20.SS diviisi BMW R75

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

20.SS diviisi BMW R75

Postitus Postitas Sturmmann »

Nii,minu esimene 1/35 mudel sai ka nüüd valmis.Improvisatsioon Eesti diviisi mootorrattast.Mudel ise on kokku pandud umbes 7-8 aastat tagasi ning see tõttu on mõned pisemad jupid kaoti läinud.Värvi sai ta peale alles nüüd.Pole ise 7-8 aastat mudelitega tegelenud,kuigi ostsin vahepeal neid ja siis rändasid nad karpides kapi otsa.Ennem sai kokkupandud 1/72 tanki mudeleid.Tollal ei teadnud ma mingist weatheringist mitte kui midagi,tank karbist kokku,värv joonise järgi peale ja roomikud gunmetaliga üle.Praegu kapi otsas päris palju 1/72 mudeleid,mis ootavad kokkupanemist,enne kui täielikult 1/35 peale ülelähen.Nende peal on hea kätt harjutada.Kõik kommentaarid on teretulnud:mis valesti läinud,mida teistmoodi teha jne.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
metsawend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metsawend »

mulle küll meeldib :wink:
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Väga lahe. Ise otsin ka seda mudelit praegu. Aga on ainult soolo Zündappe müügil.
Mis nipiga sa need pagunid, embleemid, bmw märgi ja numbrid ja EK lindi oled teinud???
Krt, no nii peeneid asju ei suuda küll ise valmis maalida.

Kamo ja gespanni plekid on ka väga peenelt tehtud!
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Hea tulemus, ratta enda kallal annaks muidugi veidi iriseda, aga kuna tegu nii ammuse asjaga, siis pole nagu viisakas :wink:
Kuid kamo - no selle eest saad minu poolt küll maksimaalsed punktid!

Urmas.
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Ratas ja mehed on 100% pintslitöö.Kuna Pärnus on meil igasuguste tarvikute soetamisega kriis,siis oli mul peenemate detailide värvimiseks ainult üks Humbroli 0 pintsel,millelt on suurem osa karvu ära lõigatud.Diviisi märgi tagemiseks mõtlesin algul teha sablooni aga lõpuks tegin ikkagi käsitsi.Kõige suurem tegu oli numbrimärkidega,proovisin need kõige pealt teha pintsliga aga ei tulnud kuidagi korralikult välja ja siis lõpuks tegin need kõige peenema tintenpeniga,mis leidsin.

Peenemate asjade värvimisega on mul ka kunagine kogemus olemas.Nimelt värvisin ma 1/72 statuette.Kuna 1/72 sõdurid on ikka palju pisemad,kui 1/35 sõdurid,siis polnud nende värvimine just kõige raskem,kuigi arenemis ruumi on veel väga palju.Kamo tegemine oli minu jaoks esmakordne ja ise ma tegelikult sellega eriti rahule ei jäänud.

Rattaga on nii nagu on.Eeltöö on kõik tegemata aga kuna tegu oli proovitööga,siis panin põhirõhu värvimisele.Pealegi on mul kapiotsas,karbis ootamas,veel üks samasugune BMW. :twisted:

Igasugune kriitika on teretulnud,et teaks mida järgmine kord muuta,teisiti teha.
Viimati muutis Sturmmann, 09 Apr, 2007 17:53, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

SS Kamo on plaanis tulevikus proovida teha ka 1/72 Waffen SS-laste selga.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

No selle-pärast ma poest neid gespanne ei leiagi, et kõik on Sinu kapi otsas :)
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Mulle meeldib küll, ilus. :wink:

Kas kavatsed sellega tulevasest võistlusest ka osa võtta?

S
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Mind hämmastas sinu võime luua nendele mehikestele selline Flecktarn. Kuidas sa sellega hakkama said?
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Ma ei kavatse selle mudeliga võistlusest osa võtta.Võib-olla kunagi hiljem,mõne teise mudeliga.Mõtetes on veel valminud paar eestlastega seonduvat projekti.

Flecktarni tegemisest.

Kuna see oli minu esimene Flecktarn,siis alguses vaadates pilte erinevatest mustritest,ehmatas ikka ära küll,et kuidas neid laike saab teha,nii pisikestele meestele.Siis vaatasin figuuride värvimise raamatust,kuidas seda värvitakse.Raamatus oli W-SS kamo tegemist mõne lausega kirjeldatud aga esimene lause oli kõige tähtsam ja rahustas:"Waffen-SSi kamo polegi nii raske teha,kui alguses paistab."Ja tegelikult ei ole ka,sellega saab hakkama
peaaegu igaüks kellel on piisavalt viitsimist.

Kui kedagi huvitab, võin panna üles kirjelduse,kuidas ma Flecktarni tegin.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Muidugi pane ülesse , saad suure aplausi osaliseks :)
muide mis raamatust sa seda kiikasid?

Mulle meeldib tegelikult siklimootor rohkem, see sul kenasti metallne välja kukkunud. Aga samas mitte liigläikiv. Ilus
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Raamatuks oli Osprey Modelling Manuals 9 "Modelling WW II Figures." Kindlasti oleks ehk paremaks raamatuks Osprey "Modelling Waffen-SS Figures" aga seda pole mul õnnestunud hankida.

Flecktarni tegemine

Kahjuks pole fotomaterjali tegemisest,järgmine kord üritan teha.

Eichenlaub suvemuster.
1) Kõige pealt segasin kokku rohelisest ja Humbroli 34 valgest paraja tooniga helerohelise(Kahjuks ei oska hetkel ütelda,mis rohelist kasutasin.Kuna mul erinevaid rohelisi värve palju oleks pidanud kuhugi kirja panema).Kandsin värvitavale pinnale.

2) Kui värv oli korralikult kuivanud,kandsin peale,Humbroli Military Brown 186-ga suured pruunid laigud.Aga jätsin ka pruuni alt paistma väikeseid helerohelisi laigukesi.Veel tegin mõned väikesed pruunid laigud,ka helerohelisele pinnale suurte pruunide laikude vahele.

3) Tegin Humbroli nr? tumerohelisega pruunidele laikudele ääred ja mõne koha peale ka suured tumeroh. laigud aga jätsin neile sisse helerohelised laigukesed.

4) Humbroli keskmist rohelist (mis,minu puhul polnud õnnestunud värvi valik) lisasin veel mõningatesse kohtadesse.Nt. pruunide laikude äärtesse
ja mõndade väikeste laikude ümber.

Loodetavasti ei kukkunud jutt väga segane välja.Pildimaterjali järgi oleks olnud tunduvalt kergem seletada.
muhno
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhno »

aga mis värvidega sa masina värvisid?
arvolv
Liige
Kontakt:

Eesti diviisi BMW R75

Postitus Postitas arvolv »

Lgp. Sturmmann;

On Teil juhuslikult ka mõned fotod sellest Eesti diviisi, BMW R75, mootorrattast, Nr. SS-71711, mida Teie meiega siin jagada saate? Või mõned fotod teistest Eesti diviisi mootorrattastest?

Terv.;

Arvo L. V.
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Kahjuks ei ole see reaalselt eksisteerinud masin.Minu selle teema esimeses kirjutises on kirjas,improvisatsioon Eesti diviisi mootorrattast.Number sai suvaliselt valitud selline,sest neid numbreid oli kergem värvida.

1940.a. oli Nr. SS-71711 kasutusel SS-Sanitäts Ers. Btl.mingil masinal.

http://chrito.users1.50megs.com/nummern ... ilung2.htm

Eesti diviisi mootorratastest fotosi on suhteliselt vähe kohata.Mart Laari Eesti leegioni pildiraamatus,paar pilti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist