REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Xender
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Xender »

FoxMulder1 kirjutas:Teatud mõttes on see isegi võtmekoht. Millest on tekkinud kogu see vastasseis rahva ja poliitiliste otsuste vahel? Kas sellest, et mingitele inimestele lihtsalt meeldib jaurata ja kõigile vastu olla?
Pigem ikka sellepärast, et tutvusringkonnas kogetu ja kuuldu ei lange kokku sellega mida avalikult räägitakse. Kui igal ühel meist oleks tutvusringkonnas mõni inimene, kes muidu terve, aga koroonaga oli suures jamas, siis poleks tõenäoliselt täna antivaksereid olemaski.

Antivaxxeritel on mingid muud hädad peas.

Ma olen terve elu võtnud lähtekohaks ikka selle, mida ma ise näen, mitte mida meediast lugeda saan.

80 lõpus võis ka meediast lugeda kuidas elu läheb ilusamaks ja paremaks, jutud kaubadefitsiidist on jamad. Poes mingil põhjusel see reaalsusega kokku ei läinud.

Samamoodi nagu tänapäeva "katku" puhul ei näe ise tutvusringkonnas laibavirnasid, põen ka ise 2X läbi (võib olla ka rohkem, sest ma end kuigi tihti just ei testi) "Katkuhaigetega" töötav naine väidab ka, et surevad, surmale võlgu tegelased.

Kõik mis kuidagi mõjutavad ühiskonna toimimist, on tulnud admin meetmete tõttu - mitte aga haiguse tõttu.

Meedias aga räägitakse, suurest pandeemiast.

Mida uskuda siis ?
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Ja kriku: sinu soovitud piiranguid ehk lockdowni ja inimeste keeldu väljuda Eestis ei tule. Mitte ykski valitsus sellele välja ei lähe. Nii nagu ei tule ka kohustusliku vaktsineerimist.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

FoxMulder1 kirjutas:Kui saavad kokku seltskond inimesi, kellel igal ühel on tutvusringkond paarsada inimest ja nad jagavad kogemusi. Siis seal jagatav info ei ole enam pelgalt subjektiivne, vaid täitsa võrreldav statistilise valimiga.
Ei ole õige.

Esiteks, iga inimese tutvusringkond on kaugel juhuslikust valimist.

Teiseks, meist kellelgi ei ole meditsiinisüsteemi teabega võrreldavat teavet oma tutvusringkonna tervise kohta. Keegi meist ei tea, kui palju meie tutvusringkonnast millesse haigestub ja milliste vaevustega. Me teame üksikjuhte, aga paarisaja inimese kohta üldistuste tegemiseks sellest ei piisa.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Xender kirjutas:Ma olen terve elu võtnud lähtekohaks ikka selle, mida ma ise näen, mitte mida meediast lugeda saan.
Sellega ongi kõik oluline öeldud :D :D

hjl85 kirjutas:Ja kriku: sinu soovitud piiranguid ehk lockdowni ja inimeste keeldu väljuda Eestis ei tule.
Mina neid ei soovi, vastupidi. Mul oleks väga hea meel, kui oomikron osutukski selleks kaua oodatud leebeks, kuid hästi levivaks tüveks, mis pandeemia lõpetab. Esialgu aga statistika seda ei kinnita.

2020. aastal kuulutasid sama veendunult, et suuri piiranguid enam ei tule.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kogu haiglate teema on tagajärgede, mitte põhjustega tegelemine. Pealegi, probleem pole voodikohtade tekitamises, vaid aparatuuris ja sellega opereerida oskava personali leidmises. Ja Sina leiad, et arstid-õed jooksku, skafander seljas, 24/7, aga Sinul on õigus, ennetavalt vitamiine tarbides, vaximata inimeste seltsis jõusaalides rauda tõsta ja ööklubis hommikuni jämmida. Tugev immuunsus, muideks, on coronaga paljudele saatuslikuks saanud.

Rasvases kirjas on märgitud tõusikute tüüpne loogika - teised kärvaku, aga minda peab saama vabalt rauda tõsta ja läbustada.

Ja kui tõsta küsimus, et kas need tõusikud on valmis oma raha alla panema, kui on neid vaja ravida, siis tuleb jutt risti vastupidine - MINA pean saama ja MUL on õigus. Haiglast välja visata tuleks sellised.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Kriku kirjutas: Sellega ongi kõik oluline öeldud :D :D

Seega kui homme meedia otsustaks rääkima hakkata mingi paradigma muutuse tõttu, et koroonat pole olemas, siis sa nõustuksid sellega ?

Meie ühiskonna alustaladeks olev terve valgustusajastu filosoofia põhineb indiviidi empiirilisele kogemusele ühiskonna suhtes ...
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kuulsin jutte kunagisest kolhoosiesimehest kes arvutamist ei usaldanud ja mõõtis pindala nii et ladus Pravdasid kõrvuti, noh et 15 pravdat on 20 m2.
Tema pärand elab edasi ;)

Xender ja mulder jne. Mis selle trollimise mõte on ? Et muuta siinset "paradigmat" ?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas:Ikka-ikka. Ajalehti lugev lukksepp paneb ikka kõige täpsema diagnoosi.

Kas just kõige täpsema kuid teiselt erialalt tulev inimene näeb asju teisiti. Ajurünnaku laadsetes probleemilahendustes kaasatakse täiesti mittespetsialiste sest nende mõtted võivad olla asjatundmatud kuid samas väljaspool professionaalset kretinismi. Üks idee sajast võib vabalt valgustada hoopis teistlaadi perspektiivi mis tasub arendamist. Ühtlasi ei materdata sel juhul kastist väljamõtlemist maha, olgugi et arst võib lukksepale öelda et temaarust peaks kõik poldid olema vastupäevakeermega. Esmapilgul mõttetu sest kus seda enne nähtud kuid täpsemalt arutades mõned peavadki.

Selle vastand on mõttetud heietused ammutuntud tõdedest. Niimoodi et välispoliitikast kutsume rääkima Mihkelsoni ja vaktsineerimisest Jolleri. See on alamakstud ajakirjandusele iseloomulik mõttekramp ja taolist koosolekut pole ajaraiskamiseks mõtet kokku kutsudagi.
Huvitaval kombel olen täheldanud (mitte ainult siin foorumis) et veendunud vaktsineeritud hakkavad argumentide puudusel üsna kiiresti lihtsalt sõimama. Need kes vaktsiinist suurt midagi ei pea (ja ei pea seejuures olema just antivaxxerid) on palju tolerantsemad.
Siingi võib teha viiteid mõttemaailmade kivistumisele :)
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Xender kirjutas:
Kriku kirjutas: Sellega ongi kõik oluline öeldud :D :D

Seega kui homme meedia otsustaks rääkima hakkata mingi paradigma muutuse tõttu, et koroonat pole olemas, siis sa nõustuksid sellega ?

Meie ühiskonna alustaladeks olev terve valgustusajastu filosoofia põhineb indiviidi empiirilisele kogemusele ühiskonna suhtes ...

WTF ?!?!?!? Kuskohast see tsitaat pärit on, lenini teostest ?

Valgustusajastu filosoofia põhineb maailma tunnetamisel läbi loogika ja füüsika, mitte pimedal uskumisel. Füüsika on kõige alus ning praktiliselt kogu looduse toimimise saab selle abil seletada ja MUDELDADA mistõttu pole tihtilugu vaja tagantjärgi tarkust (sillad ei kuku kokku ja inimesed ei sure tornaados).
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

vanahalb kirjutas:
Kriku kirjutas:Ikka-ikka. Ajalehti lugev lukksepp paneb ikka kõige täpsema diagnoosi.

Kas just kõige täpsema kuid teiselt erialalt tulev inimene näeb asju teisiti. Ajurünnaku laadsetes probleemilahendustes kaasatakse täiesti mittespetsialiste sest nende mõtted võivad olla asjatundmatud kuid samas väljaspool professionaalset kretinismi. Üks idee sajast võib vabalt valgustada hoopis teistlaadi perspektiivi mis tasub arendamist. Ühtlasi ei materdata sel juhul kastist väljamõtlemist maha, olgugi et arst võib lukksepale öelda et temaarust peaks kõik poldid olema vastupäevakeermega. Esmapilgul mõttetu sest kus seda enne nähtud kuid täpsemalt arutades mõned peavadki.

See on harimata inimese eneselohutus. Ühtegi päriselunäidet pole võtta, Riigikogus võib meil olla kitsekasvatajast taksojuht energiakomisjonis aga ei ole just hiilgavaid tulemusi paista..

Kogu see "kastist väljamõtlemine" on bullcrap. Kehtib siis kui inimestel on LAIAD TEADMISED mitte vaimupimedus kindlates sektorites.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma olen terve elu võtnud lähtekohaks ikka selle, mida ma ise näen, mitte mida meediast lugeda saan.

Seda on kummaline siit lugeda, kui inimesed peavad meie riiki ja meediat sama vähe usaldusväärseks kui NSVL oma. :dont_know:

Enamik harimatuid antivaxereid ajabki sellist juttu, et "usun seda, mida ise näen" (see mida "nähakse, on siiski bullshit kuskil antivaxerite foorumis).
Viimati muutis Kapten Trumm, 31 Dets, 2021 11:54, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Naxer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Naxer »

Kust see statistika tuleb, mis akf Kriku arvates omicroni leebust ei kinnita? Mina näen pigem ikka statistikat ja analüüse, mis seda kinnitavad. Kuigi nt CNN-i vaadates või veebist lugedes, samuti Tanel Kiige kraaksatusi kuulates võib küll mulje jääda, et läheneb maailmalõpp või vähemalt peatne surm, neile kes kohe vaktsineerima ei torma. USA-s ja Kanadss on minu arusaamist mööda haiglakoormus kõrge veel delta lainest, o tuli sellele otsa ja kergitas sujuvalt ka uute nakatunute numbrid väga suureks, kuid, et on ühtlasi juba süüdi ka suures haiglakoormuses peaks olema selgelt vara järeldada. Mis ei tähenda, et üldse selleks valmistuda ja ettevaatusabinõusid tarvitada ei tuleks kui haiglakoormus niigi kõrgel. Mida meil õnneks hetkel eriti ei ole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Xender kirjutas:Seega kui homme meedia otsustaks rääkima hakkata mingi paradigma muutuse tõttu, et koroonat pole olemas, siis sa nõustuksid sellega ?
Loomulikult mitte. Erinevalt sinust ma siiski mingil määral orienteerun erinevate kirjalike allikate usaldusvääruses ja oskan ka teaduskirjandust leida & lugeda.

Muide, mul on ükskõik, kas sa usud kaugete galaktikate, atomaarse aineehituse, laamtektoonika või viiruste olemasolu või mitte. Lihtsalt see foorum siin on natuke kõrgemate standarditega kui sinu isiklik empiiriline kogemus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Naxer kirjutas:Kust see statistika tuleb, mis akf Kriku arvates omicroni leebust ei kinnita?
Viiteid on ju postitatud, viimati Quebeci kohta?

"Ei kinnita" tähendab praegusel juhul aga peamiselt, et andmeid on liiga vähe. Suurbritannia tarkade kogu näiteks arvas mõni päev tagasi, et läheb veel 4-6 nädalat, kuni midagi kindlat öelda saab (ka see viide on teemasse postitatud).

Nagu öeldud, ma väga loodan, et oomikron osutub piisavalt leebeks, et lockdown'i vaja poleks.

vanahalb kirjutas:Huvitaval kombel olen täheldanud (mitte ainult siin foorumis) et veendunud vaktsineeritud hakkavad argumentide puudusel üsna kiiresti lihtsalt sõimama.
Palun vajadusel kasutada punase hüüumärgiga nuppu.
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

USA-s 8,7 miljonit 5-11 aastast last juba vaktsineeritud.

Pilt

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm705152a1.htm
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline