Hmm, tõepoolest unustasin.Kilo Tango kirjutas: ↑03 Okt, 2024 11:48Sa unustad ära propijoa, mis annab startides kohe tüüridele piisavalt jõudu.lennumudelist kirjutas: ↑03 Okt, 2024 11:06 - aeglaselt startides ei ole tüüridel võimu, et vastu hakata, piirame propelleri suurust (piirame omal ka kasutegurit)
...
Ja et sinu meeldetuletust mitte raisku lasta, tegin ka katse. Ühel asjal on 7-tollised tõukepropellerid. Neist 10 cm kaugusel on tüürid. Päris vägevad tüürid, grid fin stiilis labidad. Üks paar tüüre on propelleri ümbermõõdu sees - käega tunnetades propellerijuga tabab neid, ning liigutades neil oli võimu küllalt.
Aga teine paar õnnetuid tüüre on ühte otsa pidi "puutes" propelleri ümbermõõduga, aga asuvad väljaspool otsekohest õhujuga... ja kui nimetatud asi lae all rippus, siis nende tüüride abil täiega punnitamisest ei jätkunud, et teda 45 kraadi pöörata. Juga võib olla kiire, aga ei kisu ümbritsevat õhku väga endaga kaasa.
Pidasin silmas pigem "mitte COTS" jubinaid. Diehl on teinud mingi väga omapärase rootori ja pookinud sinna need klapp-propellerite labad (need on COTS)... aga sihuke disain tähendab ilmselt masinas sees väga omapärast reduktorit ning poolitab siseruumi kaheks osaks, mille vahel on kaabeldamine raskendatud, seega eesmine osa võib olla probleemne "surnud ruum". Või siis lõhkepea ruum, miks mitte, kui andurid mujale panna. Kui oluline osa drooni massist veel tõesti pöörleb kah, siis sellel vurril on märkimisväärne stabiliseeriv jõud - aga mulle miskipärast tundub, et pöörleb propelleri labadega rõngas / vöö ning nina pigem ei pöörle.Ma ei näe, et seal oleks mingit väga milspec asja kasutatud.
Mulle igatahes tundub, et Diehli rahvas peab poes käimise asemel ainult omale toodetud osi pruukima, teised saavad veel mõnevõrra poes käia.