Ajateenistus rikkus tervist.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Takishi kirjutas:Minu lähedane sõber on pool elu haigla vahet jooksnud, on tal ka põlvehädad. Spordiga ta tegeleb, kuid ajateenistuses saaks tallegi spetsiifilised harjutused saatuslikuks sest TEMAL on põlv vigastustele vastuvõtlik, nõrk, nimetage seda kuidas tahate.
ma lah tegelesin ropult spordiga enne ajateenistust. 3a judot, 2a poksi, 7a karate'd - kõik alad (eriti karate) seotud ülitugevate koormustega primaarsetele liigestele (selgroog, küünarnukid, põlved) aga hädad hakkasid pihta alles ajateenistuses. küllap seetõttu, et kõikjal mujal tehti enne koormusi ja painutusi soojendust ja mindi tugevatele koormustele järk-järgult.

tegelikult pean tunnistama, et militaarse enesehävitusega alustasin juba 14a, mil KL'iga liitusin ja järgnevad aastad kuni ajateenistuseni veetsin karatetrenni kõrvalt ka üleelusuuruses seljakoti ja ülipuuduliku varustusega talviti lumehangedes kooberdamisega (kuivõrd olin pikalt aktivist-jaoülem, sis pidin igast ajast osa võtma), mis ilmselt andsid liigestele eeltõuke.

seega minul polegi nagu eriti kedagi süüdistada. KL'i astusin teatavalt vabatahtlikult. trenne tegin sama vabatahtlikult. raske tagantjärele öelda, kas üks konkreetne "harjutus" KV's keeras põlved persse või toimis lihtsalt eelnevate vigastuste katalüsaatorina. muidugi võiksin öelda, et MA JU PÖÖRDUSIN ARSTI POOLE ENT MIND SAADETI SISULISELT PERSSE. miks ma edasi ei toginud? sest vaid sutsuke enne minu murede algust avaldus ühel vennal astma. tüüp lihstalt kustus rivis, joostes, trennides. kukkus maha ja jäigi kõõksuma.

vend käis samuti arsti juures ent ta saadeti samuti persse - SIMULANT. lõpuks sai vanemate sekkumisel vabastuse. ent see protsess võttis aega kõva kuu. terve selle aja serveeriti teda kaasajateenijatele kui simulanti, pidurit, kõigi maailma hädade põhjustajat, kitse ja kuidas iganes. IGA VEIDI LOLLIM kaasteenija suhtuski temasse sedamoodi nagu meie "suurepärane" rühmaülem srs Kaur Martin teda serveeris (kuna tema noortega kõige vahetumalt kokku puutus, siis tulid kõik kaebused-probleemid tema kraesse ja tema "kannatajana" korraldas oma "kannatuste" põhjustajatele üsna korralikke ühiskondlikke järeltöötlusi).

teadsin ette, et kui ma oleks samamoodi hakanud oma "õigust" (jah, tollases olukorras vaadelduna tõesti jutumärkides) taga ajama, oleks ma vähemalt paar kuud olnud "kits, pidur, simulant jpm" hoolimata sellest, et olin juba noorteajal noorte jaoülem ja niiöelda otlitshnik, kel kõik testid ja eksamid (füüsilised ja teoreetilised) eranditult "väga head" olid.

ja errugi oleks mind kompanii ees saadetud "haleda pidurina". KUIDAS oleks ma saanud seda sündida lasta???

ego, te ütlete?

aga kas ainult?

kas elementaarne uhkus ja eneseaustus on patt?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Kutt kirjutas:
Luuraja kirjutas:Mu meelest peaks selle niinimetatud Kuti loojakarja kirjutama. Lootusetu idioot.

Ainult vigiseb. Eesti Kaitseväkke sihukest elukat ei taha
Kuule mees, kas sa oma sõnade eest oled ikka alati vastutanud? Tundub, et ei ole. Muidu sa ei pritsiks paska foorumites. Sinu õige koht oleks delfis oma arvamuse avaldamiseks. Ja kui sul on midagi isklikku öelda, siis selle jaoks on privaatsõnum olemas. Eri kuju. :lol:
ma arva, et pasapritsimisega alustasid sa ise. jaoülem pole spordiarst, kes peab iga alluva konditsiooni hinnata oskama. ta täidab ettenähtud programmi. kui ta sellest kõrvale kaldus ja omaloomingut tegi, kui sa käisid arsti juures, kes su persse saatis ja seetõttu tekkis vigastus, siis kaeble edasi.

esita avaldus peainspektorile ja saad teada, mida edasi teha. niisama lämiseda pole aga mõtet.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Halleluuja kirjutas: Sai ka korra kohaliku velskri poole pöördutud, tulemus (diagnoos) oli 100gr Capsicami hommikul ja õhtul.
juhtum nr.1.
mu lapsepõlvesõber veetis nõukaajal 2a oma noorusest Puiatu erikoolis, kus olid vahetustega kaks arsti - dr. Vishnevski ja dr. Vishnevskaja. miks? sest kui kõht valutas, määrtiti kõhule vishnevski salvi. kui pea valutas, määriti pead vishnevski salviga.

juhtum nr. 2
samas ajateenistuses (oh jumal, kus siis mujal veel!!) sai käidud spordisaalis, kus rippus täitsa kobe poksikott, mida siis koksima hakkasin. koksisin ja lõpetuseks väänasin talle haagi altpoolt. oh, oleks ma rumaluke rahvavaenlane teadnud, et selle all on mingi kuradi sentimeetrine rauast rõngas.

tunniga oli sõrm paks nagu Baruto reis. hommikuks sinine. läksin vana, tuttava arsti juurde. lahendus: elastikside ümber sõrme. ühes korraldusega see ülehomme ära võtta. hui ma võtsin... füüsis ei lubanud. alalhoiuinstinkt ei lubanud ka rohkem arsti juurde minna - varasemate kogemuste põhjal oleks ilsmelt tuimestussüsti õlga saanud.

kandsin sidet 2-3 nädalat. sõrm haudus...rõve oli. kui maha võtsin, koorus pool sõrme koos sidemega kaasa. aga LUU oli terveks saanud (peale vbanemist käisin spetsjomm röntgenis, kus tuvastati ravimata, iseparanenud luumurd...) PS! juhtum leidis aset 1995a EKV's
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Satakas avastas nüüd asja!? Loe uudiseid sellest, et ühel õnnetul opereeriti vale põlve jne. Kas arvate, et arstid ei tohiks üldse eksida? Hakake siis ise arstideks! Keegi ei maksa teist rohkem, kut üks Honda Civic! Olge surres tolerantsemad :lol:
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

kas sa õigustad totaalselt asjatundmatut või vähemalt sama hoolimatut "arstii" kelle vastutusel oli rügemendi jagu inimtervisi?
Arnold
Liige
Kontakt:

Sittagi ma ei õigusta, konstanteerin fakti. Ja minu sünniaasta puhul on tunda kõhedakstegevat hingust. Mind ei ole veel ükski arst tõsiselt võtnud, aga ma ise arvan, et kaua ma teile enam ei kirjuta :?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

mis sinuga siis lahti?
Arnold
Liige
Kontakt:

Keskea kriis 8)
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

no see pane parem naiste ja teostamata eluunistuste arvele. :twisted:
Arnold
Liige
Kontakt:

Naistest olen hetkel eemal ja kohe on parem, eluunistuste kohta puuduvad andmed - ei ole, kas tead! Vanalt suremine vist ei kvalifitseeru?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

räägitakse, et need, kes soovivad noorelt surra surevadki just vanadusest :twisted:

aga KK vältimiseks soovitan end mingiks ajaks eksistentsiaalselt võimalikult lõdvaks lasta ja vajadusel ka tiba noorust meenutada. nii teos kui mõttes.
Arnold
Liige
Kontakt:

Aitäh Satakas! Kaasamõtlemine tekitab tunde ...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

hihii, mul mõned asjad juba läbi elatud ja ületatud hoolimata, et noorem olen
Arnold
Liige
Kontakt:

Kurat, kuni või suus sulab! Alati Sinu - Satakas! 8) :lol: 8)
Kasutaja avatar
villy.64
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas villy.64 »

Nõus propatriaga. Rahu, ainult rahu! Mina sain just vastupidi kroonus lahti oma kopsuhädast ja mis kõige huvitavam,ka mädanema kippuvatest punnidest kere pääl(mitte et ma kodus olles saunas poleks käinud). Tervis oli korras ja 500 m kägarkõndi oli igahommikune äratus:))
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline