Siis kui kaob vool!

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta

Kas te majapidamises on generaator?

On olemas, koos küttevarudega
38
14%
On olemas, kuid kütet napib
33
12%
Plaanin hankida
32
12%
Ei ole, kuid võiks olla
130
48%
Ei ole, milleks - see on mõttetu
36
13%

Hääli kokku: 269

AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas AMvA »

Benjy kirjutas: 18 Nov, 2024 11:27 Akupanga puhul ei räägita mitte DC/DC kontrolleri väljundpingest vaid akuelementide keskmisest pingest. Tüüpiliselt on need lipod ja pingeks on 3.7V
No seda lihtsam, sellisel juhul on 20000 mAh akupanga võimsusmahtuvus raudpolt alla 100 Wh.

Ma muidugi kahtlen selles, et lennujaama turvakontrolli töötajad hakkavad seda võimsusmahtuvust elemendi pinge järgi arvutama.
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

Uutel akupankadel on see Wh ilusti ära märgitud. Soovitan akupankasid hoida sedasi, et kirjad kestalt ära ei kuluks või ei pruugita akupangaga lennukisse lasta.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

AMvA kirjutas: 18 Nov, 2024 11:51
Benjy kirjutas: 18 Nov, 2024 11:27 Akupanga puhul ei räägita mitte DC/DC kontrolleri väljundpingest vaid akuelementide keskmisest pingest. Tüüpiliselt on need lipod ja pingeks on 3.7V
No seda lihtsam, sellisel juhul on 20000 mAh akupanga võimsusmahtuvus raudpolt alla 100 Wh.

Ma muidugi kahtlen selles, et lennujaama turvakontrolli töötajad hakkavad seda võimsusmahtuvust elemendi pinge järgi arvutama.
3,7v on see tõepoolest ja seetõttu saab selle kergesti välja arvutada. Ehk siis 20 000 mAh ja 3,7V korral peaks selle paki mahtuvus olema 74Wh.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Arvuta seal kedgi midagi- kui pole panga peal kirjas, et tegu on 20 000 või väiksemaga või pole mingit tehnilist paberit selle tõenduseks, siis kas jätad selle turvakontrolli maha või jääd ise maha. Korduvalt nähtud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Jah. Kui näitad andmesilti, et on vähem, kui lubatud maksimum, siis saab see asi peale, ja kui tõestada ei suuda, siis peale ei lasta. Kui ametnik näeb läbivalgustusel, et "seda ollust" on pildi peal liiga palju, siis tuleb asjale otsa vaadata ja andmesildilt numbrid leida. Klapib, siis saab edasi, ei klapi, siis jääb maha.
OLAVI
Liige
Kontakt:

EV energia ja julgeolek

Postitus Postitas OLAVI »

nukkel kirjutas: 03 Dets, 2024 10:05 Viimane aeg genekas, küünlad ja vändaga raadio osta.
Ei oska arvata kuhu inimesed geneka panevad kui rõdu puudub.
Kõik generaatorid ei haise ega lärma ja kui higilõhn väga ei häiri on teisigi võimalusi.
Pedaaligeneraatori paned diivani ette põrandale ja 24" telekale saab pildi ette ning ka telode laadimiseks jagub:
https://www.google.com/search?newwindow ... 99&dpr=1.5
Pilt

Ühekäe generaatori USB pesast saab väiksemaid asju laadida.
Pilt
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Benjy
Liige
Kontakt:

Honda eu1000i on palju toredam, ei pea ise väntama ja akupanga täislaadimiseks palju bensiini ei kulu.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Mul hakkas mõte liikluma :D - mul on kodus linnukoer kes vajaks iga päev kilomeetreid jooksmist, aga talvel seda keeruline läbi viia - samas, teha selline jooksupuur nagu oravatele ja genekas taha. 2-ühes lahendus :P
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Pead piisavalt suure ratta tegema, et mitte ta selga ära rikkuda.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Minevikus olid sellised koerarattaga asjad isegi olemas väiksemate riistade käitamiseks, tegid võid näit.. Huvitav, mis koera võimsus sedasi on? Kahjuks üsna vähe, inimene on pikemaajaliselt umbes 200 W.

https://lindaseccaspina.wordpress.com/2 ... come-home/
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma lapsena mäletan, et vanaema pool oli üüratu suur lühter, kus keskmeks oli petrooliumilamp. Juhtmed tulid välja ja sealt laaditi akusid ja kuulati raadiot. Tol ajal oli see keeruline seade,palju alumiiniumribisid ja mida veel, ma kunagi ammu ühte arutasin. Tänapäeval kompaktne Peltier 40mm 15.4V 92W 60C TEC1-12710 tundub lihtne ja kompaktne. On neid keegi kasutanud?
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Rebane11 kirjutas: 04 Dets, 2024 22:32 Ma lapsena mäletan, et vanaema pool oli üüratu suur lühter, kus keskmeks oli petrooliumilamp. Juhtmed tulid välja ja sealt laaditi akusid ja kuulati raadiot. Tol ajal oli see keeruline seade,palju alumiiniumribisid ja mida veel, ma kunagi ammu ühte arutasin. Tänapäeval kompaktne Peltier 40mm 15.4V 92W 60C TEC1-12710 tundub lihtne ja kompaktne. On neid keegi kasutanud?
Mina mittefüüsikuna olen nendega termoelektriliste elementidega kunagi mänginud. Panin käiku kõik oma arvutiteadmised ning ehitasin jube toreda asja enda arvates: termopastad vahele, alumiiniumribidega jahutused, küünal teisele poole, et võimalikult suur temperatuurierinevus saada, aga see võimsus, mis ma sealt kätte sain, ei väärinud küünlaid ( :D ).

Neid elemente peaks olema väga palju ja neist tuleks mingi seinaelement ehitada, et ühel pool on soe tuba ja teisel pool külm Eesti talv. Vaadataes nende elementide hinda, tõdesin, et kulutõhusamad on pea kõik muud lahendused - osta patareisid, mingi generaator vms.

Nagu ütlesin, olen muidugi diletant ja keegi tark võib saada teistsuguse tulemuse.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Benjy
Liige
Kontakt:

Sul on täiesti õigus, see asi ei vääri seda raha, mida selle kraami soetamine vajab. https://www.youtube.com/watch?v=yOUz4l5Svyo

Samas, kui tõesti elektrit ei ole ja sooja on vaja, siis siin on ehitatud diiselpõleti enda käitamiseks vajalikku elektrit tootma. https://www.youtube.com/watch?v=CmPHuMMfTgI
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kui elektrit ei ole, aga sooja vaja, siis ehitatakse pliit, soemüür või ahi... Gaasiturbiini võib ka ise ehitada: https://www.youtube.com/watch?v=15ga4KMSWqU .
Benjy
Liige
Kontakt:

Turbiin on tõesti parem idee.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist