Palju on Eestis teenistuse ajal leitnandi palk? 7500 on? (vabandage mu teadmatust

)
Pane selle summa sisse eluasemelaen (3000 kuu - sellega saab vaid mitte eriti hea korteri), oma autoga Tallinn-..... käimine 120 km päevas (3000 kr), sest ühistransport igal ajal ei liigu ja kõiki vendi kroonu autoga ei veeta - mis jääb järgi?
Tegemist pole mingi luksuse, vaid hädavajaliku ulualuse ja inimliku pere kõrvalt tööl käimise võimalusega.
Kui ühiskonna suhtumine on selline, et lahedal sägal peab olema vähemalt 1,5M korter ja 0,3M auto, muidu pole lahe säga, siis ei imestagi, et 10% on põhendunud ja ülejäänud suvaline läbisõiduhoov, kus ei ole ei oskusi, suhtumist ega midagi.
Ise küsimus on allohvitseridega ja "tõelised EKV allohvitserid" ei tohiks olla suvalised külakohast tulevad põmmpead, kes ei tee vahet Vabadussõjal ja Vietnami sõjal ja elavad ajateenijate peal oma alaväärsuskomplekse välja (ja saavad peale teenistuse lõppu oma enda ajateenijatelt tavaliselt lõuga, sest nad pole vähimatki respekti välja teeninud).
Kuna 50% Eesti teovõimelisest rahvastikust elab Harju maakonna piires, siis pole ime, et kuskil kaugel-kaugel ei leia ei automehhaanikut, kokka ega arsti.
Nende tuttavatega oli nii, et nad polnud ohvitserid, vaid ajateenistuses käinud, kes nägid Scoutsis vaid samasugust elu hüppelauda nagu paljudel on Falck Selveris.
Kui ma tahad rajada tootmist, siis teen selle maksimum 30 km Tallinnast. Miks? a) logistika lihtsam ja odavam b)töötajaid lihtsam leida c) Tallinnas ajupotentsiaal ja valikuvõimalus reeglina suurem kui kuskil piiri ääres d) asju lihtsam ajada, sest 95% asjaajamisest on niiehknaa Tallinnas. Kõik need asjad teevad natuke kallima maatüki kiiresti tasa.
Et Eesti elu käib ümber Tallinna, pole kahjuks minu süü.
Miks ma seda väidan? Olen sellise asja analoogses kohas omal nahal ära tundnud. Eesti inimene lihtsalt ei viitsi sõita 50 km tööle või elada kuskil tondilossis.
Minu loogika ütleb, et võimalikult Tallinna või suurema keskuse külje alla. On lihtsam ja pikemas plaanis ka odavam.
Ohvitser on ka inimene. Ja pärast ei maksa imestada, miks paljud ei kavatse neid asju kaasa teha. Ja kahjuks sõltub inimeste kvaliteet väga palju pakutavast panusest (palk+korter vms). On mingi arv, kellel see ei sõltu (kelle ees tuleks kõigil müts maha võtta!) - kuid tegemist on pigem erandiga, mis kinnitab reeglit.
Ülalkirjutatut palun mitte tõlgedada kui tõelisi EKV ohvitsere maha tegevat. Ma lihtsalt kirjutasin, kuidas analoogseid asju läbi teinuna see asi paistab.