oleme siin rohkem demokraatlike arengute pooldajad, kas tead.
Herr Siga, teie nüüd küll eriline demokraatia kummardaja minu arusaamal pole. Kiire otsing foorumil lubab väita, et suhtute lausa vaenulikult teatavatesse Eesti võimu esindajatesse ja seadustesse, tegel ei peagi neid võimuks ja seadusteks ju. Olete sama hea (savi)materjal vormimiseks kui sealsed bojevikud. Kitsa silmaringiga, ksenofoobne, agressiivne teisitimõtlejate suhtes, ainult "mina-mina" ning ülim põlgus teatavatel juhtudel keskvõimu suhtes näiteks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siin on juba näha põhimõtet "kes pole meiega, on meie vaenlane".
Taoline põhimõte muidu kuulub kommunistidele ja viidi sisse vene kodusõja ajal.
"Kui sa ei kiida meie (lääne) toetatavat UKR valitsust igati, siis oled demokraatia vaenlane".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kitsa silmaringiga, ksenofoobne, agressiivne teisitimõtlejate suhtes...
Kuidagi tuttav tuleb ette...Kristus näikse olevat üles tõusnud :lol: Vabandust OT pärast...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Kapten Trumm kirjutas:Siin on juba näha põhimõtet "kes pole meiega, on meie vaenlane".
Taoline põhimõte muidu kuulub kommunistidele ja viidi sisse vene kodusõja ajal.
Trumm, see on piibellik põhimõte - kasutusel ammu enne kommuniste ja nende kodusõda :)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sõjapidamises pidada see põhimõte olema kasutuses alates vene kodusõjast, st WWI oli viimane suurem sõda, kus tsivilistid jäeti üldjuhul mängust välja.
Olla võtnud selle kasutusele justnimelt punased. Muul teemal tunnistan, et ei suuda kaasa rääkida :)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

On mis on, Strelkovi grupi lahkumine Slavjanskist võis olla mis iganes (kaalutletud-edukas operatsioon või juhuslik kiire põgenemine - mis osalt joppas).
Teel Donetskisse-Gorlovkasse nähti mitmetest soomusmasinatest koosnevaid kolonne ja seega osad räägivad - edu missugune.

Aga, teada on, et osad mujalt Slavjanskisse tulnud bojevikud ärkasid hommikul ja leidsid mahajäetud blokkpostid linnast ja pidid ise hakkama saama (mõni ehk senini humanitaarabi järjekorras). Palju neid jäi - ei ole teada, lisaks nii mõnigi Slavjanski bojevik-pereisa võib samuti nüüd tsiviilriietes ringi jalutada.

Niinimetatud edukalt väljamurdnud liikuvate kolonnide puhul, ei ole teada see - et kas need kõik on Slavjanskist. Nagu teada - teel võeti kaasa Kramatorski seltskond ja usutavasti ka Družkovka ja Konstantinovka linnades oli bojevikke tehnikaga jne - kes samuti kaasa liikusid.

Nii võis seltskonna peale juba mõjuvad kolonnid saada. Aga minu arust, neid veokeid videodes vähevõitu ja kuna Strelkov väidab, et 150 haavatut koos haiglaga kaasa võeti (huvitav - mitu veokit vaja - lamajaid haigeid erautodesse ju eriti ei topi), siis ei usu mina, et Slavjanskist tuhandeid mehi lahkus. Lisaks olla ka pered lahkunud. Kas siis oli Slavjanskis (erinevad allikad räägivad isegi kuni 5000-st mehest Slavjanskis) bojevikke vähem, või on nad seal hukka saanud või varjavad-põgenevad nüüd üksiti?

Muidugi - lahkumise operatsioon võis päevi vaikselt kesta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Oh seda jama nüüd, kui bojevikkudel õnnestus UKR väed üle kavaldada.
"Õiged" ju teevad ainult ilmeksimatuid otsuseid, pahade otsused on pahad ja valed.
Nimetatakse "eksfiltratsioon". 8)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kapten Trumm kirjutas:Sõjapidamises pidada see põhimõte olema kasutuses alates vene kodusõjast, st WWI oli viimane suurem sõda, kus tsivilistid jäeti üldjuhul mängust välja.
Olla võtnud selle kasutusele justnimelt punased. Muul teemal tunnistan, et ei suuda kaasa rääkida :)
Tuhhatsevski oli ju see seltsimees, kes käskis tsiviilelanikkonna seast pantvange võtta, nõudmiste mittetäitmise korral need maha lasta, uued võtta ja ringi seniks korrata, kuniks tahtmine kätte saadud või kedagi enam võtta pole.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Herr Siga, teie nüüd küll eriline demokraatia kummardaja minu arusaamal pole. Kiire otsing foorumil lubab väita, et suhtute lausa vaenulikult teatavatesse Eesti võimu esindajatesse ja seadustesse, tegel ei peagi neid võimuks ja seadusteks ju. Olete sama hea (savi)materjal vormimiseks kui sealsed bojevikud. Kitsa silmaringiga, ksenofoobne, agressiivne teisitimõtlejate suhtes, ainult "mina-mina" ning ülim põlgus teatavatel juhtudel keskvõimu suhtes näiteks.
See kõik on tegelikult õige, unustasid lisada, et peale selle olen veel ka väga inetu.
Siiski, see kõik ei sega mind pidamast relvaga võõrasse riiki inimesi tapma ronivaid lontrusi bandiitideks, bandiitide respekteerijatesse-heroiseerijatesse aga suhtuma nähtava põlgusega.
Minu jaoks väga selgetel faktidel ja juriidilistel teadmistel põhinev veendumus on, et Ukrainas toimuv on täiesti selge agressioon, kus tavalisi inimesi tapetakse suurriiklikes huvides.
Anna andeks, kui segan sind seda nautimast.
On mis on, Strelkovi grupi lahkumine Slavjanskist võis olla mis iganes (kaalutletud-edukas operatsioon või juhuslik kiire põgenemine - mis osalt joppas).
Teel Donetskisse-Gorlovkasse nähti mitmetest soomusmasinatest koosnevaid kolonne ja seega osad räägivad - edu missugune.
Väga suure hulga relvade, laskemoona, toidu ja ka isikkoosseisu maha jätmine viitab kui mitte põgenemisele, siis käsuliinide mittetoimimisele kindlasti. Strelkov ühes videos(kusagil ülalpool on see olemas) hindas kadusid elavjõus ja tehnikas algul 10-15%, päev hiljem juba 25%. Neljandik kadu organiseeritud taganemisega kokku ei lähe üldiselt.
Viimati muutis Siga, 07 Juul, 2014 16:08, muudetud 1 kord kokku.
loyalist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loyalist »

Slovjanskis lehvib Ukraina lipp. See on peamine.

Kurb on lugeda venlase propagandat siin foorumis.

Miks laseb admin vaenlase propagandal siin levida?
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Kapten Trumm kirjutas:Oh seda jama nüüd, kui bojevikkudel õnnestus UKR väed üle kavaldada.
"Õiged" ju teevad ainult ilmeksimatuid otsuseid, pahade otsused on pahad ja valed.
Nimetatakse "eksfiltratsioon". 8)
Täierauaga nõustun eeltooduga.

Minu arust saavutatud Slavjanski võit kaalub selle niinimetatud Strelkovi edu kuhjaga üle.

Ahjaa - kui need 48 tunniga ootamatult kiiresti Ukraina tsooni sattunud linnade elanike arv (tõsi küll, rahuaegsetes arvudes) kokku liita umbmääraselt - siis üle poole miljoni inimese ei ole enam separatistide otsese mõju all (koos bojevikuks jne värbamisohuga). Nagu oleks vallutatud Luganski linn rahvaarvult (boonuseks veel suured maaalad, Artj. tankihoidla jne).
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist