Sinu ja minu jutt on erineva tonaalsusega. Kui järgi mõtled, saad isegi aru. Sina näitad muinaseestlasi kuidagi äbarikena, mina inimestena, kes tegutsesid oma parima teadmise ja võimaluste kohaselt. Kellel meist on õigus?hugo1 kirjutas:lembetu
Põhimõtleiselt seda me ju karukesega Sulle rääkisime.
Jah, kui ta sõdis Kristuse lipu all võõrast isandat teenides, nagu konega SS vennad Adolfit või PPS-ga laskurkorpuslased Stalinit teenides.hugo1 kirjutas:Kas see muinaseestlane, kes sissetungija vastu võõrast mõõka kasutas oli ka rämps
Metsavennad olid tegijad ja patrioodid. Vabadussõdalased olid isamaalased Vanem Lembitu sõdalased olid oma maa pojad. Narva pataljoni vennad ja laskurkorpuslased on rämps. Sest neil oli võimalus minna metsa või Keelduda. Või tulistada ja tappa kogu see roomav võõramaine kõnts saksa kotka ja vene punalipu all. Sest seda tehti. Vaat nii.
Sitad mehed, arad mehed. Minu esivanem oli sel ajal koos sõpradega metsas ja tappis tiblasid. Ja kui tulid sakslased, jäi ta metsa edasi ja tappis omakaitselasi ja sakslasi. Ja kui tulid venelased, tappis venelasi ja hävitussalklasi. tramaeivõi, kuradi punased-pruunid tallalakkujad, ajavad endal rinna kummi nagu oleksid mingid isamaalased, olgu nad neetud!hugo1 kirjutas:Tee endale selgeks, et punaarmeesse viidi eestlasi 1941a püssi ähvardusel.
Enne seda oli paar mobilisatsiooni läbi kukkunud, muideks. Alles siis kui fritsudel hapuks läks ja nad silmakirjaks lubasid sinimustvalgega liputada,hugo1 kirjutas:1944a mobilisatsiooniga tuli eestlasi kokku rohkem, kui sakslased seda oodata oskasid.
suutsid nad inimesi ära petta, aga mitte kõiki. Minu emapoolsed sugulased, kaks venda, hüppasid rongilt maha ja põgenesid metsa, hiljem vene armeesse ka ei läinud.
Jah, samasugune rämps, nagu laskurkorpuse vennad. Lihtsalt silt on teine. Nemad, laskurkorpuslased, kes tapsid eestlasi Sinimägede all, kas sinu meelest võitlesid nad Stalini ja Venemaa eest?hugo1 kirjutas:Kas kõik need kümned tuhanded eestlased Narva all ja Sinimägedes, võitlesid Sinu arvates III Reichi ja Hitleri eest![]()
Kuule mees Sa mõtle oma sõnade üle ikka järele. Sa ise oled rämps, kui sellist juttu räägid.
Kas eestlased, kes võõra lipu all, võõrast isandat teenides üksteist tappa püüavad oma rahva ja isamaa nimel, on mingid patrioodid? Loe seda iiri mõistulugu, ja mõtle.