Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kusjuures "omaniku loata sisenenu" võib väita, et "ta ise kutsus külla ja tulles nähes katkist akent hakkasin uurima, et kas peremehega on kõik korras aga tema hakkas mulle vigastusi tekitama".
Ja omanik peab ise hakkama tõestama, et ta näiteks 2 nädalat tagasi oma väravas või poe juures, seda isikut külla ei kutsunud.
On üks tõde veel - surnud kohtus sinu vastu ei tunnista 8)
Ainult - et kriminalistid suudavad väga lihtsalt kindlaks teha, kas esimene pauk sinu relvast oli hoiatuslask või lasid kohe pihta - ja hoiatuslasud tegid takkajärgi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Koera puhul see viimane kaalutlus puutub vähe asjasse.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Hr. Trumm võib sellise teksti eest : " Hoiatussildid tuleb muidugi ka vatnike keeles teha, sest need hakkavad pärast väitma, et ei pidanudki eestikeelsest aru saama ... " kutse vestlusele saada , külvab siin rahvuste vahelist vaenu .
Sten1111
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sten1111 »

Mulle nagu meenuks et aastaid tagasi oli teema üleval kus laps läks võõrasse aeda ja sai pureda. Kui ma õigesti mäletan siis koera omanikule keegi midagi ette ei heitnud
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Kapten Trumm kirjutas: 30 Juul, 2024 13:49 ...
Ainult - et kriminalistid suudavad väga lihtsalt kindlaks teha, kas esimene pauk sinu relvast oli hoiatuslask või lasid kohe pihta - ja hoiatuslasud tegid takkajärgi.
Ei ole küll minu asi sõjamehi õpetada aga üks "90'date keeruliste aegade" tarkus oli, et kui "hoiatuslask" teha alati kohe peale relva õlitamist, siis "vajalik kuul" ei ole enam õline.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

OLAVI kirjutas: 30 Juul, 2024 23:03
Kapten Trumm kirjutas: 30 Juul, 2024 13:49 ...
Ei ole küll minu asi sõjamehi õpetada aga üks "90'date keeruliste aegade" tarkus oli, et kui "hoiatuslask" teha alati kohe peale relva õlitamist, siis "vajalik kuul" ei ole enam õline.
Täpselt nii meid õpetati jh, lisaks muudele vajalikele oskustele.
Oli ka ütlus, et vangis on parem kui surnud jne.
Kristo 53980192
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Vuks käib igal reedel Tõrvas ujumas. Nii kõndis ta selgi korral kodust kolme ja poole kilomeetri kaugusel asuvasse bussipeatusesse. «Poolel teel märkasin kolme suurt musta koera, kes võivad kaaluda kuuskümmend-seitsekümmend kilo. Ütlesin neile, et minge koju. Alguses hakkasidki nad tasapisi liikuma, aga Tõrva–Taagepera teel, kus algab asfalt, hakkasid nad mind äkki ründama. Mul oli kaasas seljakott ja võtsin selle kätte, et end kaitsta.»

Kuni kaks koera meest puresid, õnnestus kolmandal kätte saada Vuksi seljakott, mis kukkus kraavi. «Kui kotist ilma jäin, siis mõtlesin, et ei tohi pikali kukkuda. Et pean seisma, sest muidu ootab mind surm. Samal hetkel sõitis minu juurde autoga üks naisterahvas. Koerad hüppasid üle kraavi ja jooksid metsa.»
Autos olnud kohalik elanik Ülle Järlov võttis koerte rünnakus kannatada saanud mehe auto peale ja viis Holdre bussipeatusesse. Seenel käinud Järlov oli parajasti koju jõudnud, kui kuulis agressiivset koerte haukumist. «Hakkasin häälte suunas Valentini elukoha poole sõitma. See rünnak oleks võinud väga kurvalt lõppeda. Ootasime Holdre bussipeatuses kolmveerand tundi Valgast kohale sõitvat politseid.» Järlovi sõnul väidab rünnanud koerte tõenäoline peremees, et tema koerad pole kurjad ega hammusta. Loomi on tal kokku kuusteist – pooled neist täiskasvanud ja ülejäänud kutsikad. Samas tõdeb Järlov, et ka ühel teisel naabril on tõepoolest kaks samast pesakonnast pärit suurt musta koera. Seetõttu pole pärisselge, kelle koerad möödujat jõhkralt ründasid.
Kui Vuks tegi varem iga päev pikki jalutuskäike, siis nüüd ei julge ta enam majast kaugemale minna. Mees on enda sõnul suuri musti koeri külas hulkumas näinud varemgi. «Kui ükskord ühe kohaliku naise ja tema lastega Holdre bussipeatusse läksime, ootas meid seal ees seitse suurt musta koera.»

Rünnanud koerte arvatav omanik on kindel, et vahejuhtumi ajal olid tema loomad kodus. «Minu koerad ei hulgu, on toidetud ja vaktsineeritud. Kui nad näitasid mulle fotot koerahammustusest, siis palusin näha ka looma pilti. Aga nemad lihtsalt väidavad, et need olid minu koerad.»
https://lounapostimees.postimees.ee/807 ... kus-pureda
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Keilas oli järjekordne juhtum, lahtiselt terviserajal viibinud koer pures töömeest:

https://lemmikloom.delfi.ee/artikkel/12 ... uusa-lohki
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Pildil on näha mingid nahamarrastused, mitte tõsise puremise jäljed. "Puremine" on taas ajakirjanduslik vürts klikkide saamiseks? Rotveiler on üks suurema hammustusjõuga koeri üldse, kes võib nt käeluu pooleks hammustada. Miks siis piirdus mingite kriimustuste tekitamisega? Minul on elus olnud kolm rotikat ja nende meelelaadi arvan natuke teadvat, tegelikult ei ole agressiivsed ja võõrast võivad rünnata siis, kui ülearu ägedalt (nt kisades ja kätega vehkides) peremehele läheneb. Loomupärane tugev kaitse-instinkt. Ehk jällegi - ajakirjandus jätab midagi ütlemata ja esitab taaskord tavapärase odava narratiivi - agressiivne rotveiler pures.

Rihmast lahti olemist muidugi õigustada ei saa, kuid mulle tundub, et antud juhtumis pole see peamine põhjus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2024 11:20 Rihmast lahti olemist muidugi õigustada ei saa, kuid mulle tundub, et antud juhtumis pole see peamine põhjus.
Just lahtisena ja suukorvita koerad olidki selles juhtumis peapõhjuseks. Õigemini küll nende omanikud.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kui oma koeraraiska lõa otsas hoida ei suuda siis ei ole vaja koera võtta. Suukorv peaks olema kohustuslik avalikus ruumis liikudes.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Suukorv võiks olla aint koertel kelle omanikud ei saa oma koeraga hakkama. Rihm kõigil kes liiguvad koeraga avalikus ruumis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

tsivi_list kirjutas: 29 Aug, 2024 12:09
Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2024 11:20 Rihmast lahti olemist muidugi õigustada ei saa, kuid mulle tundub, et antud juhtumis pole see peamine põhjus.
Just lahtisena ja suukorvita koerad olidki selles juhtumis peapõhjuseks. Õigemini küll nende omanikud.
Tavaliselt produtseerivad taolist plära isikud, kellel pole kuigivõrd kogemust antud teemal.
Ma olen veetnud lugematuid tunde nendel Tallinna koerteplatsidel, kus jookseb päris suuri penisid lahtiselt. Ei ole mind ükski rünnanud. Samas ma ilmselt mõtleks kaks korda, kas minna mõne koeraomaniku suunas agressiooni ilmutama (noh nt ei meeldi midagi). Tõsta häält või midagi. Seepeale võib mõni peni arvata, et tema peremees on ohus ja tuleb rünnata.

Inimene peab ise ka teatud ettevaatust ilmutama, mitte tormama suure kisaga põhiseadust ette lugema. Nutiajastul on see levinud probleem. Konfliktidel on harva üks osapool.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

nukkel kirjutas: 29 Aug, 2024 12:20 Suukorv võiks olla aint koertel kelle omanikud ei saa oma koeraga hakkama. Rihm kõigil kes liiguvad koeraga avalikus ruumis.
Kohustuslik on suukorv siiski seaduses (õigemini KOV korras) sätestatud juhtudel. Rihma otsas PEAB olema alati.
Suukorviga on lihtsalt see praktiline probleem, et saadaolevatest ei leia selliseid, mida koer ei kraabi endal peast ära (kui ta seda tõsiselt tahab).
Nad on väga leidlikud ebameeldivast "lisast" vabanema.

Tegelikult peaks koertel olema kohustuslik mingi sotsialiseeriva koolituse läbimine kutsikana, kindlasti hakkab koledaid lugusid vähem olema.
Viimati muutis Kapten Trumm, 29 Aug, 2024 12:24, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline