Manurhin kirjutas:Ksf. Kriku postitatud lingi sisu läbi lugedes saab selgeks, et vähemalt 50% Eesti mehi abipolitseinikuks ei saaks. Paljud ei teeks füüsilisi katsed ära, omajagu on neidki, kel mingi krim. karistus kaelas (vahet pole, kas piinasid kellelgi eriti sadistlikul moel surnuks või leiti kellegi kadeda "koputamise" peale su kodust perekonnareliikviana peetud Wabadussõja aegne püss).
Kui ksf Manurhin oleks ksf Kriku poolt postitatud linki tähelepanelikumalt lugenud, oleks ta jõudnud järgmise kohani:
Kas ma saan hakata abipolitseinikuks kui mind on eelnevalt kohtu poolt karistatud kriminaalkuriteo eest?
Abipolitseinikuks võetakse isik, keda ei ole karistatud tahtlikult toimepandud esimese astme kuriteo eest, kellel ei ole karistatust tahtlikult toimepandud kuriteo eest ja kes ei ole kriminaalmenetluses kahtlustatav või süüdistatav.
Nii et on väga suur vahe, kas on karistatud esimese astme kuriteo eest või mitte. Kui mitte, siis pärast karistatuse kustumist saab jälle abipolitseinikuks hakata.
Minu arust ei peaks inimesed, kes abipolitseinikuks ei kvalifitseeru, üldse mingi sellise asjaga tegelema. Igaüks ei pea saama kõigega tegeleda, mille järele tahtmist on. Kastku parem kodus muru.
---
Koolivägistamine Austrias eelmise aasta mais: teismelised migrandid tirisid kuuekesi 14-aastase tüdruku peldikust välja, koorisid paljaks ja vägistasid. Ohver röökis üle kooli, kuid keegi sellele tähelepanu ei pööranud ja koolidirektor räägib, et ei tea sellisest juhtumist midagi. Juhtum on aga vahepeal otsaga kohtusse jõudnud. Üks kaabakas on edasi rännanud Suurbritanniasse. 18 isikut on uurimise all, kuna niiöelda ei pannud toimuvat tähele. Plika rääkis asjast mitu kuud hiljem pärast kooli vahetamist.
Seal koolis käib 200 last. Mina käisin nii Tallinna, ENSV kui maailma suurimas eestikeelses koolis, kus käis umbes 1500 last. Selline asi ei oleks kõne allagi tulnud. Kakeldi küll ja üks poiss löödi minu nähes ka teadvusetuks, aga kui keegi oleks üle maja appi karjunud, siis kindlasti oleks mindud asja uurima. Mul on väga raske uskuda, et Austrias sai kõik nii toimuda, nagu artiklis kirjas. Vägistamistesse, mille ohver tuleb mitu kuud hiljem oma looga lagedale, tuleks suhtuda ettevaatlikult.
Mitmendat päeva säutsutakse ühe poola ajakirja esikaanest. Paneme siis siia ka, muidu arvatakse, et meil siin polegi kultuurne ja ajaga kaasas käiv foorum: