REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Lemet
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Lemet »

..see sinu Tammsaare SELVER on tegelt vist Tondi SELVER - või ajan ma midagi segi
Just. Ja ega mujal Selverites pilt parem pole. Täpselt sama toimus nii Kotka kui Viimsi omas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

London Bridge kirjutas:
Päris hea ülevaade sest KV välihaiglast.. ma ei teadnudki, et Eestis toodetud 8)
Ma ikkagi päris täpselt ei näe, kuidas seal 20+ intensiivravikohta tuleb, aga ju siis kuidagi midagi leiutatakse. Päris trump see nüüd ka ei ole, sest see on kindla kriisiga hakkama saamiseks mõeldud, mille vajadused ei kattu praegusega, ning tegemist ikkagi kohandatud lahendusega. Siiski, ma ei ole negatiivselt meelestatud selle suhtes, Kuressaares võib olla isegi viiest inentsiivravikohast väga palju kasu ning märkimisväärne protsentuaalne kohtade arvu kasv. Eriti tore oleks, kui seal ajateenijaid kasutataks.

Ka ise nägin eile Serlveris ainult ühel töölisel maski, tundus selline noorem meesterahvas. Kõik teised, keda nägin, olid ilma.
Ühes pataljonis juba hakati Saare poisse välja sortima.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ghostship kirjutas:Paraku midagi sellist, mis kriitiliste lähinädalate suhtes pöörde tooks ei ole seni avastatud.
Aga need uuringud ei saagi ju tuua mingit pööret kriitiliste lähinädalate suhtes. Ka see, kui oleks näiteks homme täpselt teada, millised tüved millise raskusega haigestumisi põhjustaksid, ei tooks kaasa mitte mingit pööret kriitiliste lähinädalate suhtes. See ei tähenda, et oleks õige seda lihtsalt udutamiseks nimetada.

Kasu on sellest kõigest siis, kui ravimeid ja vaktsiine testitakse. See ei toimu lähinädalate jooksul.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

..Trumm puudutas siin (täiesti õigustatult) sellist nüanssi nagu SÜNDMUSTE ENNETAMINE - selmet neid lõputult "taga ajada" :twisted:
Trumm lihtsalt teab oma täiesti olematu taktikapädevuse põhjal, et praegu on SEE hetk, kus tuleb palehigis kuulipildujalinte laadida, mõni kiirem jõuab sokid vahetada ja paar ampsu süüa. Ise peaksin istuma kuskil soomättal väriseva käega joonistama kaardile tegevuse skeemi, sest KOHE läheb uuesti lahti ja see habras initsiatiiv ja tempo ei või mingil juhul kaduda :oops: :oops: :oops:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Lemet kirjutas:

..see sinu Tammsaare SELVER on tegelt vist Tondi SELVER - või ajan ma midagi segi
Just. Ja ega mujal Selverites pilt parem pole. Täpselt sama toimus nii Kotka kui Viimsi omas.
Selge siis - külastan ka ise toda SELVERit regulaarselt.

Ja nagu ma juba mõista andsin, on sealsamas kandis ühes väikses MAXIMA poes need "pandeemiaasjad" pallu paremini korraldet kui tolles suures SELVERis - kahjuks :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kapten Trumm kirjutas: … Oled sa kindel, et sealt mingit uut kvaliteeti üldse tuleks? Võibolla, mõistes seda, ongi vaikus?
Olen mõlema viidatud erukindrali etteasteid kuulnud ja mul on selle kohta oma arvamus kah.
Kriisi juhtimise korraldamise kogemus ja oskus on siis olulised, selleks ei pea olema meedik ega viroloog (ega politseinik). Põhitöö peavad tegema eriala spetsialistid, kuid neid peab koordineeritult toetama ning tulemusi süstematiseeritult rakendama.
See on staabi eesmärk. Mitte särgi rebimine enese upitamiseks nagu mõned arvavad.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:

Vaat kui tore oleks kui keegi kaardistama kogemata neid poode hakkaks kus kaitsevahendite nappus ilmselgelt kõrvust välja turritab.

PS. Kaks tundi aktiivset perearstile väntamist ei kippu ega kõppu. Helistasin 1220 sealne härrsamees arvas, et võiksin edasi vändata kuna koormuse tõttu alustavad mõned perearsti keskused alles kella kümne paiku. väntan edasi. :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Andmete avaldamise keeldu (vabandust, "soovitust") on hakatud pressiesindajatega siluma:
Terviseamet kinnitas teisipäeval, et ei ole keelanud Kuressaare haiglal ega ka ühelgi teisel haiglal koroonapatsientide arvu avaldamist, vaid on andnud soovituse koondada kõik andmed ja nende väljastamise ametile.
https://www.postimees.ee/6937762/tervis ... avaldamist

Tüüpiline bla-bla.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006458724.html
WHO soovitus maskide kandmisest. Soovitavad neid vaid haigetele ja nende eest hoolitsevatele isikutele
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

Hispaania kommunistlik partei korraldas 8. märtsi naistepäeva puhul suured rongkäigud üle riigi ja nüüd sai valitsus kaela kohtuasja valetamise ja petmisega seoses.
https://www.zerohedge.com/political/how ... ophe-spain

Juurde ka üks illustreeriv kommentaar:
I live in Spain. There were public calls to ban the marches and the "ladies" denounced the calls to end the marches. They said that it was a "patriarchal virus" and that they wouldn't be stopped by this "man virus." They carried signs saying the same and also signs that said, "I'd rather be free than safe."

Within 3 to 5 days (most folks develop symptoms in this time) the numbers of cases exploded. Spain, the location of the biggest march is now the epicenter of the Spain outbreak.

Have a look at the chart, you can see that between 12 and 13 March (4 to 5 days after the rallies on 8 March) the numbers of cases spikes and puts Spain out ahead of France and Germany:

https://i.ibb.co/khhP5b5/200318-Spain-chart.png

That chart was published on 18 March and contains the cases through 17 March.

They spread it to the whole government and even the Royal Family was exposed because of this stupidity.

https://www.20minutos.es/noticia/418489 ... ronavirus/
Viimati muutis MadMan, 31 Mär, 2020 9:49, muudetud 1 kord kokku.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

loomake kirjutas: PS. Kaks tundi aktiivset perearstile väntamist ei kippu ega kõppu. Helistasin 1220 sealne härrsamees arvas, et võiksin edasi vändata kuna koormuse tõttu alustavad mõned perearsti keskused alles kella kümne paiku. väntan edasi. :D
Pärnu kandis vähemalt võetakse kenasti kõne vastu. Kui jutt läks maitsemeele kadumisele siis lajatati kohe 2 nädalat haigusnähtude ilmnemisest. Pean siis veel ühe nädala kodus passima. Tundub ainult, et terveks ja viirusevabaks loetakse siis kui pole selle 2 nädala lõpuks enam haige. Iseasi, kas see ka nii on :dont_know:

Söök hakkab ainult otsa saama :scratch:
Viimati muutis mutionu, 31 Mär, 2020 9:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Olen mõtisklenud testimisega seotu üle – ja pole aru saanud, miks kohati selle tõttu pea paaniline kisa. Beebilõusta artikkel andis viimasena seda mõtisklust (https://kroonika.delfi.ee/news/inimesed ... d=89402457)

Niipalju, kui mina tean, siis koroonaviiruse vastu spetsiifilist ravi (st spetsiaalselt koroona vastu suunatud „võlutabletti“) ei ole. Sümptomeid ravitakse põhimõtteliselt samamoodi nagu tavalist grippi / külmetushaigust.

Seega, mida käegakatsutavat see test siis juurde annab? Üksnes teadmise, kas olemasolev haigus on koroona või mitte. Ja siis? Mis sellest muutub? Kuna ravi on põhimõtteliselt ikka sama külmetushaigusega, siis vahet ravis ju ei ole. Ja ka tavaline gripp tähendab, et ei minda kuskile kakerdama ja seda levitama.

Ainus vajadus testidel on minu silmis siis, kui on mingi eriline olukord, mis nõuab selle kergelt ja kiirelt leviva viiruse olemasolu fikseerimist. Nt hooldekodud, med.personal jne.

Aga tavainimese jaoks – ei oska selle testi tegemisest või tegemata jätmisest mingit märkimisväärset vahet leida peale teadmise. Ja kas tavainimese teadmine kaalub üle selle, kui koroonateste ei jätku vanadekodudele, haiglapersonalile, operatsioone tegevate kirurgide kontrollimiseks jne.

Kui oled haige, siis oled kodus haige ja ravid nii nagu ikka.
Teadmine, et koroona või mitte ei muuda haige jaoks sisuliselt midagi.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Kuna praegu on murelike Eestlaste ainukeseks mantraks "usk, lootus, armastus ja soovitused" siis promon ka siin ühte toodet millega kodus pindasid puhastan. Suureks plussiks on pärast vänge lõhn mis tekitab kohe tunde nagu oleksin midagi ära teinud. Cillit Bang 750 ml Multi-use Cleaner with Pulveriser Bleach and Hygiene haiseb võimsalt ja "tööstusliku sinise salfa" pleegitab ära mõne sekundiga. pärast peab lihtsalt tuulutama.
LoneRider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoneRider »

Kapten Trumm kirjutas:Kas ma olen ainus, kellele tundub (peale seda Saaremaa salastamise uudist), et Terviseameti peadirektoril on aeg minna jõukohasemale administratiivtööle?
Miks nii optimistlik? Võib-olla hoopis tootvale tööle?
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

ambur123 kirjutas: ...
Kui oled haige, siis oled kodus haige ja ravid nii nagu ikka.
Teadmine, et koroona või mitte ei muuda haige jaoks sisuliselt midagi.
Minu jaoks näiteks muudaks.
Kui karantiin lõpeb siis, kas ma olen koroonaviiruse kandja või ei? Ehk siis maalähedaselt, kas ma võin oma lapsevanemale külla minna või ei.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline