Majapidamismured

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Re: Majapidamismured

Postitus Postitas maksipoiss »

Loputusvahendid reeglina ei ole riiete puhul lubatud.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

parkija kirjutas: 01 Jaan, 2025 15:17 Pesu pesemine , peseb muidugi masin mure sellega et, mõned fliisid on peale pesu kuidagi luitunud jumega , soovitate ehk midagi pesuloputuseks pesumasinasse lisada ?
Ma leseks jäänuna selliseid muresi pole enne lahendama pidanud .
fliise pese spordiriiete pesuvahendiga. ja loputusvahendeid mitte kasutada
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Peaasi et valgele pesule mõeldud vahendiga ei pese, see võib küll pleegitada. Ma fliise pesen tavalise "color" (Persili geelipadjad))vahendiga ja pole õnnestunud siiani värvi maha saada.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Värv on alles , luitunud vaid , tänan õpetussõnade eest .
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Olen valinud juurde lisaloputuse, et seda "kemikalilõhna" natuke rohkem välja saada.
kraal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kraal »

Kasutan Mayeri Sensitive Color pesugeeli. Ei mingit lõhna ja peseb erinevatel temperatuuridel täiesti normaalselt. Peale trummelkuivatust ka ei ole mingit haisu.
Musta värvi pesu jaoks tuleb kasutada muidugi vastavat pesuvahendit. Need kipuvad ajapikku muidu ära luituma.
Arielid jms. haisevad jubedelt ja no ei kannata seda haisu.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

parkija kirjutas: 01 Jaan, 2025 15:17 Pesu pesemine , peseb muidugi masin mure sellega et, mõned fliisid on peale pesu kuidagi luitunud jumega , soovitate ehk midagi pesuloputuseks pesumasinasse lisada ? ...
Kas tasub põdeda, kui tänapäevase taaskasutuse ja loodushoiu promo järgi ongi soositud luitunud riided kaltsukast, sest nendest on kahjulik värvaine juba välja pestud? :roll:
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Kui tegu ameti-, teenistusrõiva või suisa vormielemendiga, siis on nagu plass küll kui oled teiste hulgas nagu valge vares oma luitunud kuftaga. :?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Walter2 kirjutas: 02 Jaan, 2025 21:18 Kui tegu ameti-, teenistusrõiva või suisa vormielemendiga, siis on nagu plass küll kui oled teiste hulgas nagu valge vares oma luitunud kuftaga. :?
Mida heledamaks dedil või demblil vorm oli pleegitatud, seda "dedim" ja "demblim" välja nägid. 8) Et kohe näha, et juba vanem ajateenija, mitte mingi "duh" või "molodoi" :twisted:
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Vist 7-8 aastat tagasi käisin nahaarsti juures, keha hakkas teadmata põhjusel sügelema. Tuli välja, et mingist pesupulbrist. Siis öeldi, et Rex, Ariel ja igasugu muud väga reklaamitud pesupulbrid unusta ära. Mida puhtamaks peseb seda rohkem igasugu agressiivseid aineid sisaldab, mis jäävad mingil määral pesu sisse ka pärast loputamist. Tohter soovitas Miny Riski, ütles, et ta ise ka kasutab seda. Pesu pesemisel ei soovitanud loputusvahendit kasutada. Olen kasutanud ka Mayer Sensitive Colorit. Muidugi on ka vana tuntud roheline seep RS päris hea näiteks tööriiete käsitsi pesemiseks (kaaliumhüdrooksiidi baasil) vedelseep mida kasutatakse ka aianduses lehetäide tõrjeks ja jahukaste vältimiseks. Enne tuleb lahustada vees umbes 1:4.
Käisin pärast ka teise nahaarsti juures, sest aeg oli kirja pandud, aga probleem vajas juba kiiremat lahendamist ja käisin enne tasulise tohtri juures, täpselt sama jutt.
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Need sensitiived, miniriskid jm. ökovahendid on inimesele jah ohutumad aga pesuomadustelt jäävad regulaaridele ikka alla. Ning hinnasilt on ka karmim. Eks inimeste rahakott panegi suuresti ostueelistused paika.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Walter2 kirjutas: 03 Jaan, 2025 16:08 Need sensitiived, miniriskid jm. ökovahendid on inimesele jah ohutumad aga pesuomadustelt jäävad regulaaridele ikka alla. Ning hinnasilt on ka karmim. Eks inimeste rahakott panegi suuresti ostueelistused paika.
Seepärast kasutangi lisaloputust.
Doseerimiseks kasutan mingit prisma paari eurost mõõtekulpi(vist 30ml?) üks kulp poolele masinale, 2 kulpi täis masinale. Siis ka seda haisu vähem. Mingi test oli ka telesaates, et julmalt üle doseerides ei ole pesuomadused paremad.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Tänapäeval seda pesu mis tugevamat pesu vajab on ju üsna vähe. Näpuotsaga pulbrit peaks üldjuhul olema enam kui küllalt. Vesi teeb oma töö. Kui just tööroobad pole. Päev jalas olnud trussad ja sokid ning paar päeva kandud T - särk vaevalt suuremat töötlust vajab.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Vahelduse mõttes küsin kuidas teil see esimene suurem lumerookimine möödus? Ise tegin selle vea, et mul elektriline lumelabidas kasutab samu akusid, mis muruniiduk ja olin akud mitmeks kuuks muruniidukisse unustanud... Aga linnale kuuluva kõnnitee sain sellega siiski puhtaks lastud ja osa koduhoovigi, Lõpu pidin siiski tavalise lumelabidaga tegema, olin juba unustanud kuidas sellega vehida on, sai naha ikka märjaks ;)
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Some kirjutas: 03 Jaan, 2025 18:37 Vahelduse mõttes küsin kuidas teil see esimene suurem lumerookimine möödus? Ise tegin selle vea, et mul elektriline lumelabidas kasutab samu akusid, mis muruniiduk ja olin akud mitmeks kuuks muruniidukisse unustanud... Aga linnale kuuluva kõnnitee sain sellega siiski puhtaks lastud ja osa koduhoovigi, Lõpu pidin siiski tavalise lumelabidaga tegema, olin juba unustanud kuidas sellega vehida on, sai naha ikka märjaks ;)
Meil see paari nädala tagune väike lumekirme tekitas väikse paanika. Lumelabidas oli kadunud. Karbuss ka. Lumepuhuri karbuss oli riiulil, puhastatud, aga aasta jooksul polnud teed lumepuhurini leidnud. Aga see praegune umbes 10 -15 sm kirme ei vääri erilist tähelepanu. Sest labidas leitud. Karbuss ka kenasti olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist