Kuressaare linnus

Militaarmuuseumid, -ekspositsioonid, -kollektsioonid -- kuidas iganes keegi neid nimetada tahab.
Vasta
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Kuressaare linnus

Postitus Postitas suurpomm »

Sai täna käidud seal ja panen mõned tehtud fotod. Külastusajad ja piletite hinnad antud aadressil: http://www.saaremaamuuseum.ee/

Müüripüss
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Tasub külastada!
3xit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 3xit »

Tõesti tasub külastada,eks kui saarde satub siis esimene asi sinna.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Kui mina seal pool aastat tagasi käisin oli seal Eesti leegioni poiss ja s-miin aga need on ära korristaud millegi pärast.
siss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siss »

krt. ma tegin täpselt samadest asjadest pilti :lol: mõni isegi sama nurga alt...
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Kas see RG42 granaat RGD33 killuvööga on mõne punaväelase tuuning või tehtigi selliseid :roll:
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Ilus.
Hetkeks vajusin unistuste maailma,oleks mul kodus kõik need esemed :lol: :lol:

Aga targemad inimesed palun valgustage mulle mis tulesülgajaga tegu on?

Pilt
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

7.62mm pardakuulipilduja SHKAS.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

aga selle kuulipritsiga samas toas on pussnuga,mida kasutati tehumardi öölahingus.väga rets asi minu meelest,kui see väits vaid rääkida oskaks..
Andres
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Andres »

Jäin ise ka vaatama, et sai just enam-vähem samad pildid tehtud. Seda II ms ekspositsiooni minu meelest eelmisel aastal veel polnud, pidi vist olema uus osa püsiekspositsioonist. Kui ka varasemaid perioode juurde arvata, siis vist teist sellist sõjandusalast väljapanekut mujalt Eesti muuseumidest ei leiagi.
Esimest korda nägin siin uues ( II ms) osas ehtsat hobuse gaasimaski, millist varem vaid raamatust vaadatud.
Kiitus tegijatele
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Andres kirjutas: Kui ka varasemaid perioode juurde arvata, siis vist teist sellist sõjandusalast väljapanekut mujalt Eesti muuseumidest ei leiagi.
Balti Kaitsekolledži muuseumis Tartus on ka päris asjalik väljapanek. Mitte nii emotsionaalne ("lahinguuplatsi" mood), aga tulirelvi, mundreid jms on väljas päris palju. Suund eelkõige EKV relvastusele ja riietusele.
valdo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valdo »

ennww kirjutas:
Balti Kaitsekolledži muuseumis Tartus on ka päris asjalik väljapanek. Mitte nii emotsionaalne ("lahinguuplatsi" mood), aga tulirelvi, mundreid jms on väljas päris palju. Suund eelkõige EKV relvastusele ja riietusele.
Kas see koht on kõigile huvilistele lahti? Või ainult piiratud seltskonnale ja/või etteteatamisega (nt ekskursiooniga)?
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

valdo kirjutas:
ennww kirjutas:
Kas see koht on kõigile huvilistele lahti? Või ainult piiratud seltskonnale ja/või etteteatamisega (nt ekskursiooniga)?
Mina käisin seal ekskursiooniga, aga muuseumitoa pealikuga rääkides tundus nii, et ettetatamisega peaks igaüks sisse saama. Päris kellast-kellani lahtioleku aegu ei ole.

Aga vaata siit- http://www.ksk.edu.ee/est/muuseum
Tel.nr. ka all
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Käisin linnuses ühe tiiru ja vaatasin ka seda ülalkiidetud II MS osa.

Tööd on tehtud, kuid arenguruumi on. Mõneti torkas silma metsavendade osa nõrk ülesehitus.
II MS osa oli kohati nagu ühele, kohati teisele poole kaldu.
Eestlane kadus kahe poole vahele ära.

Ekspositsioonist olid nagu mitmed protsessid puudu, tundus kuidagi eklektiline.

Võimalik, et olen ülekohtune. Tõenäoliselt lööb süvenev professionaalne kretinism välja ...

Igal juhul jõudu tegijatele !

terv
o
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline