Ma saan aru, et tegelikult häiris sind minu esialgses umbisikulises postituses see, et minu väidetu ei läinud kokku sinupoolse teooriaga ennastohverdavatest ja Girkini käsul Karatšuni tule alla surema sõitnud separatistidest. Ja seda teooriat kasutasid sa väitmaks, et separatistide moraal ja distsipliin on kõrged.
Ma ei jätka sinuga seda konkreetset arutelu siin teemas rohkem. Risustab teemat ja sa kasutad diskussioonis väga demagoogilisi võtteid. Vastad enda konstrueeritud küsimustele, kasutad „sina ennem“ taktikat, ignoreerid argumente, teema konkretiseerimise asemel määrid seda laiali, tood sisse aina kasvava hulga kontrollimatuid fakte ja nende ümberlükkamised uputad ruttu uude infotulva. Me ju mõlemad teame, et see tegevus ainult progresseerub, kui seda väitlust jätkata – eks?
Valesti arvad. Aga samas, usu Avatar mida tahad, sinu õigus. Kogu su pikka juttu ei hakka eriti kommenteerima, usuküsimus näib ta sul pigem juba rohkem, lisaks veel jälle see poliitilisest aspektis lähtuv sildistamine. Saa ometi juba üle sellest, et arvamusi militaarsest aspektist võib olla ka muid! Samuti paluks ajudega mõelda, et mis juhtub teele paigutatud miinidega, kui üks neist lähedal lõhkeb? Teised jäävad 20 cm kaugusel omale kohale või mitte? Millal ja kes need miinid sinna pani? Täiesti oletamise küsimus. Äkki pandi peale lahingut igaksjuhuks, et kui veel midagi metsas välja sõidab? Soomukite roomikud võidi miinidega otsast lasta, kuid miinidega vähemalt seda täiesti sodi torniga soomukist isendit puruks ei lastud. Nagu ei lastud sodiks miinidega ka tanki. Liikumisvõimetut liikurit on hea koolitusega suurtükimeeskonna abil võimalik üsna täpselt tabada. Eriti kui nood on seal juba nädalate kaupa praktiseerinud. Aga nüüd tähelepanu! Ma pole kuskil kindlas kõneviisil oma arust rääkinud, et just minu väidetud ongi see "õige".
Kogu mu jutt käsitleb seda, et väljamurdmine või väljasõitmine (maitse asi) tuli piirajatele üllatusena, ehk kohtumislahing toimus vaid ühes kohas ning tundub, et see võis olla separatistide pette- või kattemanööver. Võis. Ei pidanud olema. Kui oli pettemanööver, siis respekt neile kes seal osalesid, sest teadsid et see koht on ukrainlaste raskerelvade tulelöögi ulatuses. Ning sellest aspektis ei huvita mind, mis on nende poliitilised veendumused või millisest kolooniast nad vägistamise eest põgenesid või milline on nende seksuaalne orientatsioon üldiselt.
Seda enam, et kuigi näiteks täna kaitseminister väidab, et kogu teekond Slavjanskist Kramatorskisse(?) on kaetud purustatud tehnikaga, siis demonstreeritakse jätkuvalt 101 perspektiivist ainult seda ühte kohta. Võimalik, et ongi kuskil mujal ka miskit puruks lastud, kuid täna on see pigem jutu tasandil väidetu. Või siis on lastud puruks juba muid kolonne, mis otseselt Slavjanskist lahkumisega ei seondu.
PS! "ATO esindaja" muideks räägib nii tankitõrje reaktiivmürkudest (oletatavasti siis portatiivsetest) kui ka RPG'dest.
Suurtükiväe ja avangardi koostöö kirjeldus eilsest Donbassi komandöri saidilt:
Карловка 2. 40 дней спустя. Сегодня утром, в непосредственной близости от Донецка силами батальона Донбасс, Днепр-2, 93 бригады ВСУ Украины проводилась разведка с целью корректировки артиллерийского огня. В 7 часов утра смешанная разведгпуппа вступила в боестолкновение с подразделениями батальона Восток. Артиллерия ВСУ корректировалась непосредственно с поля боя бойцами батальона Донбасс. Высокую боевую выучку и героизм на поле боя демонстрировали подразделения Днепр- 2 и ВСУ. Батальону Восток был нанесен существенный урон в живой силе и технике. Со стороны противника работали автоматические станковые гранатометы, крупнокалиберные пулеметы, активно использовались снайпера. Для дальнейшего обнаружения огневых точек противника разведгруппа приняла решение спровоцировать вражеский огонь на себя. В результате к моменту отхода было уничтожено дополнительно несколько пулеметных и снайперских гнезд, общие потери противника более 20 человек, со стороны разведгпуппы потерь нет, легкие ранения получили бойцы Днепр 2 и Донбасса. Хотелось бы поблагодарить артилеристов за профессионализм, а руководство ВСУ за поддержание высокой боеготовности войск. В последнее время стали очень профессиональными и четкими действия ВСУ. Слава Украине!
P.S. к моменту отхода к месту боя потянулись подразделения батальона Север ( террористы сбежавшие из Славянска), которые еще три часа вели шквальный огонь по пустой зеленке. Передаем привет и пожелание беречь патроны для последующей работы. Кустов в Донецке много, может не хватить. ..