Minu kummardus.Kapten Trumm kirjutas: ↑03 Okt, 2024 8:59 Jah, ma olen mees kogemata.
Vabandan ksf Olavi ees seepärast, et omistasin talle töövoolu käimist läbi harjade. Seda ta tõesti ei öelnud otsesõnu.
Küll aga jättis tema post tugevalt mulje, justkui harjade kulumine uutel genekatel on seotud suure töövooluga (täpsemalt sellest tuleneva suure ergutusvooluga). 80A andval Fiati genekal ei saa suurt töövoolu küll põhjenduseks tuua.
Me kõik oleme inimesed ja teinekord ka eksime, ka mina.
Aga asi jah pigem rohkem selles, et sõlmed on ära ratsitud ja ökonoomitatud. Kui ikka harjad ja kontaktrõngas on nii vähese ajaga nii läinud (st kulunud ja rikutud), et pinnadki põlenud ja rikutud, siis pole ju teema enam vooludes, vaid lihtsalt koormusele nüüd enam mittevastavas dimensioonis lahendusega. Ja sellest jutt oligi, harjad väiksemad (kontaktpind väiksem), harjad lühemad kah veel lisaks, kontaktrõngas õhem, lisaks ka väiksem. Kui selle juures kaasneb lisaks veel ka voolu tõus läbi selle sama kontaktpinna, siis ilmselgelt samade energiakoguste edasi andmiseks on see "kaasaegsem lahendus" palju nõrgem konstrui. Ja siin on praegu ainult "harjade teema". Aga milleks teha üldse generaatorit kauem kestvamaks, kui ette nähtud tootjagarantii seda sätestab, ja kui ka paljud muud sõlmed sellisel sõidukil juba ongi planeeritud mitte üle 4-5 aasta kestma... Ja siit saabki minna edasi kogu genekat (nt ka laagreid) optimeerima... jne.