REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
aht0
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas aht0 »

Peeter kirjutas:
aht0 kirjutas:Kogu akf Peetri tänane jutt on a la "üks argument lükatakse ümber, hakkan urgitsema järgmise argumendiga". Vägisi tundub lihtsa antivax agenda pushimisena. Alustas ju jorinaga vaktsiinipasside ja kella 23'ste piirangute üle.. :roll:
Hakkan kahtlema kas tal reaalselt on mõni "tuttav paar kel nüüd vaktsiini pärast tervis probleemne" või on tegu lihtsalt kuskilt FB grupist nopitud narratiivi esitamine isikliku kogemuse pähe.
Ma üritasin lihtsalt näidata, et asi ei ole nii must-valge, nagu mõnede seisukohad siin on. Kuigi pole teada, et kellelgi oleks hakanud sarvu või sabasid kasvama, ja ma ise näiteks ei oska suht midagi oma pere vaktisneerimiste kohta kurta (v.a ühel 3-4 tunnine väga ebanormaalne külmatunne) (minul endal teise süstiga no mingi ehk pooletunnine selline kerge külma ja kuuma laine ehk) siis sellele kõigele vaatamata on ka siin samas juba inimesed kirjeldanud teerve ööpäevaseid kõrgeid palavikke ja muud jamasid. Aga on ka neid kellel on veel sitemini läinud. Nagu ka mina oma näites tõin. Ravi ta saab, aga seostamine vaktsiiniga- no ei, seda me teiega ei aruta. Ja nüüd, kui selline juhtum on toimunud, ja ma uurin, et kus küll on see piir, millest alates on kas nii või naa, siis näed sa selles kohe antivaxxerlust. See on lihtsalt lame. See, et on juhtumeid, mis ei mahu sinu maailmapilti ja sa nimetad seda antivaxerluseks, siis see ei tee olematuks sellseid juhtumeid, ja sellepärast ma seda uurisngi, et kuhu mida liigitada siis.

Asi on vägagi must-valge.

Vaktsiin = raskete kõrvalmõjude tõenäosust 0.00..minginr%.
Covid = 16+% trombid, 5..80% põdenutest saab longCovid'I (sõltuvalt põdemise raskusest aga isegi kergete sümptomitega rahvast saab püsivad hädad vähemalt 5% põdenuist). Pluss jäävad organikahjustused ja teadmata hulk veel avaldumata tulevikuhädasid.

Millised numbrid on suuremad? Numbrite erinevus on sama kapitaalne kui musta ja valge värvi erinevus.

Vihje :0,0001168785479 mahub 5 sisse 42852 korda. See ongi erinevus. Minimaalne erinevus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mehto72 kirjutas:
Kriku kirjutas:Jutt on ikka sellisest väsimusest, mis inimesel elu segab ja mida saab mõõta (kui palju jõuab trepist üles minna vms).

Segabki elu ja saabki mõõta. Aga kuidas teed vahet, kas väsimus ja töövõime langus tekkis otseselt covid haigusest ja läheb kirja long covidiks või lihtsalt sellest, et inimene on kuude kaupa kodus passinud ja vähene liikumine, suurenenud stress on põhjus.
Kõige lihtsam kriteerium: sümptomid tekkisid koroonasse haigestumise järel ning jäid püsima.

Peale selle taandub asi suurel määral lihtsatele statistilistele võrdlustele. Piirangute ajal peavad kodus istuma kõik. Kontrollitakse, kas koroona järel on mingite sümptomite esinemissagedus statistiliselt olulisel määral kõrgem kui koroonat mitte põdenud populatsioonis üldiselt. Kui tegu on piirangutest tingitud stressi tagajärjel tekkinud vaevustega (mis võivad olla mingi muu haigus, näiteks depressioon), siis ei tohiks olla.

Peeter kirjutas:
Kriku kirjutas:
Mehto72 kirjutas:Üldine tervise halvenemine on see mida long covidiks nimetatakse. Väsimus, energiakadu, töövõime langus.
Kui need tekivad põdemise käigus ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine haigusega meelevaldne on?
See on küll väga libe teema, aga härra Kriku tegi nüüd küll paraja fopaa.... Kui nüüd vahetada sõnad põdemise käigus sõnadega vaktsineerimise järel, siis jääb üle lihtsalt küsida, et mis neil lausetel küll vahet on?

Kui need tekivad vaktsineerimise järel ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine vaktsineerimisega meelevaldne on?
Kas ma ütlesin, et on?

Tegelikult ma panin ülal lausa viite, et vaktsineerimise tagajärjel võib harvadel juhtudel samuti tekkida long covid sümptomeid. Vaktsineerimisega nagu absoluutselt iga tegevusega on vaieldamatult seotud riskid. Mitte keegi seda ei eita. Koroona põdemise riskid on lihtsalt palju suurusjärke kõrgemad.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Covidi väsimus on selline et tõused püsti, lähed vetsu ja potile jõudes on kett maas. Kuude kaupa kodus passides sellise tasemeni ei jõua. Ja nii iga väiksemagi tegevusega, kogu aeg 'aah, ei jõua'. Meelevaldset umbluud ajada stiilis 'saab äkki sama kodus istumisest' , nomaitea..
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Jaanus2 »

Žirinovski on end ise sanktsioneerinud. Delfi kirjutab "Žirinovski on ise teatanud, et on lasknud end 16 kuu jooksul kaheksa korda vaktsineerida: kaks korda Sputnik V-ga, üks kord Sputnik Lightiga, kaks korda EpiVacCoronaga ja veel kaks korda CoviVaciga. Eile teatati Vene meedias, et, Žirinovskil on koroonaviirus, kahepoolne kopsupõletik ja 50–75% tema kopsudest on kahjustatud."
Liigne agarus on ogarus. Aga õukonnanarr peabki agar olema, muidu annab tsaar kinga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Tõenäoliselt pole ta essugi lasknud ennast vaktsineerida. Tema tasemel KGB krantsil on kindlasti ligipääs ka toimivatele vaktsiinidele.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vaktsiin = raskete kõrvalmõjude tõenäosust 0.00..minginr%.
Covid = 16+% trombid, 5..80% põdenutest saab longCovid'I (sõltuvalt põdemise raskusest aga isegi kergete sümptomitega rahvast saab püsivad hädad vähemalt 5% põdenuist). Pluss jäävad organikahjustused ja teadmata hulk veel avaldumata tulevikuhädasid.

Tegelikult ongi asi suhteliselt must-valge. Või praktiliselt must-valge.
Vaktsiini kõrvalmõjud ja kahjustused on kaduvväike % nende hulgast, kes seda kasutavad.
Viirusest tingitud kroonilised kahjustused on aga märgatav osa nendest, kes põdesid.
Meil on täna siiski 2088 viirusest tingitud surma, kuid vaktsiinisurmasid on üksikuid ja nendegagi on küsimusi.

See, et tõsiseid kõrvalmõjusid on mingi kaduvväike % tegelikult, näitab ilmekalt, millise mastaabiga on antivaksikute valetamine ja kui palju selle kohta välja mõeldakse/valetatakse.

Praegu hakkab kooruma ka järgmine antivaxi jõle vale - et omikron on "mingi lohu" ja "piirangud võib kohe kaotada". Minu pakkumine on, et kriteerium QR passide kaotamiseks 17.02 jääb meil täitmata, sest haiglaravi koormus on alustanud lakke kihutamist ja veebruari lõpus ähvardab meid järjekordne plaanilise ravi peatamine. Tegelikult on see juba alanud - LTKH peatas juba, kuna haiglapersonalist on suur osa haige ja ülejäänu peab antivaksikud põetama, kelle arv pidevalt kasvab.

Taanit pole siin mõtet ju näiteks tuua, sest seal on vaktsineeritus tunduvalt parem pluss vanuritel on see 100%, sestap võivad nad nakatumise kasvu lubada. Meil on natuke teine olukord ja see piiranguvastaste jutlustatud "aga haiglakoormus ei suurene" hakkab jamaks osutuma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mehto72
Liige

Postitus Postitas Mehto72 »

Raskete kõrvalmõjude alla lähevad kirja alates 3+ kuud töövõimetust? See juba ise on piinlik lugu. Kuidas sa lähed ütlema noorele inimesele, kellel elu kõige kehvem enesetunne ja mitu nädalat kannatab, et kõik on kena, see ei lähe isegi raske kõrvalmõjuna kirja ja väga väike tõenäosus oli, et nii läheb.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Järgmine kord palun kõigepealt otsi ise vastust oma küsimusele ja alles siis postita see siia. :google: esimene vaste: https://vaktsineeri.ee/blogi/vaata-vord ... valtoimed/

Nii suures mahus tsiteerida pole ka vaja (tsitaat eemaldatud).
Mehto72
Liige

Ma saan aru, kõik on tõenäosuste osas peaaegu õige. Välja arvatud see, et tabelis on Covid läbipõdemine ja Vaktsineerimine ühel real ja võrdsel tasemel. Päris nii see tegelikult pole, sest mitte vaktsineerimine ei tähenda automaatset covid läbipõdemist. Aga see selleks, probleem on ikkagi suhtumises, et kõik mis pole seal 300+ ametlikus rasketes kõrvalmõjudes kirjas, et seda justkui pole olemas või on see tähtsusetu. See suhtumine on väga vale ja krutib üles inimesi võitlema.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Siin on küll käsitletud peamiselt vähihaigeid, aga nagu nad ise ütlevad, siis vahet pole.https://jnccn.org/view/journals/jnccn/2 ... e-p160.xml

"Pfizeri vaktsiin toimib hästi. Inimesed teatasid valust süstekohas, lihasvaludest, liigesevaludest, palavikust, külmavärinatest, peavalust, iiveldusest ja väsimusest."
" Üldiselt teatas vaktsineerimisjärgsetest sümptomitest ligikaudu 73% patsientidest, olenemata sellest, kas neil oli vähk, kusjuures valu süstekohas oli kõige sagedasem kõrvaltoime."

COVID-19 pikaajalised kardiovaskulaarsed tagajärjed. https://www.nature.com/articles/s41591-022-01689-3
Vaktsineerimata... " Keskmiselt aasta pärast nakkuse (ägedast) faasist paranemist oli COVID-19 ellujäänutel 63% suurem risk saada südameinfarkti, 69% suurem risk probleemseks ebaregulaarseks südamerütmiks, 52% suurem risk insuldi tekkeks ja peaaegu kolm korda suurem risk potentsiaalselt surmava verehüübe tekkeks kopsudes".
" Endiste COVID-19 patsientide seas esines kõrgendatud risk noortel ja vanadel, mustanahalistel ja valgetel, meestel ja naistel, diabeediga ja ilma, neeruhaigusega ja ilma, samuti suitsetajatel ja mittesuitsetajatel, ütles Ziyad Al-Aly. VA St. Louis Health Care System ja Washingtoni ülikool St. Louisis."

"Riskid olid suured isegi inimestel, kellel oli kerge COVID-19 ja kes ei vajanud selle tõttu haiglaravi - "See tõesti ei säästnud kedagi" .
"COVID-19-ga inimesed peaksid pöörama tähelepanu oma tervisele ja pöörduma arsti poole, kui neil tekivad sellised sümptomid nagu valu rinnus, surve rinnus, südamepekslemine, jalgade turse jne."
https://twitter.com/zalaly/status/1490700047528472579

" Omicroni variandi rakkude nakatamise meetod erineb varasemate SARS-CoV-2 variantide kõige sagedamini kasutatavast mehhanismist. https://www.nature.com/articles/s41586-022-04474-x
" Omicron paljuneb hästi, näiteks ninas. Kopsudes on Omicron levinud vähem tõhusalt ja põhjustab seega vähem kahju kui varasemad variandid. Aitab selgitada, "miks haigus on vähem raske ja põhjustab vähem kopsupõletikku"."

Kirjutasin nii, nagu aru sain. Viited on, ehk abiks, minust targemate jaoks :?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ma saan aru, kõik on tõenäosuste osas peaaegu õige. Välja arvatud see, et tabelis on Covid läbipõdemine ja Vaktsineerimine ühel real ja võrdsel tasemel. Päris nii see tegelikult pole, sest mitte vaktsineerimine ei tähenda automaatset covid läbipõdemist. Aga see selleks, probleem on ikkagi suhtumises, et kõik mis pole seal 300+ ametlikus rasketes kõrvalmõjudes kirjas, et seda justkui pole olemas või on see tähtsusetu. See suhtumine on väga vale ja krutib üles inimesi võitlema.

Kas võiks seda antivaxi möga siia rohkem mitte produtseerida?
Et mingi 0,00x protsenti kõrvalnähtusid on jube tähtis ja "kutsub inimesi üles võitlema"?
Tegelikult "kutsub võitlema" professionaalsete provokaatorite ja meediatrollide tegevus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mehto72
Liige

Kapten Trumm kirjutas:

Kas võiks seda antivaxi möga siia rohkem mitte produtseerida?
Et mingi 0,00x protsenti kõrvalnähtusid on jube tähtis ja "kutsub inimesi üles võitlema"?
Tegelikult "kutsub võitlema" professionaalsete provokaatorite ja meediatrollide tegevus.

Probleem on ikkagi selles, et suurem osa kõrvalnähtusid ei mahu sinna 0.00x protsenti ja seepärast see % nii madal ongi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Lisaks ei mahu ka vaktsiinikahjude alla "kümned vaktsiinisurma surnud noored mehed, kellest peavoolumeedia ei räägi".
Ja samuti ka "viljatuks jäänud noored mehed, kellest ei räägita".

Äkki on probleem ikka selles, et vaktsiinivastased üritavad neid kahjusid näidata (valetada) palju suuremaks kui on tegelikkus.
Mina ei tea küll ühtegi inimest, kellel vaktsiin oleks enamat põhjustanud päevast kergest palavikust või peavalust.
Tõsiselt kohe.

Kummaline on näiteks, et antivaksikud ei räägi üldse viirusevastaste preparaatide (ka covid vastaste) neerusid ja maksa kahjustavast kõrvaltoimest, mistõttu neid neeru- või maksaprobleemidega kasutada ei võigi? Samas olen ma näinud, kuidas vaimustunult jutlustatakse "ravi on käega katsuda" ja "nõela otsa istumisele tulgu nüüd lõpp". Rääkimata ivermektiini või klooriga organismi mürgitamisest, mida on soovitanud isegi raviguru Varro Vooglaid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 10 Veebr, 2022 11:14, muudetud 2 korda kokku.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

aht0 kirjutas:
Peeter kirjutas: See, et on juhtumeid, mis ei mahu sinu maailmapilti ja sa nimetad seda antivaxerluseks, siis see ei tee olematuks sellseid juhtumeid, ja sellepärast ma seda uurisngi, et kuhu mida liigitada siis.

Millised numbrid on suuremad? Numbrite erinevus on sama kapitaalne kui musta ja valge värvi erinevus.

Vihje :0,0001168785479 mahub 5 sisse 42852 korda. See ongi erinevus. Minimaalne erinevus.
Mee räägime siin justkui erinevatest asjadest. Mina ei räägi kuskil kui suured tõenäosused millelgi on. Välja arvatud see haigega kokkupuutel tõenäosus vaktsineeritud-mittevaktsineeritud staatuses. Mina räägin sellest (ja juba korduvalt!), et ka vaktsineerimise järel on inimesed saanud tervisekahjustusi. Kui suured on millegi tõenäosused, see on hoopis eraldi teema, ja seda sa siin nüüd arvutades üritadki tõestada, aga isegi sina siin ei suuda konstrueerida sellesse kohta nulli, ikka jääb ka sul mingi ebamäärane 42852 korda vähem.... Ka meil siin Eestis on olnud isegi surmajuhtumeid, mida on tunnistatud vaktsineerimisest tingituks. On küllalt ka neid näteid, millede puhul pooled on kardinaalselt erinevatel seisukohtadel. Samas pole ühtegi, milles omaksed väidaksid, et pole vaktsineerimisega seotud aga meditsiin väidaks vastupididst. Ametlik pool on alati eitav pool olnud. See selleks. Olgu muld kõigile lahkunutele kerge ja rahu kõigi hingedele. Sel teemal ma ei soovi rohkem arutleda. Täpselt samamoodi on meeil ka fikseeritud vaktsineerimisel saadud tervisekahjustused. Ka see number ei ole 0. Ja samamoodi on küllalt neid, kus jällegi pooled on erinevatel seisukohtadel. Ja täpselt samamoodi:pole teada ühtegi näidet, milles omaksed väidaksid, et pole vaktsineerimisega seotud aga meditsiin väidaks vastupididst just seotust. Sa ise just tõestasid, et tõenäosus ei ole 0 aga üritad ikkagi jäärapäiselt väita, et "Asi on vägagi must-valge." ja sellest tulenevalt on sellised arvamised meelevadsed liialdused "sest asi on must-valge ja sellega seoses neid lihtsalt ei saa olla".
P.S. Ma olen ise näinud pealt, kuidas 20-aastane täiesti terve mees zamkomrotõ, seeru, minu otsene ded, kelle alluvuses ja kellega koos ma sel perioodil päevad läbi ninapidi koos töötasin, sai peavalu ja sita enesetunde tõttu õhtul santšastist antud ühest aspiriini tabletist mingi ägeda allergilise reaktsiooni. Paistetas ülakehast poole ööga üles tekkisid kärnad ja ka hingamisega probleemid. Ainult häälest võis ära aimata kellega tegu, niivõrd suur kontrast oli. Õppekeskuse peaarstist meditsiinimajor tuli öösel ise ka kohale. Zamkomrotõ oli väga asjalik mees ja kuna MINA olin tema justkui ihutentsik, siis teadsin täpselt, et päevajooksul midagi ta tarbinud ei olnud, õhtul oli sitt enesetunne, sööklas suutäitki ei võtnud, läksime kõik koos kasarmusse ja keeras joonelt magama ja ütles, et tunneb end sitasti, et tehke ise oma õhtused progulkad ja poverkad, et tal nii sitt olla. Kahe päeva pärast oli mees jalul, peaarst ütles, et tal tekkis mingi äge allergiline reaktsioon (sellest samast ühest aspiriinist) ja ütles, et vähemalt viis aastat ei tohi see mees aspiriini ja sellega seotud medikamente ei ise võtta ega lasta endale manustada kui samalaadsed asja rohkem läbi elada ei taha. Ütles, et ta kannab selle tema toimikuss eraldi sisse ja et kui koju läheb ja mingigi olukord tekkib, siis rääkigu sellest arstile kohe esimeses järjekorras. Ütles, et poiss sul vedas, nii nagu kahe päevaga said endaks tagasi, nii oleks võinud kõik ka lõplikult vastupidi minna. Ka kõrvalt vaadates oli see väga šokeeriv. Kui suur saab olla tõenäosus tavalisel inimesel saada ühest aspiriini tabletist eluohtlik allergiline šokk? 0? Aga näed isegi ravimilehtedel on seda juttu pikalt lehtede kaupa. No ei ole 0! Kahjuks. Tõenäosus võib olla küll nullilähedane, aga no ei ole 0. Olles ise sellist asja näinud, ei ole mina küll nõus, et medikamentidega asjad on vägagi must-valged.
Vastuseks vahepeal tekkinud Trummi postitusele: Loomulikult jääb QR-passide tühistamiseeks seatud nõude piir täitmata. Se on täitsa loogiline. Ja haiglaravi vajadus ka minu arvats alles hakkab tõusma. Aga oleme samas ka erinevatel seisukohtadel: mina näiteks olen skeptiline QRpassidele prioriteedi jätkamises, sest on näha, et QRpass pakub väga suurt tõenäosust selle omanikule haiglast hoidumiseks, aga tõenäosus nakatumisele ja levitamisele on ikka väga niru selle kõrval. Kui me tahame viirust tõesti tõrjuda, siis see meede ei tööta, aga kui kogu se koroonasaaga on kuulutatud (mitteametlikult) lõppenuks, siis pole samuti QRkoodide järele vajadust. Oluline on see, et haiged ei töllerdaks ringi, aga QR ei ole enam selle tagajaks, kahjuks. See hakkabki juba groteskseks muutuma: haiglad kurdavad kohest litakat, lasteasutused on koroonat täis ja personal haige nagu arstidki, aga ametlikult jahutakse leevendamistest. Lastepuhul lubatakse lõpetada kõik toimingud, ja seda vaatamata olukorrale koolides lasteaedades? Postimees ja Delfi on ära peitnud koroonalehed, asemele tõstetud olümpia, statistika puudub (isegi TA-s olevat mitme päevased tehnilised tõrked??) nii, et Krista Fischer on sunnitud sellest meedias kurtma? Mis toimub siis ikkagi?
P.S veelkord: Trumm, sina ütled, et ei tea ühtegi, aga mina ütlen, et tean. Mis teeme siis nüüd?
Viimati muutis Peeter, 10 Veebr, 2022 11:22, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ma just panin siia aruannete lingid 27.12.2021-06.02.2022 ja arvutasin välja ka protsendid.
Igas aruandes on eraldi ära toodud ja kirjeldatud millised rasked ja mitte rasked kõrvalmõjud on olnud.
viewtopic.php?p=706148#p706148

Sealt nt. viimane aruanne
31. jaanuar–6. veebruar 2022 esitatud kõrvaltoime teatised

Comirnaty vaktsiin

Eelmisel nädalal saadeti 33 teatist.

- Kahekümne kahes teatises kirjeldati vaktsineerimisega ajalises seoses ravimiteabega kooskõlas olevaid või vaktsiiniga seni seostamata kergeid reaktsioone.

- Ühes teatises kirjeldati 66-aastasel naisel 2 päeva pärast 3. vaktsiiniannust jäsemete süvenevat nõrkust ja valu. Patsiendil diagnoositi äge polüneuropaatia, ta vajas haiglaravi (sh intravenoosne immunoglobuliin) ja on paranemas. Ravimiameti hinnangul ei saa seost vaktsiiniga välistada - esineb ajaline seos, põhjuslikku seost Comirnaty vaktsiini ja polüneuropaatia vahel ei ole kinnitatud.

- Kümnes teatises kirjeldati vaktsiini ebaefektiivsust (sümptomaatilist COVID-haigestumist):

- 3 teatises esines eelnevalt põdenud ja 1 annusega vaktsineeritud patsientidel (vanuses 44-57 aastat, keskmine vanus 50,6) kerge kuluga COVID-19 haigus, sümptomaatiline ravi kodus.

- 4 teatises esines 2 annusega vaktsineeritud patsientide (vanuses 48-80 aastat, keskmine vanus 62,7 aastat) kerge kuluga COVID-19 haigus, sümptomaatiline ravi kodus.

- 2 teatises esines 3 annusega vaktsineeritud patsientidel (vanuses 30 ja 71 aastat, keskmine vanus 50,5 aastat) kerge kuluga COVID-19 haigus, sümptomaatiline ravi kodus.

- 1 teatises esines 3 annusega vaktsineeritud patsiendil (vanuses 77 aastat) raske kuluga COVID-19 haigus ja ta vajas haiglaravi, kuid suri. Patsiendil esinesid kaasuvad haigused (kõrgvererõhutõbi, remissioonis kasvajaline haigus).

Spikevaxi vaktsiin

Eelmisel nädalal saadeti 7 teatist.

- Neljas teatises kirjeldati ajalises seoses vaktsineerimisega ravimiteabega kooskõlas olevaid või vaktsiiniga seni seostamata kergeid reaktsioone.

- Kolmes teatises kirjeldati vaktsiini ebaefektiivsust (sümptomaatilist COVID-haigestumist):

- 2 teatises esines eelnevalt põdenud ja 1 annusega vaktsineeritud patsientidel (vanuses 40 ja 59 aastat, keskmine vanus 49,5) kerge kuluga COVID-19 haigus, sümptomaatiline ravi kodus.

- 1 teatises esines 2 annusega vaktsineeritud patsiendil (vanuses 30 aastat) kerge kuluga COVID-19 haigus, sümptomaatiline ravi kodus.

Vaxzevria vaktsiin

Eelmisel nädalal saadeti 6 teatist.

- Viies teatises kirjeldati ajalises seoses vaktsineerimisega ravimiteabega kooskõlas olevaid ja vaktsiiniga seni seostamata kergeid reaktsioone.

- Ühes teatises kirjeldati 59-aastasel mehel 6. päeval pärast 1. vaktsiiniannust nägemise halvenemist ühes silmas, patsiendil diagnoositi silma võrkkesta veenitromboos. Patsient vajas ravi (bevatsizumabi silmasisesed süstid). Ravimiameti hinnangul ei saa seost vaktsiiniga täielikult välistada - esineb ajaline seos, patsiendil puuduvad olulised riskifaktorid (arstile teadaolevalt on patsiendil kerge hüpertensioon, mille ravi ei saa), põhjuslikku seost Vaxzevria vaktsiini ja silma võrkkesta veenitromboosi (ilma trombotsütopeeniata) vahel ei ole kinnitatud.

Jansseni vaktsiin

Eelmisel nädalal saadeti 7 teatist.

- Kuues teatises kirjeldati ajalises seoses vaktsineerimisega ravimiteabega kooskõlas olevaid või vaktsiiniga seni seostamata kergeid reaktsioone.

- Ühes teatises kirjeldati vaktsiini ebaefektiivsust (sümptomaatilist COVID-haigestumist): 1 annusega 5,5 kuud tagasi vaktsineeritud 40-aastasel patsiendil esines kerge kuluga COVID-19 haigus (sümptomaatiline ravi kodus).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline