Eesti ettevõtete äri Venemaaga sõja ajal ehk IDAVEOD

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Eesti ettevõtete äri Venemaaga sõja ajal ehk IDAVEOD

Postitus Postitas Kapten Trumm »

OhYeah kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:18 Kaja Kallas peaministrina taunis igasugust äri Vene suunal, kutsus üles sanktsioone karmistama ja keelas oma abikaasa konkurendil äritegevuse Vene suunal samal ajal kui tema abikaasa ettevõte sinna miljonite eest kaupa vedas. See on fakt. 8)
Siin läheb segamini KK äärmiselt küündimatu ja arrogantne suhtlusstiil vs küsimus, kas KK oli teadlik ja kas ta toetas abikaasa tegevust. Soome kultuuris olnuks juhtunu piisavaks põhjuseks peaministri väljavahetamiseks. Meil aga lasi esi-ignorant edasi.

Minu abikaasa ka ei tea, mida ma täpselt igapäevaselt teen ja ilmselt annaks ta mulle meie kontekstis suure summa laenu eriliselt küsimusi esitamata, lihtsalt usalduse peale.

Selles loos on hulgaliselt pooltoone ja vähevõitu "ilmselgeid fakte", millele sa viitad. Pean silmas eelkõige ilmselgeid fakte (ilma jutumärkideta) sellest väidetavast poliitilisest katusest. Minuarust pidanuks KK seepeale tagasi astuma, oleks olnud Põhjamaale kohane. See mis edasi juhtus, on banaaniriigi tase. Kuid kindlasti ei oleks pidanud tulema ei erakorralisi valimisi või veelenam mingeid ekremeeste valitsusi, kuhu väravasse siinne trollitegevus palli ajada üritab.

Põhja-Koreas on kindlalt kuritegevus madalam kui meil ja katsugu seal keegi Kim Junni teadmata "vereäri" ajada! Kas me antud eesmärkide nimel tahaks endale samasugust riiki? Mina küll mitte. Tänase riigi säilimise nimel tuleb vist leppida sellega, et eetikas elab meil NSVL veel edasi ja mitte kõik pole ausad.
Viimati muutis Kapten Trumm, 31 Jaan, 2024 13:32, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:21 See, et Ossinovski toetas kahte erakonda, ei tähenda "Eesti ärieliidile pakutavat poliitilist katust". Minu usk Eesti riiki on piisavalt kõrge, et taolist sousti mitte uskuda. Jah, tegu on jäle ja ebaeetiline, aga antud seos, mida siin luua üritati, on vägivaldne ja propagandistlik.

Kui ma toetan erakonda ja sõidan autoga inimese surnuks, ei tähenda see, et mulle uurimiseks ja karistuse määramiseks mingit "poliitilist katust" pakutaks. Seda võib juhtuda Venemaal ja võibolla Lätis, aga kindlasti mitte Eestis.

Ja noh üle kõige käib siin ekretrollide propasoust, et "selle kõige vereraha kõrval on peenraha geenius Helme väljaütlemised". :wall:
Kas vere-juuda-seeklite vastuvõtmine ei tähenda sinu jaoks mitte midagi?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Demagoogiasoustis esitatud, laetud küsimus. Proovid uuesti?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:21See, et Ossinovski toetas kahte erakonda, ei tähenda "Eesti ärieliidile pakutavat poliitilist katust".
Ei, aga see tähendab, et vähemalt osa erakonna toetaja rahast on verine.
Kapten Trumm kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:26Siin läheb segamini KK äärmiselt küündimatu ja arrogantne suhtlusstiil vs küsimus, kas KK oli teadlik ja kas ta toetas abikaasa tegevust.
Me oleme seda juba arutanud, aga KK väitis avalikult ja mitmel korral, et toimus kõigest kõnealuse Venemaa-äri "kokku pakkimine". Ülima tõenäosusega on see väide vale.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:26 Kuid kindlasti ei oleks pidanud tulema ei erakorralisi valimisi või veelenam mingeid ekremeeste valitsusi, kuhu väravasse siinne trollitegevus palli ajada üritab.
Millise matemaatika alusel oleks sinu arvates RE poolt tehtud peaministri vahetusel tulnud võimule ekre? Kes on sinu arvates see RE liige, kes võimule saades sõlmiks kohe liidu Ekre-ga? Kui suured on sellise isiku šansid saada RE etteotsa ja peaministriks ja millal see võiks juhtuda? Nimesid palun! Või millise variandi korral ja milliste iskute juhtimise all veel mingid parteid sinu arvates Ekrega koalitsiooni lähevad? Muidu pole mõtet niisama edasi lahmida ja lolli juttu rohkem ajada.

Ja veelkord:
Kas vere-juuda-seeklite vastuvõtmine ei tähenda sinu jaoks mitte midagi?
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Igal juhul võiksid sotsid ja 200 Kõlvartilt ja Keskerakonnast õppust võtta ja raha tagastada(Pruunsilla juhtum), aga millegipärast on vaikus...
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Eesti firmade vattide suunalise äri võti peitub pankades ja FI!! Piisab kui FI või avalikus hakkab pankasid survestama, et vattide juurest/Kaz tulevale rahale ja sinna kinevale kaubale ei saa teostada piisavat hoolsuskontrolli /tegelikult ei saagi/ siis on äridel kriips peal. Meil pandi konto kinni kuna tegime äri 2009 aastal vatlandist lahkunud isiku poolt asutatud firmaga /ei ole sanktsioonide all ega midagi/, kelle firma omab finantsehingute litsentsi Saksamaal jt riikides ning teeb äri vaid EL-s, puuduvad vene kliendid jne ning kelle võlakirjad on noteeritud Frankfurti börsil ja see isik ei oole firma omanik juba aastast 2020-põhjendati seda hoolsukohustusega. samas ei tee Eestis tegutsevad pangad teist nägu kui võtavad vastu vattide juurest laekuvaid makseid kauba ja teenuste eest. Kõik on koshher. :wall:
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:07 Kes paneb siin klakööri ? Kuskohas JML teemas on suhtumine et "omad võivad" ? JML lasi nelja tuule poole nii RKst kui Eestist, ju siis ikka ei võinud.
Ja kuidas see helmete jäledat retoorikat õigustab ? Kui helmed jõhkralt suruvad oma agendat "Ukrainat pole vaja toetada" siis kuidas Ossinovski idaäri seda juttu õigustab ??? Umbes sama loogika et peksad naist ja siis seletad a vat mis puutin teeb, see pole miskit puutini kõrval.
Vaat kus nüüd esiklaköör JML-teemast ärkas! :lol: Loe nüüd ise ka oma jutte milliseid õigustusi sa seal küll genereerisid. Ma arvan, et ma ei eksi, kui ütlen, et pool foorumit kas naeris või nuttis, kui su kirjatükke lugesid. Peand piiri tiba.

Teine teema on see, et ma pole kuskil öelnud, ega kirjutanud kiitvat hinnangut konkreetsele Martin Helme jutule. Mulle ei meeldi see, et ta seda niimoodi välja ütleb. Ja ma ütlesin ka kohe, et ajakirjanik oleks pidanud kohe ja täpselt ja konkreetselt üle küsima, et kuidas selle Ukraina toetamisega siis on ja kas võimule saades Martin Heme&Ekre üritaksid siis kohe lõpetada Eesti poolse Ukraina toetamise. Ajakirjanik seda kas ei teinud või siis ikkagi küsis, aga meile seda vastust ette ei mängitud. Ajakirjanik lihtsalt ise märkis, et Helme lõpetaks Ukraina toetamise.
See Helme jutt oli sitt ja ebameeldiv.
Aga see ei muuda asja võrdluses praeguse juhtumiga. Ja et mastaapsuselt on Helme jutt tühine lalin võrreldes sotside ja E200 veres teenitud reaalse vere-juuda-seeklite vastuvõtmisega.
Ühel möla, teisel teod.
PS! Juba vanarahvas ütles, et "haukuv koer ei hammusta, jälgi seda kes vaikselt nurgas toimetab"
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Mis teema on selle vene nimetamine vereks? Kas samasugune vene seoste eiramine nagu see, et venevedude asemel kasutatakse sõnapaari idavedu?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ilmselt sa ei loe mu postitusi vaid piirdud mingi ettekujutusega mis sinu peas. Muidu võiks ju viidet paluda, mis osa mu jutust klaköörluseks lugeda aga noh seda viidet ei tule eales.

Peeter, sinu probleem on selles et helmed ei ole kuidagi selle teemaga siin seotud aga sina tõid selle sisse stiilis "aga teised ju ka". Lepi sellega et Eesti poliitikas ei ole musta ja valget, on hall ja siis määrdundhall ja pruunikad varjundid jne ..Ekre seltskond on alates sõja algusest pidevalt Ukrainat laimanud ja nende toetamist naeruvääristanud. Siinsamas foorumis viiteid kuhjaga.

Ja mastaapsuselt on helmede jutt tühine lalin ? Ei, ei ole. Eesti seisukoht orkide kallaletungis peab olema ühene, siin ei ole mingit "teise poole ärakuulamist".
Peeter
Liige
Kontakt:

ekacariya kirjutas: 31 Jaan, 2024 13:52 Igal juhul võiksid sotsid ja 200 Kõlvartilt ja Keskerakonnast õppust võtta ja raha tagastada(Pruunsilla juhtum), aga millegipärast on vaikus...
Teades seda võimaliku stsenaariumi-jama ette, oleksin ma ootanud partei tagatubadelt kiiremat ja PR-alaselt ennast perfektselt välja pesevat tegutsemist. Sellised stsenaariumid peaksid olema praegusel ajal juba ette läbi mängitud ja kõnepoosid ja näoilmed läbi harjutatuda. Ega keegi vabatahtlikult omale ju sellist solgipange pähe ei taha, millega Kaja Kallas ise omale hakkama sai. Aga ega tegutsematus ja katse pea liiva alla peita näitab ju kah seisukoha ära.

Eks elu olegi nagu film ("Seenelkäik"), kohe näeme millise olekuga miskine järjekordne Aadu Kana jälle rahva ette tiritakse, kes siis hakkab seletama kuidas ta metsa ära eksis, ja et "kui me oleme ikka üksteise suhtes hoolivamad, siis niimoodi me ehitamegi üles riigi, milles kõigil on hea elada.." jne jne.
Ja lõpuks kõik plaksutavad.....
Viimati muutis Peeter, 31 Jaan, 2024 14:17, muudetud 1 kord kokku.
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 31 Jaan, 2024 14:11 Ilmselt sa ei loe mu postitusi vaid piirdud mingi ettekujutusega mis sinu peas. Muidu võiks ju viidet paluda, mis osa mu jutust klaköörluseks lugeda aga noh seda viidet ei tule eales.

Peeter, sinu probleem on selles et helmed ei ole kuidagi selle teemaga siin seotud aga sina tõid selle sisse stiilis "aga teised ju ka". Lepi sellega et Eesti poliitikas ei ole musta ja valget, on hall ja siis määrdundhall ja pruunikad varjundid jne ..Ekre seltskond on alates sõja algusest pidevalt Ukrainat laimanud ja nende toetamist naeruvääristanud. Siinsamas foorumis viiteid kuhjaga.

Ja mastaapsuselt on helmede jutt tühine lalin ? Ei, ei ole. Eesti seisukoht orkide kallaletungis peab olema ühene, siin ei ole mingit "teise poole ärakuulamist".
Ma olen korduvalt kirjutanud, et:
Seadused ja moraalinormid peavad kehtima kõigile.
Sa vist isegi bold-kirjasid ei loe?
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Peeter kirjutas: 31 Jaan, 2024 14:01
Aga see ei muuda asja võrdluses praeguse juhtumiga. Ja et mastaapsuselt on Helme jutt tühine lalin võrreldes sotside ja E200 veres teenitud reaalse vere-juuda-seeklite vastuvõtmisega.
Ühel möla, teisel teod.
PS! Juba vanarahvas ütles, et "haukuv koer ei hammusta, jälgi seda kes vaikselt nurgas toimetab"
Ole ikka täpne. Helmedel on ka teod. Ukraina abistamise eelnõud kaevati riigikohtusse.
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 31 Jaan, 2024 14:11Ja mastaapsuselt on helmede jutt tühine lalin ? Ei, ei ole. Eesti seisukoht orkide kallaletungis peab olema ühene, siin ei ole mingit "teise poole ärakuulamist".
Minu arvates ühe opositsioonis istuva erakonna (kes mitte mingisuguse matemaatikaga ei paista ei võimukoalitsiooni saama, ega minu arvates ka mitte rahvast tänavatele streikima ja valituse tagasiastumist nõudma) juhi sõnavõtt raadios vmt on tühipaljas õhuvõngutamine. Ta ei oma mingeid reaalseid hoobasid millegi tegemiseks juhtumil, kui teised erakonnad seda ei soovi. Aga kui valitsuserakonnad võtavad vastu vere-juuda-seekleid, siis jah minu seisukohast see on lubamatu. Ja oluliselt suurem probleem riikliku julgeoleku seisukohast võrrelduna mingi tõsise mõjujõuta raadiojutuga.
Kui sina üritad marginaliseerida vereraha vastuvõtmise pelgalt "teise poole ärakuulamiseks", siis anna minna ja ütle seda ka otse välja. Minu jaoks on see lubamatu ja määratult suurema raskusastmega tegu Eestimaal.

Ka Helme võib lõpuks öelda ükskord, et "olin sinisilmne loll ja ajasin iba, aga vat iialgi ma vereraha vastu ei võtnud, aga näe need ja need võtsid, ja veel silmagi pilgutamata ja õigustasid kah veel takkaotsa. Mis sa siis teed?
Viimati muutis Peeter, 31 Jaan, 2024 14:40, muudetud 2 korda kokku.
Peeter
Liige
Kontakt:

Saturn kirjutas: 31 Jaan, 2024 14:20
Peeter kirjutas: 31 Jaan, 2024 14:01
Ühel möla, teisel teod.
Ole ikka täpne. Helmedel on ka teod. Ukraina abistamise eelnõud kaevati riigikohtusse.
Ja mida nad said? Ei midagi.

P.S Panen uuesti oma seisukoha sellistes küsimustes: Minu arvates ühe opositsioonis istuva erakonna (kes mitte mingisuguse matemaatikaga ei paista ei võimukoalitsiooni saama, ega minu arvates ka mitte rahvast tänavatele streikima ja valituse tagasiastumist nõudma) juhi sõnavõtt raadios vmt on tühipaljas õhuvõngutamine. Ta ei oma mingeid reaalseid hoobasid millegi tegemiseks juhtumil, kui teised erakonnad seda ei soovi. Aga kui valitsuserakonnad võtavad vastu vere-juuda-seekleid, siis jah minu seisukohast see on lubamatu. Ja oluliselt suurem probleem riikliku julgeoleku seisukohast võrrelduna mingi tõsise mõjujõuta raadiojutuga.

Seadused ja moraalinormid peavad kehtima kõigile.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist