Venelaste tuvastamine.

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Räägime vene sõdurist. Ja kui mina tean, korraldavad 1 või 2 korda aastal matmised just üles mainitud organisatsioonid. Eks mina lihstalt pakkusin vene sõduri kohta...

vdreving sa võid kritiseerida neid küll, see on sinu õigus. aga igal juhul tean ainult 2 organisatsioonid kes reaalselt saab korraldada matmise. Kuidas see toimub - see on teine küsimus. Probleemid selles valdkonnas kindlasti on olemas. Sest ei usu, et kõik on nii lihtne vormistada, kokku leppida jne erinevatega ametidega ja saatkonnaga ja ms. Aga vähemal minu elu näitab, et ülesmainitud organisatsioonid juba korraldasid matmised ja muidu omavad head kontaktid vene arhiividega või "voenkomatidega". Ja tuvastavadki langenuid sõdureid.

Võib olla veel olemas mingi klubid või seltskonnad. Ei tea.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Vaata sõber asi on kriitikast väga kaugel,asi on väga nutune ja kohati kuritegelik. Mitte keegi pole sellelt venelaste matmisklubilt palunud saksa sõdurite kuuri kokkuajamist,veel vähem selle eest mingite privileegide nõudmist. Ka kõik need seni ümbermaetud venelased on maetud ja kokku korjatud ebaseaduslikult.See tähendab,et meie riigi seadustele on sülitatud.See mida venelaste saatkond ütleb võib kehtida vaid venemaal,mitte siin.Ma ei ole sugugi mitte selle vastu,et ka venelasi maetakse,kuid seda tuleb teha meie riigi seadustega kooskõlas,mitte vene seaduste alusel.Siin pole mitte venemaa. Ja on ka üks huvitav asjaolu: Mis Sa arvad,mis juhtuks,kui üks vene piirivalvur venemaal hakkaks järsku korraldama SS meeste pidulikku ümbermatmist,vene sõdurid aga topikls omale kuuri ,hoiaks neid seal nii neli aastat ja muidu kätte ei anna,kui seda ja teist ei anta? Kogu see asi toimuks muidugi vene seadustele sülitades ja asja taga oleks välissaatkonnad.Paku,mis värk tekiks? Ja veel: Kuna venelastega ei ole sõlmitud sõjahaudade lepingut,ei saa siin ka olla mingeid venelasi matvaid organisatsioone.Need,kes olemas on ei ole seaduslikud ja oma õigused saanud ilmselt jälle venelaste saatkonnalt.
vdreving
Liige

Ja veel: Nende kahe venelaste matmisklubi inimlikest matmistest niipalju,et eelmisel aastal matsid ühe mehe kahte kohta.Üks haud on Maardus,teine Vaivaras.Äkki oskad soovitada nii inimlikust küljest kuhu nüüd sugulastel õigem oleks lilli viia?
Oleg A
Liige
Kontakt:

Nagunii minu arvamus selline, et kui sõdur (kas vene või saksa) on korralik maetud ja ei vedele metsas - see on hea tegu. Muidu ei kuulnud mina sellist et eesti riik korraldas kunagi vene sõduri matmise. Ei huvita, ei taha raiskada raha. Aru saadav. Las vene saatkond kasutab oma raha siis. Ei näe probleemi. Ei tahagi mina midagi seletada sulle mis on hea ja mis on halb. Kui sinul on omapärane arvamus, las olla.

Kui me rääkisime vene sõduri tuvastamist vaid mitte klubidest. Siis ei hakka mingeid otsingu klubi hindama või kriteseerima. Tunne, et mul puudub õigus nimetada neid tegevus kuritegelik. Mina ei tegele selles valdkonnas. Siis ei taha midagi selletada, kuid samal ajal mul on oma arvamus.

Vot minu lõppsätte
Kui näiteks mina leian vene sõduri metsas (ilma medaljoonita) ... kas mina jätan seal ta vedelemas, kaasa võtta ei tohi ju ebaseaduslik (ja mitte keegi ei saa teada sellest), või annan üle mingi otsingu klubile (kas saab korraldada matmise sinu sõnul ebaseaduslikult) või saadan teade muistuskaitseametisse , et seal kuskil metsatukkis männi all on sõdur (nemad ise ei leia ja ei korralda matmist, sest venemaaga ei ole lepingu sõlmitud).
MIS TEHA? Tähendab kuidas õieti käituda selles situatsioonis... Vasta palun kui sa oled nii teadlik inimene selles valdkonnas. Vot mina näen, et tuleb замкнутый круг.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Jah veel sinu küsimustele ei saa kindlalt vastata, vaid fantaseerida... Või provi vastata ise. See oi ole konstruktiivsed küsimused.
vdreving
Liige

Et mida siis teha,kui metsas männi all vedeleb sõdur? Ja teatadki muinsuskaitseametile,kui tegemist on venelasega.Kui midagi ette ei võeta siis jääbki sinna männi alla vedelema ja süüdi on selles venelased,kes pole sõlminud vastavaid lepinguid.Kui asi puudutab saksa vormis sõdinud meest siis nendega on asi lihtne.kuna on olemas korralikult sõlmitud riikidevaheline leping. Teatad muinsuskaitseametile,Arnoldile,minule või Saksa Sõjahaudade liidu esindajale.Tuuakse langenu ära ja maetakse korralikult maha.Praegu aga käib asi nii,et mingi klubi rüüstab säilmed ära ajab pooled kondid kotti,veab omale koju ja siis kaupleb ja arvab veel,et on suur aatemees.Arvan,et kogu venelaste matmine,mis seni toimunud on see on lihtsalt üks püüe teha mingit reklaami oma klubile. Ja üldse pole mõtet edasi vaielda saad ise väga hästi asjadest aru,mis tegelikult toimub ja kes on kes?Kogu venelaste matmisklubide värk on üks kena kattevari hoopis muule tegevusele seda tead vast ka väga hästi.Või tahad äkki teada palju siis lennukeid ja värke nende klubide kaudu näiteks Rootsi on smugeldatud? Võin isegi öelda ,kes nii mõnegi lennukiga sõja ajal lendas ja kus see nüüd on.Igasugune ajaloo uurimine ja muuseumite loomine on üks suur loll jutt.Vähemalt mulle ei maksa seda rääkida.Tark inimene võiks mõelda,kes kogu seda tsirkust finantseerib,või toimub kõik ausa piirivalvuri palgast? Nii,et ei maksa pada panna.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Lõpel on kõvasti kaevikuid kaevatud see suvi (lausa telgitud) ja ühte kaevikusse on pandud puurist. Ei hakanud lähemalt uurima, kas mees veel alles või keegi koera maha matnud.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

L9ppe on nii 8ra songitud,nagu eile oleks s9da k9inud.Ettevaatusts metsas leidub 2 m s8gavusi auke!
Dmitri Petrjakov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dmitri Petrjakov »

Oleg A kirjutas:Kahjuks kasutakse seda palju ja tihti. Kusjuures seda kindlasti ei meeldi vähemalt mulle.
Олег!
В происхождении этого слова можно почитать в моей повести тута: http://petrjakov.livejournal.com/7393.html#cutid1

:D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist