Vuks käib igal reedel Tõrvas ujumas. Nii kõndis ta selgi korral kodust kolme ja poole kilomeetri kaugusel asuvasse bussipeatusesse. «Poolel teel märkasin kolme suurt musta koera, kes võivad kaaluda kuuskümmend-seitsekümmend kilo. Ütlesin neile, et minge koju. Alguses hakkasidki nad tasapisi liikuma, aga Tõrva–Taagepera teel, kus algab asfalt, hakkasid nad mind äkki ründama. Mul oli kaasas seljakott ja võtsin selle kätte, et end kaitsta.»
Kuni kaks koera meest puresid, õnnestus kolmandal kätte saada Vuksi seljakott, mis kukkus kraavi. «Kui kotist ilma jäin, siis mõtlesin, et ei tohi pikali kukkuda. Et pean seisma, sest muidu ootab mind surm. Samal hetkel sõitis minu juurde autoga üks naisterahvas. Koerad hüppasid üle kraavi ja jooksid metsa.»
Autos olnud kohalik elanik Ülle Järlov võttis koerte rünnakus kannatada saanud mehe auto peale ja viis Holdre bussipeatusesse. Seenel käinud Järlov oli parajasti koju jõudnud, kui kuulis agressiivset koerte haukumist. «Hakkasin häälte suunas Valentini elukoha poole sõitma. See rünnak oleks võinud väga kurvalt lõppeda. Ootasime Holdre bussipeatuses kolmveerand tundi Valgast kohale sõitvat politseid.» Järlovi sõnul väidab rünnanud koerte tõenäoline peremees, et tema koerad pole kurjad ega hammusta. Loomi on tal kokku kuusteist – pooled neist täiskasvanud ja ülejäänud kutsikad. Samas tõdeb Järlov, et ka ühel teisel naabril on tõepoolest kaks samast pesakonnast pärit suurt musta koera. Seetõttu pole pärisselge, kelle koerad möödujat jõhkralt ründasid.
Kui Vuks tegi varem iga päev pikki jalutuskäike, siis nüüd ei julge ta enam majast kaugemale minna. Mees on enda sõnul suuri musti koeri külas hulkumas näinud varemgi. «Kui ükskord ühe kohaliku naise ja tema lastega Holdre bussipeatusse läksime, ootas meid seal ees seitse suurt musta koera.»
Rünnanud koerte arvatav omanik on kindel, et vahejuhtumi ajal olid tema loomad kodus. «Minu koerad ei hulgu, on toidetud ja vaktsineeritud. Kui nad näitasid mulle fotot koerahammustusest, siis palusin näha ka looma pilti. Aga nemad lihtsalt väidavad, et need olid minu koerad.»
https://lounapostimees.postimees.ee/807 ... kus-pureda