Aga vat see sõltub juba sellest, milliseid lehekülgi kas sina või keegi teine tõlkida tahtja loeb või lugema trehvab. Esimene asi on see, et peab suutma vahet teha pelgal "müügijutul" ja tehnilisel reaalteaduse- või inseneritekstil. Aga selle aluseks on omakorda antud ala teadmised, nii süsteemsed, aga samas ka süsteemivälised aga seljuhul tingimata faktil põhinevad teadmised. Ja seda nii struktuuri, käsitlemise, juhtimise, organiseerimise, tööprintsiibi, protseduuri jmt vallas. Ja kui ikka seniste teadmistega see "müügijutt" ei klapi, siis see info minu poolt edasi-presenteerimisse ka ei lähe (ma lihtsalt ei kirjuta sellist juttu, mida ma ise ei usu, või mis läheb minu seniste teadmistega vastuollu), küll aga läheb mul sellesse mälusegmenti, mille kaustapealkirjaks on SEPKA. Läheb sinna kui teadmiseks meeles peetav taustainfo, mis võib-olla millalgi osutub ka mõnd teist infokanalit pidi kinnitust või õigustust saavana oluliseks faktiks, või siis ikkagi läheb edasi ära "taustamüra"-kausta või isegi veel edasi lõplikule "arhiveerimisele-kustutamisele".Kapten Trumm kirjutas: ↑08 Juul, 2024 14:20Tahtsin vaid öelda seda, et need venekeelsed PVO saidid on pahatihti kantud vene hurraa-patriotismist ja sealt selgub kiiresti, et vene vastav relvastus väga äge on. Et neid saite pidavad vene inimesed omamaist tehnikat hindavad, ei saa neile pahaks panna. Aga selliste asjade sisu vajab ikkagi tublit annust soola.
Mina olen küll infot otsides trehvanud vene teadusinstituudi akadeemikute ja krst veel kellede artikleid, mis täiesti tõsistel tehnilistel argumentidel käsitlevad ühe või teise süsteemi puudusi või mingite sõlmede tööd vmt. Ma küll ei kipuks ütlema, et ainult ülistuslehed on. Kes mida loeb... Aga eks need olegi siis ju selliste pinnapealsete ja asjadega-just-mitte-eriti-kursis olevate "müügijutu"-lugejate jaoks. Igatühte võib ära lollitada, kui just inimesel teadmisi ei ole, et see asi niimoodi teps-mitte-just-ei-pruugigi-toimuda, või et toimibki hoopis teistmoodi.
Lennukiteema kohta rääkides ütlen tagasihoidlikult, et ma olen juba selgitanud, kuidas igatsugu jaburate "poliitzanjaatiete" ja muu sellise pasa (kaasa arvatud ka igatsugu lollakad tööd, mida tegema pandi jne) ajal tegelesin peast (sest sellist asja paberil teha oleks olnud ülim lollus) arvestamise ja arvutamisega millistel tingimustel ja asjaoludel "vaenlase lennuk" vene ÕT käest pääseb, ja millistel asjaoludel tal see ei õnnestu. Ja juba siis sain aru nii visuaalse õhuluure (a´la 2.maailmasõda: "Links La-fünf! Links La-fünf!") ja/või sihitamise vajalikkusest, olemusest, tegevusest jne... ja omandasin ka esmased selleks vajalikud teadmised, mida ja kuidas siis ise seda kohta täites oleks pidanud ZRK-meeskonnale edastama. Teema oli ikkagi lihtne, nagu meile selgeks tehti- kas sina või tema. Juba siis mõistsin, et sel juhul lähebki käiku see väga kontsentreeritud tegevus- impulssrežiim minimaalse saatjate kasutamisega. Ja seda kõike pidevas liikumises elik mobiilsus ja veelkord mobiilsus. Ma sain juba kohe siis operaatoriõppel aru mida see mulle ja üldse sellele ZRK meeskonnale tähendab, juhul kui ma peaks tõepoolest DRA partiisse ja lahingutesse trehvama.... Aga see oli juba taktikapeatükid, milleni jõudsid ainult siis, kui vajalikud tehnilised teadmised ZRK-dest olid omandatud. Paljud selleni ei jõudnudki, aga üks minu algtaseme katsetöödest oli justnimelt õpperoodus töötava ja vilkuvate tulekeste ja vilede ja rutškadega Osa vineerist täis operaatorimaketi valmistamine. Paljalt selle töö käigus omandasin (pidin omandama) ma ülevaate, mida mingi nupp praktiliselt kõigis operaatorikohtades teeb või mõjutab.
Ja selle juurde veelkord taustaks: mingi erineva "zaljoti" korral löödi postajankast vägedesse minema nigu tirtsti. Kui joppas, siis pääsesid ehk kergemalt, aga muidu ähvardati ikka, et kui keegi siin meil mingi sitaga hakkama saab, siis Amderma koos Novaja Zemljaga või midagi muud taolist või lõpuks isegi lähetus Marõ kaudu DRA-sse on paras paik oma eksimuse lunastamiseks jne. Ja meil ju kaks korda aastas õppekeskusest need lähetused toimusid. Ka meie remrotast üks mees läks ja ka kõrvalt kasarmust polgust läks öösel ikka mõni (NB! Sellised "probleemse koha lähetused" toimusid öösiti, tavalised läksid ikka päeviti. Meil oli õppekeskuses sõjaväeprokuratuuri väljasõidu kohtuistung dedovštšina asjus, mitu kõrvalkasarmu POUP-i dedi-poissi ja tšerpakist seerupoissi said dispatid, kes pääses, sellega tegeleti edasi kohapeal, vt mõistet lähetused). Ka mina olin aastase teenistuse järel ühte tõsisesse "zaljot"-i sisse määritud, mis oleks võinuks päädida kõige hullema asjaga, mis juhtuda saab- usalduse kaotusega ja kurat-teab-kuhu saatmisega (peksmine on huinja, pelgalt distsipliiniküsimus, aga usaldusekaotus... oi-oi-oi), aga paela maha ei võetud vaid selle asemel lasti siiski juba varem välja kuulutatud ja staabis allkirjastatud puhkusele. Kui puhkuselt tagasi läksin, siis ei oskanud arvata, kas või mis ikkagi saama hakkab ja kas lüüaksegi minema või mis. Aga ma ei teadnudki, et tegelikult olukord oli juba klatitud. Nädal pärast puhkust tõmmati mind ootamatult "isiklikule vestlusele" ohvitseride juurde. Mõtlesin, et: "nonii, nüüd on see hetk siis käes, nüüd võta vastu mis sulle antakse..." ..... ..... Anti teada, et olen määratud sellesse väiksesse gruppi (remrotast ainsana) (üldse vähese ajateenijana), kellel on lubatud kohe saabuva üliuue ja üliüliülisalajase ZRK TOR tehasepersonali ja ZRK enda meeskonnaga kontaktpersoonina suhelda ja tagada neile abi vmt ja kellel on õigus keelata või nõuda või teavitada nõudest teiste kõrvaliste isikute (ka suurte tärnidega) oma nina eemale hoidmiseks. Ja anti käsk oma senised tööd lõpetada ja/või üle anda, tööruum/tööplaan ümber ja ette valmistada, ülejäänud alluvad teistesse ruumidesse minema kolitada ja olla valmis eriliste külaliste vastuvõtuks. Vat nii. Jäin omale kohale. Hoopiski leiti, et just mina olen seda uut täiendavat usaldust väärt.