Kapten Trumm kirjutas: ↑12 Veebr, 2024 13:40
See nn vahvelmatt on selline
Kõik matid sõidavad mööda autot ringi kui nad põranda küljes kinni ei ole. Selline vahvelmatt käib samuti nagaga põrandale kinni ja kui ta on nii nagu pildi peal jookseb vesi nagunii läbi kinnitusaugu (tagaservas vasakul) mati alla.
Rensi matid sõidavad samuti mööda põrandat, neil polegi kinnitusi. Mulle nad eriti ei meeldi sest kui juhi matt on liiga taha liikunud jääb kõrge esiserv tihtipeale pedaali alla ja segab juhtimist.
Vett ja lund tuleb vähem sisse tassida. Ma nii jõukas ei ole et iga päev ajaleht käiks ja sealt makulatuur saaks. Sellepärast on garaazipaberi rull autos. Tavaliselt on ta kuskil juhiistme taga ja imab muuseas niiskust. Kui paberit millekski vaja on siis saab sealt võtta. Kui põrand tõesti juba lirtsub võib rohkem võtta, maha laotada ja jalgadega peal trampida. Kui rull otsa saab eks ma ostan siis uue.
P.S Kui Tallinna kiiruspiirangud pandi kõrvaltänavatele siis võib seal olla lihtsalt linna omakasu mängus. Rööpaid ja löökauke on nii palju et linn jääkski muidu purukssõidetud rehve, velgesid ja karteripõhjasid kinni maksma. Talve ajal läheb põhimagistraalidest eemal üle 30 km tunnikiirus nagunii kätte ekstreemiks ära.
Kui kahtlustada linna soovis ainult trahviraha koguda siis arenguruumi veel on. Soomes võeti mõni aasta tagasi vastu paragrahv mis lubab trahvida põhjuseta sõitmise eest. No üleüldiselt on see mõeldud liivaneegrite vastu kes suvel sõidavad peatänaval, käsi aknast välja ja tümakas mängimas. Ühele poole ja siis teisele poole ja kolmandal korral võtab politsei rajalt maha ning saadab plate peale.
Puhtteoreetiliselt võib küll ka suvalise auto kinni pidada, küsida et mis sõidad siin ja oli asja ka vä? Kui mõistlikku selgitust ei tule siis trahvi raisale kliima päästmise heaks