Kommiks ongi võimalus töötada Kaitseväes. Siin on minu meelest erinevus kutseliste sõjaväelaste ja tsiviilsüsteemist Kaitseväkke tööle tulnutega. Ma pakuks, et sõjavägi tõmbab tsiviilist ligi teatud tüüpi isiksusi.Kriku kirjutas:Mis selleks "kommiks" residentuuri puhul olla võiks, et samamoodi ei peaks KV lõpetajate alumise detsiiliga leppima, ma ausalt öelda ei tea.
Lisaks veel, et minu aravates on erinevus kutseliste sõjaväelaste ja tsiviilist värvatute vahel selles, et kogu täiskasvanuea sõjaväes teeninutel on omandatud ka tegevväelase/ohvitseri eetikakoodeks ja aumõiste, mida tsiviilist tulnud alles õppima peavad. Kes ja kui hästi sellega hakkama saab, on iseküsimus. Seega mõte hakata meedikuid koolitama paralleelselt sõjaväelise väljaõppega pole paha idee. Iseasi, miks peaks keegi topelt pingutama kahe paralleelse eriala õppimiseks, kui saab ka lihtsamalt (nagu praegune süsteem võimaldab). Arstide puhul pole palgaküsimus enam primaarne. Õdede puhul küll. Õdedele pakuba Kaitsevägi ca 300 eurot rohkem palka + kaitseväelase motivatsioonipakett.
P.S. Lisan siia oma mantra, et ma ei tea sõjaväest midagi, ainult arvan.