Siin läheb segamini KK äärmiselt küündimatu ja arrogantne suhtlusstiil vs küsimus, kas KK oli teadlik ja kas ta toetas abikaasa tegevust. Soome kultuuris olnuks juhtunu piisavaks põhjuseks peaministri väljavahetamiseks. Meil aga lasi esi-ignorant edasi.
Minu abikaasa ka ei tea, mida ma täpselt igapäevaselt teen ja ilmselt annaks ta mulle meie kontekstis suure summa laenu eriliselt küsimusi esitamata, lihtsalt usalduse peale.
Selles loos on hulgaliselt pooltoone ja vähevõitu "ilmselgeid fakte", millele sa viitad. Pean silmas eelkõige ilmselgeid fakte (ilma jutumärkideta) sellest väidetavast poliitilisest katusest. Minuarust pidanuks KK seepeale tagasi astuma, oleks olnud Põhjamaale kohane. See mis edasi juhtus, on banaaniriigi tase. Kuid kindlasti ei oleks pidanud tulema ei erakorralisi valimisi või veelenam mingeid ekremeeste valitsusi, kuhu väravasse siinne trollitegevus palli ajada üritab.
Põhja-Koreas on kindlalt kuritegevus madalam kui meil ja katsugu seal keegi Kim Junni teadmata "vereäri" ajada! Kas me antud eesmärkide nimel tahaks endale samasugust riiki? Mina küll mitte. Tänase riigi säilimise nimel tuleb vist leppida sellega, et eetikas elab meil NSVL veel edasi ja mitte kõik pole ausad.