Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Porutšik »

Cyberbear kirjutas:Selline (kiuslik) küsimus vahele, et kas see mitte mingitpidi huntalaadseks tegevuseks ei kvalifitseeru, kui sõjaväelased/kaitseliitlased (no näiteks reakoosseisu või allohvitseride tasemel) Odini pundiga semmima kipuvad?
Nii ja naa...
Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe ja kaitseministri Urmas Reinsalu sõnul ei ole kaitseväe juhataja Riho Terrase kuulumine templirüütlite sekka probleem, kuna tegevteenistuses olevatel kaitseväelastel on õigus kuuluda vabakondadesse.

http://ekspress.delfi.ee/kuum/reinsalu- ... d=65854240
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Norra ja Soome põhjal tehtud uurimus sisserännanute kuritegevusest
http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1 ... 014.926062
Eestlased keskmised kurjategijad :(
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Kriku kirjutas: Mul ei ole siin inglise keelt ka kellegagi rääkida, aga ometi oskan ma seda paremini kui suurem osa Narva elanikest eesti keelt.
Hea foorumikaaslane alandab ennast. Ei saa võrrelda keskmise sisserännanud sovjetiga (homo soveticus).
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

See Vao keskuse põlengulugu on tõepoolest huvitav. Tähtsad onud kutsuvad rahvast liituma Odini sõdalaste asemel abipolitseiga, aga samas politsei ei saa kuidagi kindlaks tehtud, kes siis ikkagi süüdi oli (või on süüdlane teada, aga pole koššer või halal teda avalikustada :? ). Mul on vist mäluauk, mitte ei mäleta, et oleks tol ööl koos kogu ülejäänud eestlastega seal käinud. Huvitav, kui mõni odinlaste patrull mingit sarnast püromaanitsemist kusagil märkaks, kas nad reageeriks? Ma arvan, et küllap vist. Abipolitseinikud saavad minu teada patrullida ainult koos politseinikega, mitte niisama omatahtsi. Seega kui ükski n.ö. päris-politseinik pole saanud korraldust nendega patrulli minna, saavad abipolitseinikud patrullida ikkagi vaid samadel alustel Odini sõdalastega ehk siis tavaliste, politseilisi õigusi mitteomavate lihtkodanikena.
Aga loota, et soojadele kohtadele pugenud pudrulõuad oma rahva ees siiralt vabandaksid... No enne hakkab Päike hommikuti mitte idast vaid hoopis prügikastist tõusma :lol: .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Abipolitseinikud saavad minu teada patrullida ainult koos politseinikega, mitte niisama omatahtsi.
peale pronksiööd mehepojad spontaanselt ühinesid abipolitseinike programmiga, mis seisnes paberi peal reeglite selgeks tegemises, mida tohivad nad ja ei tohi. TVs kompetentsed isikud seletasid suht üksipulgi. Mingitest relvadest ja saabastest ja varustusest polnud juttugi. Jutt jäi - kui meelde tuletada - peamiselt lohised sa pärispolitseiniku taga ja too ütleb, mis teha, mida mitte. Praktikas nägi välja nii, et paberilt reeglid maha lugenud mehed ei viitsinud üle kahe õhtu "võmmi sabas" kõmpida.

Ses mõttes odini omad tunduvadki palju ägedamad - oma munder, oma sümboolika ja mitte üks ment raisk ei tule näkku nus.ima, mida tohib ja ei tohi :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kui ma olen abipolitseinik ning tahan käia iseseisvalt patrullis, kas ma saan seda teha?
Jah, abipolitseinik saab käia iseseisvalt, st ilma politseiametnikuta patrullis koos teise abipolitseinikuga, seda juhul, kui abipolitseinik on omandanud vastava pädevuse ja läbinud väljaõppe.
http://www.abipolitseinik.ee/et/kysimused-vastused/
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Sellisel juhul kas poleks pragmaatilisem ja produktiivsem mahamaterdamise asemel abipolitseinike arvu nende arvelt suurendada. Koolitada ja siis patrullima. :scratch:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Lemet kirjutas:Sellisel juhul kas poleks pragmaatilisem ja produktiivsem mahamaterdamise asemel abipolitseinike arvu nende arvelt suurendada. Koolitada ja siis patrullima. :scratch:
Abipolitseinikuks olemine tähendab lisaks õigustele ka kohustusi.
Nagu ka politseitöötajaks olemine.
Igatlaadi UKUsõdalased tundub tahavad hirmsasti igasugu õigusi ilma kohustusteta.
Seepärast ei sobi neile ka kohustustekoormaga ametipostid.
Ja ilmselt ei viitsiks nad ka mingitel koolitustel käia.

Kui nad tõestavad oma tegevusega muud, võtan arvamuse tagasi.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Lemet kirjutas:Sellisel juhul kas poleks pragmaatilisem ja produktiivsem mahamaterdamise asemel abipolitseinike arvu nende arvelt suurendada. Koolitada ja siis patrullima. :scratch:
Ksf. Kriku postitatud lingi sisu läbi lugedes saab selgeks, et vähemalt 50% Eesti mehi abipolitseinikuks ei saaks. Paljud ei teeks füüsilisi katsed ära, omajagu on neidki, kel mingi krim. karistus kaelas (vahet pole, kas piinasid kellelgi eriti sadistlikul moel surnuks või leiti kellegi kadeda "koputamise" peale su kodust perekonnareliikviana peetud Wabadussõja aegne püss). Igasugu koolituste jaoks pole mõnelgi mehel samuti lihtne kahe töökoha ja pere kõrvalt aega leida. Lisaks puudub paljudel sedavõrd suur usaldus praeguse Eesti vastu, et ennast ametlikult riiklike struktuuridega siduda.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Abivajaja jaoks pole oluline,kas sind tirib ''põlevast majast'' välja kriminaal või väärteo korras karistatud isik.Võibolla siiski mõne jaoks ka on aga keegi ei keela tagasi leekidesse viskuda ja oodata laitmatu renomeega abipolitseiniku saabumist.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Manurhin kirjutas:Ksf. Kriku postitatud lingi sisu läbi lugedes saab selgeks, et vähemalt 50% Eesti mehi abipolitseinikuks ei saaks. Paljud ei teeks füüsilisi katsed ära, omajagu on neidki, kel mingi krim. karistus kaelas (vahet pole, kas piinasid kellelgi eriti sadistlikul moel surnuks või leiti kellegi kadeda "koputamise" peale su kodust perekonnareliikviana peetud Wabadussõja aegne püss).
Kui ksf Manurhin oleks ksf Kriku poolt postitatud linki tähelepanelikumalt lugenud, oleks ta jõudnud järgmise kohani:
Kas ma saan hakata abipolitseinikuks kui mind on eelnevalt kohtu poolt karistatud kriminaalkuriteo eest?
Abipolitseinikuks võetakse isik, keda ei ole karistatud tahtlikult toimepandud esimese astme kuriteo eest, kellel ei ole karistatust tahtlikult toimepandud kuriteo eest ja kes ei ole kriminaalmenetluses kahtlustatav või süüdistatav.
Nii et on väga suur vahe, kas on karistatud esimese astme kuriteo eest või mitte. Kui mitte, siis pärast karistatuse kustumist saab jälle abipolitseinikuks hakata.

Minu arust ei peaks inimesed, kes abipolitseinikuks ei kvalifitseeru, üldse mingi sellise asjaga tegelema. Igaüks ei pea saama kõigega tegeleda, mille järele tahtmist on. Kastku parem kodus muru.

---

Koolivägistamine Austrias eelmise aasta mais: teismelised migrandid tirisid kuuekesi 14-aastase tüdruku peldikust välja, koorisid paljaks ja vägistasid. Ohver röökis üle kooli, kuid keegi sellele tähelepanu ei pööranud ja koolidirektor räägib, et ei tea sellisest juhtumist midagi. Juhtum on aga vahepeal otsaga kohtusse jõudnud. Üks kaabakas on edasi rännanud Suurbritanniasse. 18 isikut on uurimise all, kuna niiöelda ei pannud toimuvat tähele. Plika rääkis asjast mitu kuud hiljem pärast kooli vahetamist.

Seal koolis käib 200 last. Mina käisin nii Tallinna, ENSV kui maailma suurimas eestikeelses koolis, kus käis umbes 1500 last. Selline asi ei oleks kõne allagi tulnud. Kakeldi küll ja üks poiss löödi minu nähes ka teadvusetuks, aga kui keegi oleks üle maja appi karjunud, siis kindlasti oleks mindud asja uurima. Mul on väga raske uskuda, et Austrias sai kõik nii toimuda, nagu artiklis kirjas. Vägistamistesse, mille ohver tuleb mitu kuud hiljem oma looga lagedale, tuleks suhtuda ettevaatlikult.

Mitmendat päeva säutsutakse ühe poola ajakirja esikaanest. Paneme siis siia ka, muidu arvatakse, et meil siin polegi kultuurne ja ajaga kaasas käiv foorum:
Pilt
Viimati muutis Kriku, 18 Veebr, 2016 12:14, muudetud 3 korda kokku.
KLE
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KLE »

Abipolitseinikul jätkuvalt peatudes - teab ehk keegi, kuidas ja kas selline iseseisev patrullimine toimub? St, kellega kooskõlastatakse, millisel juhul lubatav jne.

Kriku poolt viidatud lehel on iseenesest küll konkreetne vastus konkreetsele küsimusele, kuid seadust (https://www.riigiteataja.ee/akt/120122010001?leiaKehtiv) lugedes päris vist nii ei ole, et võtad kätte ja lähed naabrimehega (samuti abipolitseinik) korda valvama. Nimelt ütleb seadus, et iseseisvalt saab politsei tegevuses osaleda üksnes politsei ülesandel a) järelevalve teostamises avalikus kohas käitumise nõuete üle ja b) tõrjumaks avalikku korda ähvardavat vahetut kõrgendatud ohtu. Küsimus ongi selles, millal ja kes politseist sellisel ülesande annab.

Vabandused ette OT pärast
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma usun, et sellistele küsimustele vastuse saamiseks on otstarbekam politseisse kirjutada.
KLE
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KLE »

Kriku kirjutas:Ma usun, et sellistele küsimustele vastuse saamiseks on otstarbekam politseisse kirjutada.
Ammuilma tuttava poolt tehtud - poliitkorrektne vastus "vastavalt vajadusele, KOV-i soovile jne, jne". Mind huvitas lihtsalt see, kas kellegil on reaalne kogemus. Kuid las olla.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Natuke ristpostitamise pattu ka.

"Reutersi" uudis Ankara pommiplahvatusest. Terrorist Salih Necar tuli üle piiri põgenikuna esinedes. Ühelt poolt võivad türklased nüüd kurde süüdistada, aga teiselt poolt võib juhtunu hoopis anda ajendi piiri sulgemiseks Süüria põgenikele.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline