Relva kasutamine politsei poolt

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
alari
Liige
Kontakt:

Re: Relva kasutamine politsei poolt

Postitus Postitas alari »

Kriku kirjutas:Kõik õige, kuid ma kahtlen, kas just see koridorijupp oli nii kriitiline. Sinu poolt postitatud pilt alamkoja saalist on ses mõttes relevantsem.
See mäsu toimus Punase ringiga tähistatud kohas - videos on näha, et koridori kohal on kirjas Speakers Lobby link. Arvestades, et sissetungijad olid alamkoja ümber mitmel pool, siis selle koridori langedes oleks sissetungijad kohe jõudnud alamkoja saali, kus varjunud inimesed ei oleks enam kusagile saanud taganeda - teised saali uksed olid blokeeritud. Mina ütleks küll, et see koridor oli kriitiline, sest koridoril oli 2 ust, mida oli vaja kaitsta ning alamkojast saab sellesse koridori 4 ukse kaudu - nende kaitsmine oleks olnud palju keerulisem.
unknown.png
unknown.png (139.05 KiB) Vaadatud 1282 korda
Minu arvates on vale mõelda, et sisse tungima hakkas üks inimene - sisse tungima hakkas mass inimesi, lihtsalt esimene sai kuuli ja teised ei julgenud enam edasi minna.
Nägin kuskil videot, aga üles ei leia, kus surma saanud naise kõrval seisnud sinise jopega mees rääkis hiljem, et nad hakkasid uksest läbi tungima ja surma saanud naine läks enne teda - oleks ta esimesena läinud, siis oleks tema surnud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kas siis põhjapoolse trepikoja juures oli samasugune olukord...?
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Kriku kirjutas:
Some kirjutas:Kriku, hoone tõenäoliselt pole oluline aga kahtlustan, et hoones viibinud personal vajas küll kaitset.
Nõus, aga jällegi, ma ei näe, miks just selles punktis. Uks & barrikaad on naeruväärsed (erinevalt teisest pildist).
Mina saan aru, et koridor, kuhu naine proovis läbi ukseakna pugedes jõuda, on "Speaker's Lobby", mis jookseb täpselt selle suure saali "House of Representatives Chamber" kõrvalt, mille üks ustest oli paremini barrikadeeritud. Nõrgem barrikaad oli tehtud käepärastest vahenditest, ehk koridoris leiduvatest pinkidest-toolidest. No ei olnud kohe suurt kappi või klaverit võtta, mis teha.

Küll aga avanevad sealt koridorist juba mitmed uksed samasse saali, mille teise poole peaukse barrikaadi taga politseinikud valmis püstolitega seisid. Teisisõnu oleks koridori pääsenud seltskond omanud kohe juba pidurdamatut pääsu samasse saali, mida teiselt poolt kiivamalt kaitsti.

"Senate Chamberist" olid kõik evakueeritud, seal viibisid vaid mässajad.

Päris hea ülevaade: https://eu.usatoday.com/in-depth/news/2 ... 568305002/

Akf juba postitas sama info, aga seda linki tasub vaadata ikka!
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Kriku kirjutas:Kas siis põhjapoolse trepikoja juures oli samasugune olukord...?
Selle üksikvõitleja seisukohalt ei ole see oluline. Tõenäoliselt puudus tal info mujal toimuvast. Tema hoidis talle usaldatud positsiooni.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Drax kirjutas:Päris hea ülevaade: https://eu.usatoday.com/in-depth/news/2 ... 568305002/
Ma ei saa siit aru, kas House Chamber'is viibinud evakueeriti enne või pärast Babbitti maha laskmist.
Chupacabra kirjutas:
Selle üksikvõitleja seisukohalt ei ole see oluline. Tõenäoliselt puudus tal info mujal toimuvast. Tema hoidis talle usaldatud positsiooni.
Ma küsingi, et kui tal ka oli korraldus positsiooni iga hinna eest hoida, kas selline korraldus oli õigustatud.

Teiseks ta ei olnud seal üksi, nagu videost näha, oli mõne sammu kaugusel veel inimesi. See on kahtlane, et tal kellegagi kontakti polnud.
alari
Liige
Kontakt:

Kui mass oleks sinna koridori valgunud, siis poleks absoluutselt enam tähtis, mis seal põhja pool koridori otsas toimus - koridor oleks olnud sissetungijate valduses ning alamkoja ruumis oleks inimesed olnud ümber piiratud. Aga nüüd oleks olnud nende ja sissetungijate vahel 4 blokeerimata ust, varsti oleks sissetungijad olnud alamkoja ruumides.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Chupacabra kirjutas:
Selles mõttes on küsimus muidugi oluline - ilmselt oli vaja barrikadeerida koridori mõlemad otsad, see tõmbas ressursid veel rohkem laiali ja seda olulisem oli ühe valves oleva politseiniku roll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

alari kirjutas:
Kui mass oleks sinna koridori valgunud, siis poleks absoluutselt enam tähtis, mis seal põhja pool koridori otsas toimus - koridor oleks olnud sissetungijate valduses ning alamkoja ruumis oleks inimesed olnud ümber piiratud. Aga nüüd oleks olnud nende ja sissetungijate vahel 4 blokeerimata ust, varsti oleks sissetungijad olnud alamkoja ruumides.
Mulle tundub, et põhja poolt just lasti valguda ilma märkimisväärsete halbade tagajärgedeta. Kuskilt kaudu mässajad ju sinna sisse ikkagi pääsesid.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Kriku kirjutas:
Drax kirjutas:Päris hea ülevaade: https://eu.usatoday.com/in-depth/news/2 ... 568305002/
Ma ei saa siit aru, kas House Chamber'is viibinud evakueeriti enne või pärast Babbitti maha laskmist.
Raske aru saada jah. 2:53pm on Rep. Alex Mooney tviitinud, et evakueeriti ja 2:55pm on "shots fired" teade.
alari
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
alari kirjutas:
Mulle tundub, et põhja poolt just lasti valguda ilma märkimisväärsete halbade tagajärgedeta. Kuskilt kaudu mässajad ju sinna sisse ikkagi pääsesid.
Minu teada sissetungijad ei jõudnud alamkoja saali
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Drax kirjutas:
Kriku kirjutas:
Raske aru saada jah. 2:53pm on Rep. Alex Mooney tviitinud, et evakueeriti ja 2:55pm on "shots fired" teade.
4:05 p.m.
A congressional correspondent tweets that congressional leaders are being evacuated from the Capitol.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Some kirjutas:A congressional correspondent tweets that congressional leaders are being evacuated from the Capitol.
See on Kapitooliumist, aga mitte alamkoja saalist.

Kui on õige, et alamkoja saal oli selleks hetkeks veel evakueerimata, siis ma loomulikult ei vaidlusta, et mässajaid ei saanud sinna lasta.
alari kirjutas:Minu teada sissetungijad ei jõudnud alamkoja saali
Vist jah, tuleb välja.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Ma pean, andestage mulle, siiski teemas märkima, et lgp moderaator on võtnud kätte ja kaptentrummistunud - ekspert olemata omab siiski väga head arusaama, mis toimus, mida tehti (ilmselgelt valesti tema eksperthinnangul) ja kuidas tegelikult sellised asjad käima peaksid.
Vabandan.

Teemasse lisan vaid seda, et lasti asja eest, arutada pole seal eriti midagi - muud midagi massi vastu üle ei jää ja tuleavamisel areneb sündmus kahte moodi: kas mass taandub/jääb seisma või tuleb edasi. Tuld avamata valikut nr 1 ei olegi, tulevad edasi niikuinii. Otsustushetk on alati murdosa sekundist, aga palju on vist loodetud, et osa siinseid eksperte ise sellises olukorras on olnud (vahet pole, kummal poolel).
professional retard
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Lugupeetud moderaator, ekspert olemata, postitab siiski viiteid, mis tema sõnu kinnitavad ning üritab toimunus selgusele jõuda. Korduvalt on öeldud, et hinnangud põhinevad praegu kättesaadaval informatsioonil. Vabandus vastu võetud.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ma kardan et liiga palju filme on nähtud, kus salateenistuse "endised Navy-Sealid" peavad ühemehelahinguid terroristide hordide vastu ja kaitsevad elu hinnaga presidenti.

Tavaline inimene, käinud võibolla 20 aastat tööl, triigitud munder seljas, aegajalt mingid õppused ja loengud. Sellist olukorda pole varem kohanud. Reageeris üle ja ebaadekvaatselt kuna hindas ohtu valesti (seda me ei tea 100%). Ja ongi kõik.

Ei maksa igat mundriga valvurit mingiks Rambo ja Hannibal Lecteri kombinatsiooniks pidada, siis lihtsam aru saada mis juhtus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline