Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas mart2 »

Manurhin kirjutas: 30 Juun, 2023 9:58 ...
Kas pead silmas seda Tartust ülesvoolu kavandatud tselluloositehast? Seal polnud tegemist mitte rohehulluse vaid elementaarse looduskaitsega. Pakuti välja, et kui tuleks suletud tootmistsükliga tehas, kust reovett jõkke ei lastaks,...
..., taheti teha nii nagu ülemöödunud sajandil, et kogu solk pahinal jõkke (no läbi sümboolse puhasti) ja muudkui aga kogu aeg värsket vett teisest otsast sisse.
Kas akf-l on ka konkreetse väite kinnitamiseks mingi dokumendi viide/koopia jagada või on vanatädi-sõbranna-lapselapse-jutt?
Ise Tartus elades ma sellist asja pole kuulnud. :dont_know:
Tean küll seda, et isegi esmane selle teemaline looduskaitseline uuring jäi vastuseisu tõttu tegemata. Olid ainult personaalsed hinnangud ja arvamused, mis tuginesid üldistele Emajõe seire tulemustele.
Tehase projektini kunagi ei jõutudki.

Legendid ajas arenevad ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

mart2 kirjutas: 30 Juun, 2023 16:54 Kas akf-l on ka konkreetse väite kinnitamiseks mingi dokumendi viide/koopia jagada või on vanatädi-sõbranna-lapselapse-jutt?
Ise Tartus elades ma sellist asja pole kuulnud. :dont_know:
Tean küll seda, et isegi esmane selle teemaline looduskaitseline uuring jäi vastuseisu tõttu tegemata. Olid ainult personaalsed hinnangud ja arvamused, mis tuginesid üldistele Emajõe seire tulemustele.
Tehase projektini kunagi ei jõutudki.

Legendid ajas arenevad ...
Mul pole selle tehase kohta aimugi aga näiteks siin kus mina elan on mingi värvimise töökoda mis lubas mitte kunagi kellegile pinda käia kui laienes. Tulemusena on aga pea ööpäevane müra. Nii rõvedalt pindakäiv, et akent ei saa lahti teha see undamine astub tuppa. Võib ka meenutada seda sakslaste puhta "diisli teemat" millega tõmmati miljonitel kann kõveraks. Selliste asjade taustal pole väga lootustki, et kui mõni tõsiselt miskit teha tahab, et seda ka keegi uskuma jääb.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

_dumbuser_ kirjutas: 30 Juun, 2023 17:03Mul pole selle tehase kohta aimugi aga näiteks siin kus mina elan on mingi värvimise töökoda mis lubas mitte kunagi kellegile pinda käia kui laienes. Tulemusena on aga pea ööpäevane müra. Nii rõvedalt pindakäiv, et akent ei saa lahti teha see undamine astub tuppa. Võib ka meenutada seda sakslaste puhta "diisli teemat" millega tõmmati miljonitel kann kõveraks. Selliste asjade taustal pole väga lootustki, et kui mõni tõsiselt miskit teha tahab, et seda ka keegi uskuma jääb.
Tunnustan teema juurde naasmise eest.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

_dumbuser_ kirjutas: 30 Juun, 2023 17:03 ...
Mul pole selle tehase kohta aimugi aga näiteks siin kus mina elan on mingi värvimise töökoda mis lubas mitte kunagi kellegile pinda käia kui laienes. Tulemusena on aga pea ööpäevane müra. Nii rõvedalt pindakäiv, et akent ei saa lahti teha see undamine astub tuppa. Võib ka meenutada seda sakslaste puhta "diisli teemat" millega tõmmati miljonitel kann kõveraks. Selliste asjade taustal pole väga lootustki, et kui mõni tõsiselt miskit teha tahab, et seda ka keegi uskuma jääb.
Vaat see on juba tõsine "Nutt ja hala!" - nagunii kõik valetavad, on pätid ja kaabakad! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Kliimamuutustest

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mis selle jutu point on ? Et põlevkiviõli on popp ja noortepärane ? Ja et elektriautode toorained tulevad sunnitöölaagritest ?
Ja et iga kuradi loll võib osta endale "aianduspoest" teomürki, sipelgamürki, mutimürki, rotimürki, herbitsiidi ja fungitsiidi ja seda siis meelevaldselt lödistada igasse toa ja aianurka ?

Siis on kõik hea ja tore ja meid ootab helge tulevik ?

Mul on ettepanek et arutelus ei kasutaks täiesti juhuslike inimeste "arvamusi" vaid pigem teaduslikke uurimistöid ja päris argumente. Mida meil on peale hakata Simsoni ja Madisoni arvamusega ? Ma ei usu et nad 1 minut ka vastu peaks kui neilt küsida tavalist koolifüüsikat, a la mis on maakera ümbermõõt ja kui palju kaalub liiter vett.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

mart2 kirjutas: 30 Juun, 2023 19:00
_dumbuser_ kirjutas: 30 Juun, 2023 17:03 ...
Vaat see on juba tõsine "Nutt ja hala!" - nagunii kõik valetavad, on pätid ja kaabakad! 8)
Sry, minu viga. See volkarigrupi diislijama on kõik lamemaalaste ja oma peaga mõtlejate teema. Ja ilmselgelt ei mõjuta see mitte kuskil mitte kunagi mitte ühtegi arvamust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Kliimamuutustest

Madis Reivik kirjutas: 30 Juun, 2023 19:11Ja et iga kuradi loll võib osta endale "aianduspoest" teomürki, sipelgamürki, mutimürki, rotimürki, herbitsiidi ja fungitsiidi ja seda siis meelevaldselt lödistada igasse toa ja aianurka ?
Esiteks, kuidas see kliimaga seotud on?

Teiseks, jah, aiapidajana ma tõepoolest eelistaksin, et ma saaks vabalt osta, mida vaja on. Lõppude lõpuks on tavalised mootoriõlid ja -kütused ka looduses vastikult mürgised, akudes sisalduvast rääkimata.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Mulle lihtsalt ei meeldi see uus-amishi suhtumine, a la kui 20 aastat tagasi oli nii, siis oli õigesti ja iga progress on vale. Täpselt samavähe meeldib mulle sisutu kilkamine stiilis "meil on nüüd roherevolutsioon".

Reaalselt tuleb teha asju ja tegevusi, mis elu edasi viivad, mitte taguda loosungitega vastu pead.

Aianduspoe keemialett on veidi offtopic aga siiski, oleks minu teha siis korjaks kogu selle mürgilaga sealt ära. Mis juhtuks ? Midagi ei juhtuks, lihtsalt keskkond oleks puhtam. Roundupiga kõnniteeplaatide vahesid hooldada ei ole okei.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 30 Juun, 2023 22:19Aianduspoe keemialett on veidi offtopic aga siiski, oleks minu teha siis korjaks kogu selle mürgilaga sealt ära. Mis juhtuks ? Midagi ei juhtuks, lihtsalt keskkond oleks puhtam. Roundupiga kõnniteeplaatide vahesid hooldada ei ole okei.
On sul aed, kus midagi kasvatad ka, või jutustad niisama?

"Roundupi" olen tõesti vaid paar korda kasutanud paaris kohas, kus oli vaja ala lagedaks saada. Aga ilma "Fastacu" ja mingi fungitsiidita ("Topas" vms.) pritsimata Eestis müügiks õunu kasvatada näiteks ei anna.

Juba aastaid tagasi läks asi aga nii kaugele, et kustutamata lupja ei või ka tavainimesele müüa, telligu aga endale sertifitseeritud lupjamisteenus. Väga ohtlik pidavat olema. :dont_know:

Madis Reivik kirjutas: 30 Juun, 2023 22:19Mulle lihtsalt ei meeldi see uus-amishi suhtumine
Uus-amiši suhtumine on vastupidi keemiatööstuse keelamine - et tehke kõik sõnniku ja rohelise seebiga. :wall:
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

läheb mõttetuks vaidluseks veidi.
aga ise majandan justnimelt sita ja rohelise seebiga.
ei kurda. müügiks küll midagi ei kasvata, aga sõbrad-sugulased saavad kuhjaga.
pritsimata õunad muidugi ussitavad usinalt, aga talvevarud ja mahlaõunad
saab ikka ilusad võetud. ülejäänud läevad loomadele ette.
ja uus-amishi nimi on ilmselt pilkamiseks mõeldud, päriselus on sellise
suhtumise nimi alalhoidlikkus ehk konservatiivsus.
ekre plämaga pole siin miskit pistmist.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

No ikka ühtteist on. Müügiks muidugi ei kasvata. Roheline seep, puutuhk ja erinevat sorti sitt (mitte enda oma).
Mul on selline Sammalhabeme lähenemine, kui on piisavalt võsa ja kõrget rohtu, küll seal rohus keegi elab kellele kahjurid maitsevad.
Ja kui sipelgad tuppa kipuvad, siis lähenen detektiivi moodi - midagi nad siit ju otsivad, vaevalt et tahavad niisama telekat vahtida. "Sipelgapulbri" asemel otsin selle "kapi taha kukkunud pulgakommi" üles, pühin sipelgaraja desovahendiga puhtaks ja probleem lahendatud.

Tööstuslikus põllumajanduses, ok, seal las kasutavad ühtteist.
Kodumajapidamises ei tohi, seal pole mõõdutunnet inimestel.
Ja üksvahe "hooldati" laste mänguväljakuid roundupiga. See on juba peksu väärt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 01 Juul, 2023 11:50Tööstuslikus põllumajanduses, ok, seal las kasutavad ühtteist.
Kodumajapidamises ei tohi, seal pole mõõdutunnet inimestel.
Meil ongi kodumajapidamine ja täielik väiketootmine (viimased kaheksa aastat olen sellega tegelenud, saagid 1,5-4 tonni). Kui mulle enam taimekaitsevahendeid ei müüda, siis ma katsun mustalt turult hankida ja kui seda ka enam ei saa, siis lõpetan kogu selle asja siin lihtsalt ära. Praegu pritsime vahetult enne õitsemist ja vahetult pärast õitsemist ja julgen väita, et mõõdukamalt enam ei saa. Õunte korjamise ajal on hea vaadata neid oksi, millest mingil põhjusel on mööda läinud - seal 90% on kas ussitanud või mingi muu kahjustusega.

Oma tarbeks jah saab kasvatada rohelise seebiga, linnas või alevis on kahjureid ka vähem.

Madis Reivik kirjutas: 01 Juul, 2023 11:50Ja üksvahe "hooldati" laste mänguväljakuid roundupiga. See on juba peksu väärt.
See pole ohtlik mitte lastele, vaid haljastustöötajatele, kes võivad hakata sellega mõõdutundetult lödistama.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Täpselt. Siis meil eriarvamusi pole ja Tallinna väed ei tule liivimaad sõnakuulmatuse eest nuhtlema. Vedas sul.

Professionaalse aianduse juures, ma pakun, on iga gramm vahendeid arvel ja käsitlemine kontrolli all.

Aga see sunnitööline kes mänguväljakuid korrastab võib selle lödi vabalt liivakasti kallata ja öelda "valmis, otsa sai" kui pealik kontrollima tuleb.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Minu teada on nii Fastac (täies ulatuses) kui Round-UP (erinevates vormides) juba "käsimüügist" kõrvaldatud. Mõõdutundetu lödistamise ohuga nende keelamist küll ei põhjendatud. Mõlemad on kemikaalid, mis õige kasutamise korral "sammalhabeme" meetoditega võrdlust ei kannata - kui tahad saaki saada, siis tuleb päris, sihtotstarbelist, keemiat kasutada. Fastacile pole rohelisest seebist vastast, kui viljapuudel kahjurid kallal.
Nägin hiljuti just statistikat, mille järgi kahjurite/umbrohu tõrjumiseks mõeldud kemikaalide kasutamine põllumajanduses on viimase 40 aastaga vähenenud >80%, kohati üle 90%.
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Madis Reivik kirjutas: 30 Juun, 2023 22:19 Aianduspoe keemialett on veidi offtopic aga siiski, oleks minu teha siis korjaks kogu selle mürgilaga sealt ära. Mis juhtuks ? Midagi ei juhtuks, lihtsalt keskkond oleks puhtam.
Mine räägi seda juttu srilankalastele. Seal keelati mineraalväetised ja taimekaitsevahendid. Tulemuseks oli saagi vähenemine, näljahäda, rahutused ja valitsuse kukkumine. Sisuliselt mitte midagi ei juhtunud, ainult keskkond sai puhtam :D

Kusjuures saagi kadu kahjurite tõttu oli omal ajal (siis kui sai loota ainult vanajumala armule ja looduslikele vahenditele) tõsine probleem. Näiteks "Tegeliku aianduse ja mesinduse käsiraamat" aastast 1934 väidab, et õuntest hävib kahjurite tõttu täielikult 35%; kaubandusliku välimuse kaotab 19,5% ja turustada saab ainult 45,5%.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist