Selline väike eesti keelne vanasõna on olemas nagu,et teise silmas näeb palki aga enda omas mitte.Kui keegi tahab seletada,et Eestis pole korruptsooni ja Ukraina on see suur patupaik,siis võiks natuke lehti lugeda.Üks suur herra praegu selle tõttu kohtu all ja paljud pisemad herrad kas süüdi või ikka tegutsevad edasi.Oleks Eesti samal tasemel,kus Norra,mis korruptsoonist süüdistustega poliitikuid avalikult leheruumis minu Norras elatud ajal ainult ühe korra nahutanud,siis võiksime me õpetajat mängida.Sinnani peaksime aga esmalt ikkagi oma s.... tallidest välja viskama ja siis alles näppu viibutama hakkama.Kui keegi solvub mu repliigist,las kaebab moderaatoritele,mina oma seisukohta muutma selle pärast ei hakka.
Ja minu seisukoht on,et suured kritiseerijad,kes kangesti Ummelase ja Co. seltskonna moodi meelestatud on(pole vist vaja pikalt seletada,mis ma selle all mõtlen),peaksid mõtlema sellele,et Ukraina riik on sõjas 130 miljonilise elanikonnaga pätistunud riigiga,mis kannab nime Venemaa,mille tõttu suur osa rahast tuleb lihtsalt eksisteerimise nimel vastu taevast lasta,sõna otseses mõttes.Ei pea olema matemaatik ja ka sõjaväes mittekäinud,et aru saada palju tapavahendid ja moon maksavad ning miks kulud sõjale suured on.
Teen siis puust punaseks selgeks neile,kes elu sees pole püssi käes hoidnud ja kroonut teeninud.Mina lasin Vene kroonus nn.Harju keskmiselt(teen seda siiani,kui aeg ajalt lasketiirus tuletan kõmmutamist meelde),mis tähendab seda,et rahulikus miljõõs(mis see kroonu lasketiir ikkagi oli) AK-47-set (AK-47 on võrreldes AKM-i või isegi AK-74-ga kuratlikult hüppav ja tagasilõõki andev relv)kasutades tabas mul magasinist vast märklauda sinna keskmise ringi poole 30 padrunist umbes maksimaalselt 3-4 ainult.Ma ei kujuta ette,kui peaksin veel kuskil jooksma,varjuma ja hüppama,kui mulle reaalselt ka vastu kõmmutatakse,mis tulemus siis oleks.Usun,et siin on meil foorumis ka eksohvitsere ja ka hetkel paguneid kandvaid kogemustega inimesi,kes reaalselt on olnud tule all.Nemad vast oskavad hinnata,palju sõduril kulub reaalselt moona,toitu ja varustust selleks,et väiksemat üksust elus hoida.Aga usun,et 30 aastat tagasi olin ma tüüpiline Nõuka mereväe madrus ja samad head ja vead kummitavad ka hetkel mehi,kes reaalselt peavad reaalse vastase pihta laskma ja ennast elus hoidma.Sama on ka kogu selle suurema tulejõu ja soomusega,need maksavad juba kordades rohkem,kusjuures peab veel aru saama sellest,et Ukraina hakkas oma armeed sisuliselt nullist üleslõõma,juba tankipark oli nii roostes,et 2015 aasta Debaltsevo madin sõi sisuliselt raskema liikuva raua ära.Kes soovib võib netist vaadata Ukraina armee seisu aastal 2014 ja 2015 aasta keskpaigani.Kritiseerijad võiks ka seda meelde tuletada,et Ukraina pole NATO liige(meie varjume seni sinna taha) aga vastas on riik,kes omab tuumarelvi ning agaralt õpib seda ka viimase 10 aasta jooksul kasutama,kusjuures nüüd ka avalikult Ukraina vastu.Nii,et palk enne enda silmast välja,kui tahame kritiseerida ja panna tuleks ka ennast sinna olukorda,kus Eesti ei oleks NATO liige ja peaks sõda riigiga,kellel on palju suuremad võimalused.
Nüüd aga soovitan vaadata selle Vene politoloogi juttu küsimusele,kas me oleme nüüd avalikult Ukrainaga sõjas(Eho Moskva saade politoloog Soloveiga,kes on küllalt lojaalne Kremlile).Vastus on,et retoorikas võib Kreml natuke vinti keerata aga ametlikult ei soovi keegi uuele eskalatsioonile kaasa minna,mis minule tähendab ühte,Kreml sisuliselt sedasi tehes hakkab liikuma kapitulatsooni poole,mis tähendab loobumist nn.rahvavabariikidest ja soovist panna pukki uus nn.Janukovitši tüüpi valitsus.Ainuke asi millele nad loodavad on Krimmi endale jätmine,mis mulle tundub on hetkel väga suurelt laual.
https://www.youtube.com/watch?v=Y6hAKR-e8hY
Siin aga sakslase(kes räägib väga head vene keelt) arvamus Venemaast.Ikka see laul,et Saksamaal on Venemaal huvid ja ärgem venelastele paha paha teeme.Jutt on just ajutise(siiani pole veel uut Saksa valitsust kinnitatud) välisministri visiidist Ukrainasse.
Küll aga mõõnab see sakslane,et Krimmi tagasi ei saa aga ülejäänud Ukraina osas ei tuleks seppartitega läbirääkimisi nende tingimusel pidada.Ehk siis otseõeldes Saksa ärihuvid on nii suured,et peetakse võimalikuks nn.kaasaegset mini Anzlushi(vabandan,kui selle Hitleri Austria ühinemise valesti kirjutasin) ja see teeb asja meie vaatepunktist vaadates Euroopa idaosas väga närviliseks.Sisuliselt ju siis ajalugu korduks ja agressorit õhutatakse ette võtma järgmist ampsu,mida iganes see ei oleks,kas jupike Latgalit või pidevalt nina alla hõõrutavat osa Leedu tükist,mille Stalin üle andis.
https://www.youtube.com/watch?v=JScEVmLpIrk