































Pisut OT, aga 50ndate näljaaegu Ukrainas tõdes isegi Nikita kõnetoolis. Kuidagi nii, et "...nesladkie j tjažolõje vremena...".Aga ei, nälg olevat olnud ka peale seda, 1950-60-ndatel ja siis ei saanud ma jah aru, et mismoodi on võimalik Ukrainas nälga surra.
Kolhoosi majandusliku järje pani ikkagi paika töö, mis ära tehti - ei see KGB karvane käsi ei muutnud teravilja hektarisaake ega lehma piima-ande kuidagi paremaks, see tuli ikkagi kvalitatiivselt parema töötegemise, juhtkonna ettevõtlikkuse ja muu taolise arvelt. Ka kalurikolhoosides, mida ju Kirov oli. Selleks, et püüda rohkem kala, ei aidanud ju KGB-ga hirmutamine, oli vaja hoida laevad paremini korras, püüda rohkem jne. Kui plaanikomitees tekkis küse, et kellele eraldada vahendid uue konservitsehhi tarbeks, siis eks nad vaatasid, kes oli varem silma paistnud.No mis Kirovist rääkida, Kuuli Oskar oli ju vana kagebeshnik ja Moskva käsi kattis teda vägagi laialt.
Miskis hiljutises ilukirjandusteoses Lembit Uustulnd pajatas sest...
https://et.wikipedia.org/wiki/Oskar_Kuul
See ei ole alkoholi protsent, vaid virde kraad. Seda tähist kasutavad tänini näiteks Tshehhi tootjad sisetarbimisse mineval õllel.Fuchs kirjutas:Jäin sellelt lehelt imetlema neid õlle- ja veinisilte ning hakkas silma, et jube kanged vikatid olid kõik õlled. Kuna ma ise sel ajal veel vägijooke oma vanuse tõttu ei tarvitanud, tekkis küsimus, et kas see oli teadlik plaanimajanduslik strateegia (noh, et teeme kangema õlle, saab väiksema koguse tarnida - mehed peavad vähem tarbima, kõik kasumisFucs kirjutas:http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 79#p488279või oli tänapäeva mõistes normaalseid, noh nii 4-5% õllesid ka saadaval? Kummaline praktika on muidugi ka mõnel õllesildil kanguse määramine kraadides
Just. Algvirde tihedusprotsent.AMvA kirjutas:See ei ole alkoholi protsent, vaid virde kraad. Seda tähist kasutavad tänini näiteks Tshehhi tootjad sisetarbimisse mineval õllel.Fuchs kirjutas:Jäin sellelt lehelt imetlema neid õlle- ja veinisilte ning hakkas silma, et jube kanged vikatid olid kõik õlled. Kuna ma ise sel ajal veel vägijooke oma vanuse tõttu ei tarvitanud, tekkis küsimus, et kas see oli teadlik plaanimajanduslik strateegia (noh, et teeme kangema õlle, saab väiksema koguse tarnida - mehed peavad vähem tarbima, kõik kasumisFucs kirjutas:http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 79#p488279või oli tänapäeva mõistes normaalseid, noh nii 4-5% õllesid ka saadaval? Kummaline praktika on muidugi ka mõnel õllesildil kanguse määramine kraadides
Veidi selgitust ka: https://beerandbrewing.com/dictionary/NpUFIRRVLp/
http://www.beerguide.ee/sonastik.htmlAlgvirde tihedus - õllevirdes olevate ekstraktiivainete kontsentratsioon massiprotsentides enne kääritamise algust.
https://www.folklore.ee/tagused/nr36/arusaar.pdfEnimmüüdud alkohoolne jook läbi 1980. aastate oli õlu (teisel kohal oli aastail 1980–1982 viinamarjavein, järgnesid viin ja viinatooted). Toonane õlu oli üsna lahja, keskmise kangusega 4%. Tänapäeval levinud kangestatud õlut ei tuntud, tegemist oli ainult naturaalsel kääritamisel saadud joogiga.
Tänan põhjaliku ja hariva postituse eest.Fucs kirjutas: Osadel õlle siltidel on ekslikult toodud kraadid algvirde tihedusprotsendi asemel... kellegi näpukas... nt trükikoja laduja, kes pidas algvirde protsente kraadideks![]()
õllede stardikomplekte pakuvad mitmed müüjad (handymannis oli ka muu pruulimisvarustus müügis, sama käis ka veinivalmistamise kohta) -olen teinud ja päris vahelduv juua ka midagi endavalmistatut ((niivõrd kui seda saab endatehtud õlleks nimetada...).Kapten Trumm kirjutas:Meil maal pruuliti ise - esiisade meetodil ja saadud kraam mekkis palju paremini kui tollane pudelisolk - ja hakkas latva kah kõvasti. Roostevabad ankrud siiani alles, peaks äkki taaselustama. Tegemisest palju ei mäleta, joonud olen küll, mäletan vaid, et vanaisa keetis suures pajas kadakaoksi.
IRWFuchs kirjutas:Kohati muigama paneb see siltide disain, huvitav mis seose kunstnik leidis saaremaa õllel päkapikkudega?
Ma viimati tegin ise koduõlut (maltoosast) 2015 (naise juubeliks) ja 2017 (jaanipäevaks).Kapten Trumm kirjutas:Meil maal pruuliti ise
Pagan seda teab, kuidas õige on.Osadel õlle siltidel on ekslikult toodud kraadid algvirde tihedusprotsendi asemel... kellegi näpukas... nt trükikoja laduja, kes pidas algvirde protsente kraadideks
Kui akf viitab Soomes müüdavale Salmiakkikossule? Ehk siis soolase lakritsaga maitsestatud viinale? Kas te olete seda proovinud taskusoojana?paadikapten kirjutas:Kaljad, Limoncello ja Salmiakki on sellised joogid, mida ma tassikaupa saaks juua. Muu tekitab ropsivajaduse juba esimese lonksu järel ja viin lihtsalt kõrvetab liiga jubedalt.
Jah, oli spetsiifilise maitsega, mis ei läinud suuga kokku.Leo kirjutas:Joodamatust õllest rääkides oli kuulda, et Haljalas Pulssi villiv Viru Õlu lõpetab tegevuse, tuttavad teavad rääkida, et pidi ka halva maitsega olema, ise ei mäleta, et seda oleks proovinud viimaste aastate jooksul. Kommentaare?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline