Peeter kirjutas: ↑09 Aug, 2023 19:45
sõrmejäljetuvastus sinu läpakal ei ole teps mitte selleks, et ainult sina saaks oma läpakasse sisse, vaid see on hoopis meie jaoks. Selle abil teame meie täpselt, et seda tegid justnimelt sina ja sa ei saa meile kuidagimoodi öelda, et sina seda just ei teinud.
Enamus mugavusteenuseid on kahtepidi kasutatavad. Kaasas tassitav telefon või nutikell on enamvähem sama mis endale kiip vabatahtlikult naha alla pista ja Suure Vennaga otseühendus luua. Teistpidi jälle - kui lähed kuhugi kolama ja midagi juhtub siis nende seadmetaga saab kiirelt abi. Või oledki selline vanainimene kes pidava jälgimise all on.
Isegi täitsa tavalise telefoni-saiaga mille mul polnud positsioneerimine sisse lülitatud leidsid soomlased mu hämmastavalt täpselt üles. Öõsel jooksis noore põdra sarnane elukas vastu auto külge ja metsa tagasi, hea komme on siis 112 helistada ja ma oskasin umbes 10 km täpsusega õelda et kus kohas. Siis oli vähe vaikust ja küsimus et kas näed nii 30 m eemal kõrgepingeliini masti ja kui näed siis teame küll kus sa oled. Eks põruta edasi ja me saadame jahimehed peale.
Samamoodi on mingi õhtulehe kommentaariumiga kuhu saab 1-eurose kuumaksega sisse logida. Kas keegi arvab et see euro on nälgivate ajakirjanike turgutamiseks.... hehee... see on selleks et maksid (siin on maksekorralduse koopia), logisid sisse (maksta ei saa ju kellegi Pol Poti pangaarvelt) ja sina kirjutasidki.
Ja üldse, ärge istuge arvutite taga. Samsungiga oli mu mäletamist mööda teema kus ekraani mingeid pikseleid sai kasutada kaamerana. See oli vist küll televiisoriga ja Samsung väga selget vastust ei andnudki. Kodanikud hakkasid kaebama et televiisor jälgib mida nad toas teevad. Üleüldiselt umbes samasugune vandenõuteooria nagu printeritega mis peale teatud arvu lehtede printimist suitsupilve välja lasevad ja tuleb uus osta.
Salvestusmahtude pärast ei pea muretsema, neid jätkub. Pigem peaks igaüks mõtlema et kui suuri riske ta võtab ja kas peaks mõnedes küsimustes ruudulise kaustiku juurde tagasi pöörduma. Mingid erandjuhud on ka , kas mitte Rosimannuste puhul ei suudetud tuvastada et kes tegi Riigikogu parooliga arvutist rahaülekandeid? Aga võib-olla ma mäletan valesti.