Hoone ei saa sellist vatti nagu soomuk või mõni muu rasketehnika. Insenerina peaksid seda väga hästi teadma. Ma olen küllalt masinaid näinud, mille teras on nii pragunenud, et sisuliselt pudeneb maha. Minu kogemus ekskavaatorite, tõstukite, metsaveokite jms.Sry, aga ehitusinsenerina on mul teraseolemusest natuke teistsugune arusaam. Või siis see mis kasutatakse hoonete ja sildade ehitamiseks ja kestab aastasadu ei sobi soomuki karkassiks ja katteplaatideks? Mootor, veermik, elekter ja elektroonika on muidugi iseasi...
Kunagi avastasin ühe lehe, kus olid pildid Brasiilia(?) M113 remontimisest. Seal näiteks lõigati ketiratast kandev osa välja, sest oli nii palju peksa saanud, et uus ketiratta koost ei oleks enam istunud sinna. Puksi pinnad ja avad olid lihtsalt niivõrd välja veninud. Selline remont on üsna aeganõudev ja kulukas ning tihtilugu rohkem kui korra ei tasu seda enam tehagi, sest see ei jää pidama. Sisuliselt rätsepatöö, nagu ma varem mainisin.
Ning tõesti. See, mida kasutatakse hoone karkassis ei pruugi tõesti soomukile sobida. Üsna sageli on seal sitkemad terased kasutuses. Ega M113 pole ka karastusjoogipurkidest tehtud.