Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Martin Peeter
Liige

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kilo Tango kirjutas:
Kui staabid on mädad, siis vastutab kes? Äkki seesama vend, kes ise ambrasuurile viskus?

Ma ei taha väga Muženkot nüüd kaitsta, sest ta eluloost (nagu ka Porošenkol) jookseb läbi kuulumine Regioonide Parteisse. Aga siin võib olla tõetera sees, aga kas on realistlik arvata, et seda asja on võimalik kiiresti muuta.
Aga selle eesliiinile või brigaadi tasemele tormamise osas muidugi peab arvestama üht U eripära ja selleks on ülisuur reetmise ja lekete oht ning ebaturvaline side. Aga antud juhul oli kõige kõrgema juhtkonna detailideni informeeritus vajalik, sest operatsioonil (Donetski äärelinnas väga sümboolne objekt) oli ülitugev poliitiline maik man. Ülitugeva poliitilise maiguga sõjalisest operatsioonist õpikunäide ilmselt on Kuuba kriis, mille jooksul tehti palju asju vastupidi, kui sõjaliselt mõistlik (n sõjalaevad üksteist trügimas, pardad koos),aga kokkuvõttes välditi halvim.
Aga olen nõus ksf Yhe selle märkusega, et Muženko halb maine ning usalduse puudumine teatud osa sõjaväelaste hulgas on problemaatiline. Kuid ma ei ole kindel, et selles osas on U-s väga palju häid valikuid, kui tema asemele mõni teine husaarimentaliteeti kandev populaarne eesliinijuht tuua, kelle kandidatuur oleks vabatahtlikele ja avalikkusele vastuvõetavam. Küllap mõne asjalikuma staabiohvitseri muidugi leiaks, kui probleem suuremaks läheb, aga ei usu, et sellest oluliselt midagi paraneks ja samas oleks staabiülema väljavahetamine hinnang kogu armee tegevusele.
Dona nobis pacem!
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Nagu öeldud Martin, on hetkel laual halvad ja veel halvemad valikud staabi osas. Kusjuures mis on halb ja mis veel halvem pole samuti selge. Meile siin kohe kindlasti.

Poliitiliselt aga hakatakse ju ronima lausa presidendi kallale! Ajal mil vajatakse konsolideerumist ja mitte lõhestamist!
Сражение за новый терминал было проиграно командованием АТО еще до начала штурма. Мы удерживали новый терминал в полном окружении только благодаря героизму бойцов и командиров. Я написал об этом 8 января, когда боев не было и все еще можно было исправить, и предупреждал об угрозе:

https://www.facebook.com/butusov.yuriy/ ... 0945711869

"...Командование АТО никаких активных действий не планировало и не предприняло. Даже когда были переброшены к аэропорту 79-я и 95-я бригады, и сил в районе Песок было уже вполне достаточно, приказ на расширение коридора не поступил. Противник держал под наблюдением участок дороги, который наши войска не контролировали (хотя сил в том районе полно), и просто нагло и дерзко нарушил условия мирных соглашений, выдвинувшись на позицию в нашем тылу. Эта ситуация назревала. была даже очевидна по аналогии с 32-м блок-постом, но никакой реакции командования не было.
Под прикрытием "перемирия" противник, используя нерешительность украинского командования, добился серьезного тактического успеха - перехватил наши коммуникации, и в случае обострения обстановки противник получил серьезное тактическое преимущество, теперь нашим подразделениям в аэропорту грозит реальное полное окружение".

Никаких действий не было предпринято.
Если сегодня Порошенко не отстранит Муженко, значит ответственность за погибших он берет лично на себя. И должен лично за все отвечать.
Viimati muutis Yks, 23 Jaan, 2015 12:46, muudetud 1 kord kokku.
tsikkelröövel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Nafta hind korra põrkas, aga tuli alla tagasi. Parem, kui sinna ka jääks.

KAIRI: Hea algatus teemal Mis toimub Ukrainas. Muidu käib minmgi jahu juba mitu lehekülge.
keemik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas keemik »

Borja kirjutas:
Kui staabid on mädad, siis vastutab kes? Äkki seesama vend, kes ise ambrasuurile viskus?
..ja kuidas panna (nagu nõiavitsa väel) tööle staabid sõjaväes, mida on oma 25a põhjalikult lagastatud :?: :?:

Tulemuslikult töötavad staabid (ja staabikultuur) saavad tekkida vaid aastatega - kahjuks :|
Mõtlesin, et ei lisa sellesse vaidlusesse õli... aga noh...
Kohe kui see teema esile kerkis mõtlesin sellest, et äkki on probleem vahelülides. Palju on räägitud sellest, et staap liigutab asju paberil, teadmata tegelike olusid. No läkski mees tegelike olusid hindama, see ei tähenda, et ta "peast soe" oleks. Kõik sõjaajaloolased on suhteliselt ühte meelt, et Natsi-Saksamaa armee oli üks hästi õlitatud masin, aga ometi läks Rommel isklikult Atlantic Walli kaitset hindama ja ümber korraldama. Nüüd kõrvutame selle tänapäeva Ukraina armeega.

"Tänapäeval nii ei tehta". Kas ukraina sõjavägi on tänapäevane? Pidev informatsioon satellitidelt. Livefeed lahingutegevusest. Nagu ma aru saan puudub tihti isegi raadioside.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

keemik kirjutas:"Tänapäeval nii ei tehta". Kas ukraina sõjavägi on tänapäevane? Pidev informatsioon satellitidelt. Livefeed lahingutegevusest. Nagu ma aru saan puudub tihti isegi raadioside.
Nii ei tehtud juba aastakümneid tagasi. Seda, kui marssal Voroshilov läks püstoliga vehkides Leningradi all vägesid isiklikult vasturünnakule juhtima, peetakse ka veidruseks. Pehmelt öeldes.
Kasutaja avatar
mmetsas
Liige

Postitus Postitas mmetsas »

Eks igaühel on õigus "oma arvamusele" ehk siis IMO

Eile sai korra vaadatud seda prussakate "Pollywoodi" autori pildiladu
http://my.mail.ru/mail/tank.tankister/

Kokku kraapinud nii endi kui ka UK tehnikaromud. No kindlasti ei ole kõik sepakate tehnika, pigem ikka ukrainlaste. Aga mis ma tahan välja tuua. Eelnevalt käsi läbi üks jutt langenute - surnukehade tögamisest. Et miks ukrainlsed neid surnuid igale poole ei topi, nad tõesti on säilitanud mingi inimeseks olemise. Kuid osad pildi seal kogust on nö. alles hiljem valdavalt mobladest saadud pildid. Ning neid pilte ei olegi teab palju, võrreldes langenute arvuga ning selle raevuka Putin-Woody agarusest, seega seda surnumaterjali siiski massiliselt ei levi.

Miks ka lanegnud ukrainlastest on siiski vähe pilte:

- puudusid võimalused seda teha, seal liigub ringi enamus ka üsna vanad moblad, mis teevad kohutavalt saasta pilte
- oli kiire või olid ise tule all, keegi ei hakka seal võimlema
- peab nentima, et ka sepakate poolel on siiski inimesi, kes ei filmi kõike mis liigub või enam ei liigu

Muide sepakate osades videotes nad on isegi mitmeid kordi toru keeranud filmija poole, et tavai aitab küll nüüd või et lõpeta filmimine. Seega ka nende seas on neid, kes ei pea seda päris õigeks.

Mind veidi häirib siin infovool veidi suhtumine meie ja ukraina "eksperdid teavad kõike", kontrollitud info ja spetsialistid ukrainas räägivad. No kenake küll, las nad olla ja arvatavasti on neil tõsi, kuid ma siin kaugel ka vaatan ja teen järeldusi, kas ei või või on see taunitud. Oeh, üks osa Ukrainalste infost on samuti üks puhas propaganda maiguline või olen ma ainuke ullike kes seda adub. On mitmeid kordi, kus loed mingit asja, näed videot (mille ei ole tootnud Youtuubi propa kanal) ning see ei ühti mingi ametliku UK rindeteatega. Ma saan aru, et võitlusvaimu ülevalhoidmiseks ei saa asjadest rääkida tumedates toonides ja peab süstima "see on võimalik" kuid kõrvaltvaatajad ju veidi kahelda võivad, või ei või ...

Pisut nalja kah, netis üks koomik lisas:

Muide, see 3-nda korruse legend on ilmselgelt juba moonutatud, et sellest on tekkinud rahvaluuleline edasiarendus, uus legend, sest kõige esmase legendi kohaselt lendas sepakate õhuvägi hoopistükkis teisele korrusele ja teise korruse laepaneelid olid need, mille alla väidetavalt jäädi. Aga nii see rahvaluule ju tekkibki! Homme võib selleks korruseks olla siis juba mõni teine korrus, näiteks esimene, mis altpoolt kolmandale korrusele üles põrgates kukkus uuesti esimesel korrusel asuvatele kaitsjatele peale, sepakad olid sellele hetkel aga mitte õhuvägi, aga hoopis kosmosevägi, kes kiirutas lennujaama kaitsjaid roheliste laserkiirtega ja kelle tegevus kutsus esile esimese korruse põrke kolmandale ja siis allalangemise esimesele jne, jne jms. Eksole.

Väga tabav!
Viimati muutis mmetsas, 23 Jaan, 2015 13:10, muudetud 1 kord kokku.
Mehed - velled, meid kord peteti, kõik endemärgid näitavad, et ajalugu kordub! Kas meil on õigluse jõudu, et meid säästetakse ja me suudame metsalise võita?
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Kriku kirjutas:
keemik kirjutas:"Tänapäeval nii ei tehta". Kas ukraina sõjavägi on tänapäevane? Pidev informatsioon satellitidelt. Livefeed lahingutegevusest. Nagu ma aru saan puudub tihti isegi raadioside.
Nii ei tehtud juba aastakümneid tagasi. Seda, kui marssal Voroshilov läks püstoliga vehkides Leningradi all vägesid isiklikult vasturünnakule juhtima, peetakse ka veidruseks. Pehmelt öeldes.
Palgalised trossid ei lähe arvesse.
Kairi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kairi »

Tänane intsident Donetskis

https://twitter.com/patriot_petya/statu ... 1805744128

Läti peamine opositsioonipartei teatas, et ei kavatse lõpetada koostöölepingut Putini Ühtse Venemaaga

http://www.baltictimes.com/latvia_s_har ... ed_russia/

Kardetakse et terroristid plaanivad kahte katelt

http://tsn.ua/ukrayina/teroristi-planuy ... 04474.html
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

http://www.postimees.ee/3066457/turtson ... aletungile

Oleks võinud ju ikka proovida lennukitelt neid kogunemisi pommitada.

Toimetaja: UNIAN/PM - meh?
Kommenteerimine on PM sulgunud
keemik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas keemik »

Kriku kirjutas: Nii ei tehtud juba aastakümneid tagasi. Seda, kui marssal Voroshilov läks püstoliga vehkides Leningradi all vägesid isiklikult vasturünnakule juhtima, peetakse ka veidruseks. Pehmelt öeldes.
OT: Hea näide, meeldib väga. Aga tegemist oli ka tõsise "tugitooli kindraliga" kellest olude kokkulangemise tõttu sai päris juht. Põhimõtteliselt nagu mõni donetski gängarite pealik.
Viimati muutis keemik, 23 Jaan, 2015 13:18, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Kriku kirjutas:
:)
Isiklikult väga meeldis keemiku näide Rommelist, kes mitte ainult Atlandi Valli ei inspekteerinud, vaid "juhtis eest" ka Aafrikas.
Väga hea näide.
Panen siia otsa veel Guderiani ja 1940 aasta kampaania, idakampaania 1941 aasta tankikiilude väga eduka "eestjuhtimise" (kui ma ei eksi, siis ka U puhul läksid tankid rünnakule 8) )

Ei võta sõna teemal, kas konkreetselt see Muzenko on õige mees või mitte -
aga võtan sõna teemal "selline juht, kes ette trügib on/ei ole proff, usaldusväärne, kinga väärt jne. puhtalt selle ühe fakti põhjal, et "ette trügis""
Me ei tea kogu tõde ja hulga muutujatega võrrandis teha põhjapanevaid järeldusi ühe näitaja järgi on lahmimine.
Viimati muutis Svejk, 23 Jaan, 2015 13:15, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Olgu mõnel tema veendumused, kui nad ikka veendumused on.
Keegi võib puhtalt veendumuste baasilt väita, et DL-is viimastena langenud küborgitega on kõik väga OK ja mingit vaidlust mitte et pole, vaid isegi olla ei saa. Olgu.
Milleks sinna veel lisada, et küllap on Ukrainlased ise ka mingeid jõledusi korraldanud. Milleks sisse tuua Ukrainlaste oletatav ja ainult oletatav julmus? Kõik pidi ju OK olema?

Ma ütlen, et ei ole. Mehed on lahti riietatud. Kiivrid, prillid, kuulivestid, rakmed koos kõige sinna juurde kuuluvaga ja ka püksirihmad on läinud.
Kas nii hukkutakse lahingus või jäädakse varingu alla? Sittagi!
Minu vene keel võimaldab mul lumpeni jutust päris hästi aru saada. Ma soovitan keeleoskajatel hoolega teksti jälgida, eriti seda osa, kus pätt suurustleb: "see on see, kellele ma kuvaldaga äsasin".
Surnule ja kuvaldaga? Ja kõik on OK? Või ehk elusale? Jälle OK?
Veendumustel ja teadval ning tahtval valel on vahe vahel. Ja mitte väike.
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

Oleks võinud ju ikka proovida lennukitelt neid kogunemisi pommitada.

Kui asi paistab LIIGA ahvatlev siis hoia eemale! Eraelus.......kui oled õnnelik ja vaba saad sõrmuse ninna, a sõjaväljal...hind veel kõrgem.Olen miskipärast suht veendunud et seal seda ÕT võimekust oli valmis rohkem kui rubla või grivna eest! No ei koosne vattide staabid vaid idiootidest, ei koosne. Ja seda et U poolel on lennukid ,ka see pole saladus. Järeldus....?
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Kairi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kairi »

Jatsenjuk käskis oblastitel esitada plaanid sõjamajandusele ülemineku puhuks

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... id=7062943

Ma lõpetan tänaseks, aga keegi peaks jääma twitteri valvesse, sest kõhutunne ütleb, et midagi halba on toimumas. Peaks jälgima just Shastje ja Debaltsevi tweete, sest Delfi kremli trollid on täiesti hulluks läinud ja käib juba avalik parastamine.
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MMX »

Rohke Debelak on häbistatud!

Vene TV Ukraina-vastane propaganda. Aga venelased räägivad tõsiselt. :dont_know:

https://www.facebook.com/video.php?v=78 ... =2&theater
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist