vtl kirjutas:Kui Sa mingi piirava seaduse teed, siis kusagile pead ju selle piiri tõmbama. (*)
* Disklaimer (neile tüüpidele, kes on iga mõtteavalduse peale valmis kohe isiklikult ründama) - allakirjutaja EI poolda selliseid piiranguid.
Pagan võtaks küll seda funktsionaalse lugemisoskuse puudulikkust.OnuHeino kirjutas:Ma väidan praegu, et 3 puud ei ole mets, kui soovite kändude ja tüvedega inimestele asju selgeks teha.
[...] See number 9 on lihtsalt kellegi ametniku laest võetud number...
Ma kirjutasin selge sõnaga, et ma EI poolda üldse selliseid piiranguid.
Ma EI soovi kändude ja tüvedega inimestega asju selgeks teha.
Ma EI ole ka ametnik ega mitte kuidagi seotud nimetatud seadusloomega.
Üritasin lihtsalt arutleda küsimuse üle, "miks just number 9". Aga sellepärast, et von Glehn lõi just siinkohas kaika maa sisse ja ütles "siia saagu linn".
Paluks mitte uriseda minu peale sellepärast.
PS. Võib-olla jäi loojale näppu mingi suvalise tootja kataloog, kus just 9 mingit piiri kujutas. See, et jahioptikad satuvad servapidi sealt üle, on praktilise realisatsiooni traagika. Arutleks selle üle, miks üldse piirang, mitte selle üle, miks see piirang just 9x peal on.
PPS. Allakirjutanul on teleskoop, mille suurendust on võimalik eri okulaaridega seada ka 500x peale. Mitte, et praktikas sellise numbriga midagi asjalikku teha oleks, tulenevalt atmosfääri virvendusest ja optika üldisest lahutusvõimest.