Ghostship kirjutas: ↑29 Aug, 2024 9:12
Akf Trumm viha Opeli mootorite vastu paistab olevat patoloogiline

Polnud see asi nii mustvalge midagi. Lähiajaloost - C20NE praktiliselt purunematu mootor ka kõige hullema kivipallurist kasutaja kätes
C20XE juba veidi moodsam hea mootor regulaarse hooldamise korral. Et neid enam praktiliselt ei liigu on eelkõige põhjus selles, et nii odava auto puhul kuhu neid pandi ei ole suuremad keretööd majanduslikult optimaalsed mingist hetkest pluss lihtsalt üldine moraalne vananemine. Mootoritena polnud neile midagi ette heita oma aja kontekstis.
See 100 kW Ecotec, mis minul oli, viis minu arvamuse Opelist (varasemast nii intiimset kogemust polnud) kanalisatsioonitasemest allapoole.
Näiteks on neil teatud vanuses selline viga, et tänu väntvõlli kehvale metallurgilisele menetlusele/projekteerimisvigadele hakkavad neil väntvõlli esimesed otsad viskama. Viskamine kulutab läbi õlipumba (mida aetakse ringi väntvõlli otsaga). Kulunud õlipump toob kaasa õlirõhu kehva tekke käivitamisel (tulest ei saa aru, paned manomeetri külge, siis saab) ja progresseerudes ka õlirõhu kadumise. Pole just palju mootoreid, millel on õlipump saadaval B-varuosana, sellele täitsa oli. Muidugi need pumbad ei toimi eriti.
Teine selline huvitav asi oli väljalaskekollektori lõhki minek. Sama viga ka Vectratel. Mina sain õnneks terve kollektori romulast, aga oli mehi, kes pidid seda esindusest tellima. Ja keevitada seda ei õnnestunud, sest malm oli väga õhuke, lõi kohe uued praod sisse. Ja noh, see õlirõngaste kinnikärssamise teema sai ka ära proovitud.
Minu peres asendas see E28 viiesajast, kuna naine, lapsed ja kraam vajasid suuremat autot. Margi vahetusega remondivajadus kohe mitmekordistus. Muuhulgas sai seal vahetatud kõik pritse andurid, mootori aju ja juhtmestik, enne kui see normaalselt tööle hakkas. Paar aastakest sõitis, siis hakkasid õlirõhujamad, vt eespool. Hingasin kergendatult, kui müüdud sai. Asendatud sai 2000 a XC70ga, mis on mul suhteliselt ilusti nüüd teeninud 13 aastat.
Kaks positiivset asja, mida ma Opelist meenutaks oli suht mugav salong ja varuosade odav hind (tõsi, viimaseid kulus ka palju). Viimases mõttes aus auto.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.