Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AndresTy
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas AndresTy »

Jaanus2 kirjutas: 15 Nov, 2024 7:28 ...Lihtsalt sellepärast, et demokraadid oleks Euroopale paremad....
Jah, häda on nimelt selles, et demokraatide võidu puhul ei peaks Euroopa oma mugavustsoonist välja ronima ja saab oma rantjee-elu USA demokraatide vihmavarju all tahtejõuetult edasi jätkata... Aga selleks, et Euroopa oleks sama efektiivne kui US (potentsiaali selleks ju on), tuleks seada suund selle föderaliseerumise suunas. Mis omakorda on ju saatanast :?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ivan Jakovina eile, oma tuntud humoorika sõnakasutuse ja väljendusviisiga, rääkis nagu anekdooti 8)

Masintranskriptsiooni masintõlge.
Trumpi meeskond šokeeris Ameerikat | Isegi tema liitlased nõuavad selle panoptikumi eemaldamist.

Aga täna on seal šokk. Tõeline šokk mõlemal poolel ja ka konservatiivide seas.

Fakt on see, et Donald Trump hakkas oma tulevases administratsioonis positsioone pakkuma inimestele, keda Washingtonis peetakse lausa friikideks, psühhopaatideks ja heidikuteks.

Trump pakkus USA peaprokuröri kohta Floridast pärit kongresmenile, oma tulihingelisele toetajale Mitt Gatesile. mitu aastat tagasi esines see tegelane terves reas prostitutsiooni, pedofiilia ja isegi orgiates osalemisega seotud skandaalides. ta on suhteliselt noor, pole veel 50-aastane
, ma arvan, et ta on 41 või 42 aastat vana. Nii et juba siis, kui ta 5 aastat tagasi parlamenti pääses, alustas ta otse koosolekutel, ilmselt igavusest, ma ei tea, tal ei olnud võib-olla seal muidu eriti lõbus, hakkas ta oma kolleege Vabariiklikust parteist kiusama sellega, et vahetutel kohtumistel hooples ja rääkis neile, kuidas ta mõnel peol seksis, mis olid väga sarnased orgiatega. siis hakkasid isegi tema kolleegid Vabariiklikust parteist tema peale viltu vaatama. siis tabati ta mõnele selgelt mitte eriti kõrge sotsiaalse vastutustundega daamile lennupiletite ja hotellide, aga ka restoranide ja reiside eest tasumisega ja siis selgus, et üks neist daamidest oli isegi alaealine. Ja see daam lendas selle Gatesiga mitmesse kuurorti ja üldiselt on juba selge, mida nad seal tegid.

See, teate, on juba pedofiilia ja pärast seda Geitsi lugu jättis ta maha isegi tema kihlatu. Ma ei tea, kas nad said hiljem veel kokku, no ma ei jälginud enam edasi tema lugu. Sellegipoolest alustati seal juurdlust. See uurimine algas Trumpi ajastul. See tähendab, et mitte alatud demokraadid ei püüdnud teda seal kinni ja ei hakanud kiusama. Tema enda vabariiklased tabasid ta mingilt korruptsioonijuhtumilt. pidevalt kogu aeg sattus see kuju mingitesse väga hägustesse ja hämaratesse lugudesse, isegi mitte, et ta ise sattus hätta, õigemini, vabariiklased alustasid tema vastu uurimist.

Ja seal oli Donald Trumpi määratud advokatuuriprokurör. lihtsalt see on esimene kord, kui ta kongressis rikkumiste pärast tabati. Seda juhtumit arutas eetikakomitee ehk vabariiklased. Teate, seda kutti, ma pean ka lisaks ütlema, nad lihtsalt vihkavad teda selle eest, et eelmisel aastal korraldas ta neile põrgu ja hävingu nende enda parteis. ta tülitses kõikide Vabariikliku Partei liikmetega ja tegi nii, et see lagunes peaaegu mitmeks osaks ja ei saanud mitu kuud parlamendi alamkoja esinduskojas spiikerit valida. Vaatamata sellele, et neil oli seal enamus. ehk see Geits ajas seal lihtsalt kõik kõigiga tülli ja tegi nii, et parlament jäi mitu kuud ilma spiikrita.

ühesõnaga, ta on põrgulikult mürgine kutt, kellega, teate, keegi ei taha koos olla, isegi mitte tema enda peol. kuid ta toetas alati Donald Trumpi ja Trump on nüüd edutanud ta peaprokuröriks. teate, see on nagu tuhkru saatmine kanakuuti valvama. Minu arvates oli kogu Washington, sealhulgas vabariiklased, lihtsalt šokeeritud, kui nad kogu sellest loost teada said.

Aga, see on alles algus, sest Donald Trump tegi ettepaneku teha Fox Newsi telesaatejuht Pete Hegseth kaitseministriks. see on ka selline veider kutt, tead, ja tead, ma nimetaksin teda selliseks, noh, lolliks "bõdloks" [lojuseks]. Vabandan väljendi pärast, sest ta lihtsalt, teadlikult või mitte, positsioneerib end Ameerika patrioodi karikatuurina. No näiteks selle tõestuseks ütleb ta, et ma tahan, et mind kogu aeg ameerika lipp kallistaks. Ma tahan olla Ameerika sees. Ta tegi oma pintskule voodri Ameerika lipust. Nüüd ta käib ringi sellise voodriga jopes.

või siis, ta tuli ükskord 11. septembri mälestusmärgi juurde terrorirünnaku ohvreid austama vaid lühikestes trussaarides ja tohutu Ameerika lipp käes. no või mingi pidupäeva ajal New Yorgi kesklinnas, sihtis ta mööda mingist atraktsiooni tohutust ümmargusest märklauast ja viskas kirvega, päris kirvega, lähedal seisnud trummari pihta ja tappis selle muusiku peaaegu ära. Kujutage ette, tegelikult ka juhtus selline lugu. ja see pole veel kõik, tema enda kinnitusel oli see naljakas ja ta rääkis sellest otse-eetris.

Ta pole aastaid käsi pesnud, sest ta ei usu mikroobide olemasolusse. Kui ta seda ütles, naersid kõik nii öelda viisakalt, et nagu: "See on ilmselt nali, ta on selline naljamees." Aga ei, ta ütleb, et ma räägin tõsiselt. Näete, ma olen terve, mis tähendab, et te ei pea käsi pesema. pluss Ta kirjutas ka raamatu, milles ütles, et lahutused on täiesti kohutavad. Lahutada ei tohi ja lahutused tuleks keelata. ja siis alustas ta tööl armuafääri, jättis naise ja lapsed maha, läks armukese juurde, siis abiellus selle armukesega, aga jättis ka tema maha ja alustas järgmist armuromaani, jälle tööl.

Noh, üldiselt juhtub seda sageli siis, kui moraali ja võrdsuse eestkõnelejad ei pea seda enda jaoks kohustuslikuks. Aga kõigile ümberolijatele, jah, see tähendab, et igasugused klambrid on kõigile, aga mind ennast see ei huvita. Ma ei vaja seda. üldiselt mina sellist kutti nagu see Hegseth, no ilmselgelt ma ei tea, mulle tundub, et ta pole lihtsalt tark ja mitte täisväärtusliku mõistusega, aga ma ei laseks teda isegi ühe toidupoodi juhtima. Minu arust on ta nii rumal, et teeb kindlasti midagi valesti, põletab selle poe maha, teeb sellega midagi valesti. Las ta istub telekas ja räägib. Sellest tulenev kahju, nagu öeldakse, on minimaalne. kuid Trump otsustas sellele idioodile anda terve Pentagoni. Minu arvates on see ülimalt kahtlane otsus. Seda poleks tohtinud teha, kuid Trump on president ja Trump otsustab.

Kõige lahedam on ilmselt Tulsi Gabbardi nimetamine tulevaseks kogu USA riikliku luure juhiks. Ma tean, et see Tulsi Gabbard on väga huvitav daam. Olen teda jälginud pikka aega, alates 2015. aastast, alates eelmisest presidendikampaaniast.

ta oli kunagi USA Demokraatliku Partei noor staar, teate, selline õnnelik tüdruk Havailt. Ta on esimene hindu USA armees kes teenis isegi kolonelleitnandina ja võitles Iraagis, ise öeldes, et ta vihkab sõda. Sellest ajast peale on ta olnud sõdade vastu kõigis vormides ja ilmingutes. ta meeldis kõigile, kõik armastasid teda, kuid mingil hetkel... mingil hetkel tehti temast isegi USA Demokraatliku Rahvuskomitee asepresident. See tähendab, et ta oli teine ​​inimene selles parteis ja seda kõike enne neljakümneaastaseks saamist. See tähendab, et kõik olid kindlad, et temast võib saada kes iganes, temast võib saada president, kui ta mängib partei reeglite, poliitikareeglite järgi. Kuid üks tema peamisi omadusi on see, et ta keeldub alati reeglite järgi mängimast ja keeldub neid reegleid järgimast, kui peab neid halvaks.

kuueteistkümnendal aastal toetas ta vastu Demokraatliku Partei tahtmist sotsiaaldemokraat Bernie Sandersit korporatiivse Hillary Clintoni vastu, kes
pärines demokraatide eelvalimistest. selle eest kuulutas dem.partei Tulsi Gabbardi persona non grataks, kõik uksed suleti tema ees, ta aeti igalt poolt välja, temast sai institutsiooni vaenlane, tõeline heidik, võib öelda, et staar... täht, kes rebiti taevast maha ja tallati jalge alla. ja selleks ta sai. Muide, Sanders ei saanud teda aidata, ta polnud isegi üldse Demokraatliku Partei liige.

No tegelikult, tegelikult on selline poliitik kass, kes kõnnib omapäi. Ta, nagu öeldakse, ei vaja liitlasi, ta esineb ilma ansamblita, kuid selle tulemusel seisis see nõrk, šokeeritud, muserdatud Gabbard, võimu meelevallas, nagu seda võiks nimetada. ta oli siis kohutavalt solvunud. Temas võtsid võimust viha ja kättemaksujanu, ning nüüd on see endine Demokraatliku Partei staar liitunud Donald Trumpi leeriga. Seal, teate, muutus ta oma endise mina täielikuks vastandiks, sellisest säravast rõõmsameelsest tüdrukust, kes käib surfamas ja kannab neid kuulsaid lilledest valmistatud Hawaii kaelakeesid, sai temast ebareaalselt kuri, julm, kättemaksuhimuline tädi, kes on valmis purustama ja hävitama kogu maailma. Ta tormas genotsiididiktaatoreid ülistama, temast sai Sharya telekanali sage külaline, ta hakkas sõbrustama Bashar al-Assadi ja Vladimir Putiniga.

Seda tema muutumist oli ülimalt ebameeldiv vaadata. Sest 10 aastat tagasi meeldis ta mulle. ta oli tavaline elav inimene ja temast sai mingi Darth Vader või tema puhul pigem Reuleaux Deville, ja isegi Venemaa propaganda Sturbanführer Vladimir Solovjov nimetab teda nüüd "meie tüdrukuks". See tähendab, et ta kutsub seda Tulsi Gabbardit meie tüdrukuks. Ehk, et Trumpi ajal võib USA riikliku luure juhiks saada inimene, kes on täis sellist valu, vihkamist, viha, solvumist ja kättemaksujanu kogu Ameerika poliitilise eliidi ja süsteemi vastu. samas on Gabbardil juba kaua vastastikku
õrnad tunded Venemaa, Süüria ja Iraani vastu. See tekitab minus veidi hirmu, kui sellisest inimesest saab riigi luurejuht.

Gabbard hakkab valitsema Pentagonit, see degenereerunud Hegseth on vaimse puudega, kõnnib Manhattanil aluspükstes kirve ja lipuga, peaprokurör on pervert ja korrumpeerunud ametnik Matt Gates.

Ja siin on veel oluline märkida, et unustasin Matt Gatesi kohta midagi veel öelda. Ameerika Ühendriikide peaprokurör on justiitsministeeriumi juht ametikoha järgi. FBI, peamine luureteenistus, allub talle, peaprokurörile ja USA justiitsministeeriumi juhile. FBI on see, kes hoolitseb selle eest, et Ameerika jääks Ameerikaks, et keegi ei saaks kõigutada riigi vundamenti, et keegi ei hakkaks selle vundamenti lõhkuma. See on vastuluure. see on Ameerika Ühendriikide immuunsüsteem, kaitse igasuguse prügi eest, mis võib sõelast läbi roomata, siseneda või filtritest läbi tungida. Ja ma tean, mida Gates FBI-ga teha tahab, ta tahab FBI laiali saata. Ta väitis korduvalt avalikult, et FBI tuleb laiali saata, hävitada, ja on võimalik, et ta viib selle plaani ellu, kuna temast saab FBI juht. Ja Trump saab enamuse alamkojas, see tähendab ülemkojas asuvas esindajatekojas. Ülemkohtu senatis on tal enamus kohtunikest. Noh, ta ise on president. See tähendab, et sellel seltskonnal on kõik võimalused FBI hävitamiseks. Minu meelest on siinne probleem palju tõsisem, kui kolm veidrikut, kes on paigutatud üsna kõrgele võimupositsioonile. Vaadake, neid ühendab see, et nad kõik on veel noored, alla 50 aastased ja erinevatel põhjustel on nad väga solvunud Ameerika institutsioonide peale. Nad tahavad selle verd.

Muide, sellesse kodanike kategooriasse kuulub ka USA tulevane asepresident David Vance. Näiteks kirjutas ta eessõna raamatule Burn Washington. Siis hiljem muudeti selle raamatu nimeks Project 2025, aga üldiselt jäi olemus samaks. Kindlasti on ka teisi inimesi, tegelasi, kes pole väga vanad, ütleme, et noored ja vihased, kes on täis vihkamist institutsioonide vastu. Kuni tänaseni pidasid Washingtonis kõik neid inimesi mingiteks imelikeks, on olemas hea väljend - hullemast hullemaks. Ehk kuidas seda halvasti öeldes väljendada, kummalised marginaliseeritud inimesed, isegi nagu mingid pätid, kuid samas fanaatiliselt Donald Trumpile pühendunud inimesed. Kuid just need inimesed muutuvad Trumpi ajal marginaalidest ja pättidest riigi peamisteks juhtideks, ülemusteks ja korrapidajateks. Neist saab hiiglaslik jõud ja neil on rahalised ressursid. Nende käes on triljoneid ja triljoneid dollareid, samuti kogu Ameerika armee ja luureteenistuste jõud. Tegelikult valmistab Trump oma ettepanekutega nimetada need inimesed ülitähtsatele ametikohtadele nüüd avalikult ette tööriistu kogu Ameerika eliidi massiliseks puhastamiseks. Muide, veel tegi Trump ettepaneku luua Pentagonis mingi erikomisjon, mis tegeleks talle ebameeldivate kindralite vallandamisega. See tähendab, et ta muudab Ameerika armee poliitiliseks. midagi, mida pole kunagi juhtunud. See tähendab, et nad valmistavad ette täielikku puhastust Ameerika senisest aktiivsest eliidist.

Ja muide, mulle meenusid ka, mäletate, Trumpi hetkel kaks lähimat sõpra, Elon Musk ja Vivek Ganapathy Ramaswamy, 2 miljonäri või õigemini üks miljardär ja üks kauplev miljonär. Need kaks on ka kõige peale solvunud ja Donald Trump andis neile terve ministeeriumi....
https://youtu.be/3fKnYS96yKQ?t=397

Edit: Mõned kirjavead.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Eelnevale jätkuks Postimehe toimetaja Margus Partsi arvamuslugu samast asjast:

https://arvamus.postimees.ee/8135431/ma ... -tosi-taga
Tõenäoliselt tajub Trump, et on saanud tagasivalimisega mandaadi teha teoks lubadused, mis esimesel ametiajal poolikuks jäid, seda sageli toonaste nõunike ja ministrite vastuseisu tõttu. Uues Trumpi valitsuses aga sääraseid «establishment'i» seest tulnud inimesi kuigi palju ei paista.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

AndresTy kirjutas: 15 Nov, 2024 16:22
Jaanus2 kirjutas: 15 Nov, 2024 7:28 ...Lihtsalt sellepärast, et demokraadid oleks Euroopale paremad....
Jah, häda on nimelt selles, et demokraatide võidu puhul ei peaks Euroopa oma mugavustsoonist välja ronima ja saab oma rantjee-elu USA demokraatide vihmavarju all tahtejõuetult edasi jätkata... Aga selleks, et Euroopa oleks sama efektiivne kui US (potentsiaali selleks ju on), tuleks seada suund selle föderaliseerumise suunas. Mis omakorda on ju saatanast :?
Kui rääkida majandusest siis senine ideoloogia ja föderaliseerumine ainult kiirendavad NSV Liidu sarnase lõpu saabumist. Muarust on end nn. rohepöördega korralikult nurka värvitud. Igasugune toodang tuleb nii kallis et peale EL enda ei osta seda mitte keegi. BRICS riikidel on kliimavõitlusest üsna suva ja Trump lubas USA Pariisi kliimaleppest järjekordselt välja viia. Potensiaali võib olla ainult mingites väga spetsiifilistes gruppides - Prantsuse lõhnaveed ja muu taoline.
Tõenäoliselt USA teeb omaltpoolt samuti kõik et Euroopa oleks killustatud ja majanduslikult nõrk. Pole vahet et kas võimul on demokraadid või vabariiklased.

Sõjalisest rantjee-elust... noh Soome (ajaloolise kogemuse tõttu), Baltikum ja Poola vast tunnevad end Venemaa poolt ohustatuna. Poolast lõuna poole läheb juba asi segasemaks. Obranid väga ei põe ja ma ei teagi et kas näiteks Bulgaaria näeb vaenlast Venemaas või Türgis või ei näe üldse midagi. Saksamaa või Itaalia oleks vabalt võinud kaitsekulutusi tõsta juba headel aegadel, enne koroonat ja majanduskriisi. Ei pandud sõjaväkke mingit raha sest ei tunnetata Venemaa suunalt ohtu. Nad teavad vägagi hästi et venelastel pole tingimata vaja oma kirsadega Berliinis või Roomas või Pariisis trampida kui saab rahulikult kaupa teha
https://leave-russia.org/staying-compan ... sia.org%2F

Mu meelest on Ukraina sõda Trumpi jaoks selline lokaalne slaavlaste omavaheline konflikt kuhu pole mõtet raha matta. Teisalt jälle võiks tuld all hoida sest Usa majandusele tuleb ainult kasuks kui ei osteta mitte Venemaalt odavat maagaasi vaid Usalt kallist kildagaasi.
Iisrael väärib rohkem tähelepanu ja see teeb Putini samuti murelikuks. Selle käigus võidakse Iraanile tappa anda ning sealtkaudu taaskord Venemaa pehme kõhualuse ligi pääseda.
Ah, eks aeg annab arutust.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 15 Nov, 2024 23:47
Kui rääkida majandusest siis senine ideoloogia ja föderaliseerumine ainult kiirendavad NSV Liidu sarnase lõpu saabumist. Muarust on end nn. rohepöördega korralikult nurka värvitud. Igasugune toodang tuleb nii kallis et peale EL enda ei osta seda mitte keegi. BRICS riikidel on kliimavõitlusest üsna suva ja Trump lubas USA Pariisi kliimaleppest järjekordselt välja viia. Potensiaali võib olla ainult mingites väga spetsiifilistes gruppides - Prantsuse lõhnaveed ja muu taoline.
Tõenäoliselt USA teeb omaltpoolt samuti kõik et Euroopa oleks killustatud ja majanduslikult nõrk. Pole vahet et kas võimul on demokraadid või vabariiklased.
See on huvitav väide.sest mingil veidral põhjusel müüvad need lõhnaveed nii hästi, et EU kaubandusbilanss USA-ga on ülejäägis. Ja teiseks suurim kaubagrupp ei ole mitte lõhnaveed vaid masinad ja seadmed (va. transpordivahendid)
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Lõhnavesi on lihtsalt üks näide. Airbusi lennukitel tekib peaaegu monopol kui Boeing sellest soost enam välja ei suuda rabeleda ja niimoodi võib neid gruppe üksjagu üles lugeda.

Tendents on mumeelest ikka sinnapoole et Euroopas tootmine läheb aina kallimaks. Kuigipalju päästab veel et endine idablokk hoiab palga pealt kokku.
Ja kui konkreetselt masinaid ning seadmed vaadata siis tõsisematel masinatel on ikka vähemalt aasta- kaks või veel rohkem tarneaeg ehk kunagi sõlmitud lepinguid hakatakse alles nüüd või lähiajal täitma.
Kui seda bilanssi niimoodi vaadata et koostetehas on USAs aga Euroopa ettevõte ja seega EL toode siis seal roheline energia ja Saksamaa liinitöölise palk jms muidugi ei kajastu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 15 Nov, 2024 23:47Kui rääkida majandusest siis senine ideoloogia ja föderaliseerumine ainult kiirendavad NSV Liidu sarnase lõpu saabumist.
NSVL lõpp saabus ikka sotsialismi taga ajamise pärast. Turumajandused niimoodi ei lõpe. Aga palun nüüd teema juurde tagasi. EL-i teema läks omal ajal kinni koos muu poliitikajuraga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Andres Herkel:
Kuhu on kadunud Nikolai Patrušev? Nüüdse Venemaa üks peamisi arhitekte ja kortermajade õhkulaskja Venemaa linnades (1999) taandus kevadel julgeolekunõukogu sekretäri kohalt ning asus seejärel juhtima Venemaa merekolleegiumit. Paistis, et Patrušev valmistub areenilt lahkuma, pole enam hall kardinal ega valmistu ka võimu režiimi juhilt Vladimir Putinilt üle võtma.

Nüüd andis endine FSB juht endast üle hulga aja märku sel nädalal ajalehes Kommersant ilmunud skandaalse intervjuuga. Usutlus äratas tähelepanu peamiselt kahe väljaütlemisega. Patrušev rääkis «kohustustest», mida Donald Trumpil tuleb USA presidendina täita «teatud jõudude» ees, ning väitis, et ameeriklased ja britid kavandavad merealuste sidekaablite lõhkumist. Vaatleme neid tegelikult eraldiseisvaid avaldusi ükshaaval.

Patruševi sõnul toetus USA presidendivalimiste võitja «teatud jõududele» ja seetõttu peab ta nende ees «oma kohustused täitma». Pole täpsustatud, kes on «teatud jõud», aga siit järeldub, et USA valitud presidendi jaoks on olulised mitte niivõrd kohustused valijate ees, kuivõrd avalikkuse eest varjatud jõudude ees, kes aitasid tal valimised võita. «Ja vastutava isikuna on ta kohustatud neid täitma,» nõudis Patrušev.

Küsimus, millele vastates hakkas Patrušev rääkima «teatud jõududest», oli järgmine: «Kas USA eesseisev võimuvahetus toob kaasa Venemaa jaoks positiivseid muutusi?» Järelikult on Trump võtnud kohustusi, mis peavad silmas «Venemaa jaoks positiivseid muutusi». Ja järelikult võib arvata kõige halvemat selle kohta, kelle ees need väidetavad kohustused on võetud. Siin jätab Patrušev otsad lahti, küll aga järgneb jutt sellest, et Trumpi elu on hädaohus, teda on rünnatud ja USA ajaloos on presidentide elude kallale korduvalt kiputud. Ja sellest räägib ta päris pikalt.

Sellisele sõnumile järgnesid arvukad tõlgendused, mis näevad Patruševi sõnades enneolematut ülbust ja otsekohesust, aga ka šantaaži ja ähvardust. Eriti asuti tõlgendama eht kaageebeelikku arendust selle kohta, et USA presidendi elu võib ohus olla ja mine tea, mis võib juhtuda – pealegi, kui on täitmata kohustused. Patruševi sõnumit on ähvardusena tõlgendanud eeskätt need, kes Venemaa luureteenistuste käekirja hästi tunnevad. Näiteks Ukraina krimmitatari päritolu ajakirjanik Aider Muždabajev näeb siin väga otsekohest šantaaži ja sõnumit USA valitud presidendile, et «sa pead meile meele järgi olema ja kui ei ole, siis tuletame meelde, mis sellistel puhkudel võib juhtuda». Muždabajev möönab samal ajal, et vaevalt lääne ajakirjanikud või analüütikud mõistavad Patruševi sõnu niimoodi lahti harutada, sest lääs lihtsalt pole selliste maneeridega harjunud. (Siiski on selle intervjuu põhipunkte vahendanud näiteks Newsweek jt.)

Patruševi intervjuud käsitles üksikasjaliselt ka USAsse asunud endine KGB töötaja Juri Švets. Ta valgustas, kuidas KGB/FSB on harjunud selliseid tekste koostama ja edastama. See tähendab, et tegemist on väga hoolikalt koostatud sõnumiga, mis on Kommersandile täielikult Kremlist ette antud ja mille koostamisel ajakirjandusel mingit rolli peale sõnakuulelikkuse tegelikult ei ole.
https://maailm.postimees.ee/8135453/ska ... sahvarduse

KGB meetoditega oleks muidugi kooskõlas ka Patruševi sõnade tõlgendamine katsena Putinit diskrediteerida. Ajastus muidugi toeta seda versiooni - presidendivalimised on ta juba võitnud ja lõppude lõpuks, mida seal enam diskrediteerida ongi.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Kriku kirjutas: 16 Nov, 2024 9:12 NSVL lõpp saabus ikka sotsialismi taga ajamise pärast. Turumajandused niimoodi ei lõpe..
Seda viimast jääbki meil ju järjest vähemaks
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tjah, iga kord, kui Mount Everesti otsast kivike kukub, jõuab ala stepile lähemale, selles mõttes on sul õigus. Palun uuesti teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

WSJ -> PM:
Kui Trump jaanuaris ametisse astub, hakkab Musk koos teise miljardäri ja endise presidendikandidaadi Vivek Ramaswamyga juhtina uut loodavat üksust, mida Trump kutsub valitsuse tõhususe ametiks. Tegemist ei ole siiski valitsusorganiga ja uue ameti ingliskeelse nime lühend DOGE on Muski austusavaldus krüptovaluutale dogecoin, mille üle ta sageli nalja heidab. Musk on öelnud, et tema eesmärgiks on otsida võimalusi vähendada riigiaparaadis bürokraatiat ja hoida riigieelarves kokku triljoneid dollareid.

Trumpi meeskonna ja Muski tegemistega kursis olevad isikud on öelnud, et samas kui Musk kavatseb kärpida riigiaparaadis töökohti, on ta viimase nädala jooksul küsinud oma sõpradelt, kas nood oleksid huvitatud mõnest ametikohast. Muski eesmärk võib olla kaitsta oma kuut ettevõtet, millede hulgas on Tesla, SpaceX ja X. SpaceX, mis on viimase kümne aasta jooksul saanud USA valitsuselt rohkem kui 15 miljardi dollari eest tellimusi, on Pentagoni ja NASA eelistatud koostööpartner. Musk ja tema ettevõtted on olnud korduvalt ka valitsusasutuste uurimise all. [...]

Trumpi meeskonnale lähedaste inimeste andmetel hakkab loodavat valitsuse tõhususe ametit muu hulgas nõustama ka Muski sõber ja Ränioru ettevõtja David Sacks. Muski alluvad Räniorus, sealhulgas insenerid, on saatnud Trumpi meeskonnale kirju töökohasooviga, sest miljardärist ärimees on õhutanud neid seda tegema. Nende kirjade ja CVdega tegeleb John Hering, kes on investeerinud paljudesse Muski ettevõtmistesse, ütles asjaga kursis olev allikas, lisades: «Ma arvan, et nendele tööotsijatele meeldib mõelda, et nad hakkavad töötama mitte Trumpi, vaid Eloni heaks».
https://wallstreetjournal.postimees.ee/ ... ukam-liige

"Tesla" ja Trumpi enda aktsia ostjad loodavad avalikult korruptsioonile.
lootsik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lootsik »

2 demokraadist senaatorit paluvad Muski venemaasuunalisi tegevusi uurida.
https://www.reuters.com/world/us/democr ... 024-11-15/
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

lootsik kirjutas: 16 Nov, 2024 20:29 2 demokraadist senaatorit paluvad Muski venemaasuunalisi tegevusi uurida.
https://www.reuters.com/world/us/democr ... 024-11-15/
Maakeeli ka: https://www.err.ee/1609523293/usa-senaa ... -venemaaga
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

USA presidendiks valitud Donald Trump nimetas laupäeval oma energiaministriks frakkimismagnaadi ja kliimamuutuste skeptiku Chris Wrighti, tehes talle ülesandeks kärpida bürokraatiat, et meelitada investeeringuid fossiilkütustesse. [...] Wright asutas frakkimisteenuseid osutava ettevõtte Liberty Energy ning eitas aasta eest LinkedIni postituses kliimakriisi olemasolu. «Kliimakriisi ei ole ja me ei ole ka keset energia üleminekut,» ütles ta ja lisas, et «termin süsinikureostus on ennekuulmatu», sest kogu elu sõltub süsinikdioksiidist. «Ei ole olemas puhast või musta energiat, kõik energiaallikad mõjutavad maailma nii positiivselt kui ka negatiivselt,» lisas ta.
https://maailm.postimees.ee/8136383/tru ... ismagnaadi

Proovime ka: "Termin "valgusreostus" on ennekuulmatu, sest kogu elu sõltub valgusest." :mrgreen:
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Kui nüüd norida siis pole need asjad päriselt võrreldavad. Valgusreostus on tõesti inimeste loodud, kasutu ja tehislik spekter ...
Ka naftat põletades tekkinud "süsinikureostus" kuulub aga looduse ringkäiku. Taimedel saab olema hea, inimestel võibolla mitte nii hea
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist