Luderi kirjutas: ↑03 Jaan, 2025 10:07
Fuchs kirjutas: ↑03 Jaan, 2025 9:19
Huvitav et neid tsikliga sõita oskajaid selle orkide karja seast piisavalt võtta on. Mingi rolleriga oskab jah iga paistes näoga ahvinägu sõita aga päris asjaga millel käike ka vahetada vaja, pigem ei usuks. Sest ma oma peas kujutan ette, et sellistes tsiklirünnakutes ellujäämise protsent liiga kõrge just ei ole, A-kati mehi on siis pidevalt juurde siis vaja värvata (või koolitada). Mingil määral see taktika ilmselt töötab ikkagi, vere hinnaga küll nagu seal maal kombeks.
Vaevalt, et neil enne liharünnakule minekut A kati lube küsitakse
Kuskil põllu otsas proovivad esimese käiguga püsti püsida, sellest piisab. Sa ei osale ju liikluses, kus sul on vaja märke tunda, vaid liharünnakus, kus on vaja puhtalt püsti püsida. Ma pole peale jõnglasena võrri ja delta/miniga ringi rallimist mootoriga kaherattalistega sõitnud, aga arvan suudaksin liharünnakuks vajaliku püsti seismise oskuse omandada vast päeva/poolega.
Ma arvan, et sa oled poole päevaga juba valmis tsikli-kaskadöör. Tsikkel on üks odavamaid asju, ja ma pakun, et enamus neist on sealmaal (eriti just maapiirkondades) tsikliga küllalt sõitnud. Meie uus noor põlvkond siin on asjadest võõrdunud, aga vaevalt et seal, eriti just piirkondades, kus kohalik võim-urjadnik kaugel on. Umbes sama asi oleks meie maal eraldiseisvas kohas Kihnus arutada, et huvitav paljud neist tsikliga sõita suudavad, kusjuures Kihnus ei käiks jutt mingist kõhna mootoriga isendist, vaid ikka juba sellistest üle-700stest külgkorviga pillidest. Aga venemaal juba peateelt maha keerates on lihtkülamehe sõiduvahendiks siiani kas tsikkel või traktor või gaz52-53... või isegi hobune. Ja A- või B- või ka C-kat on küll viimane asi, mis kedagi vahetult seal rindejoonel kotib. See oleks umbes sama, kui "Keskpäevases praamis" oleks hakatud arutama, et
"mees kes julgeb minna ja selle põleva puuvilla-auto käima panna ja käigu sisse ajada, peab päästetööde eest vastutavale isikule esitama enne C-kati paberid." Seal rindejoonel on oluliselt kõvem tegija mees, kes tsikliga krossi suudab sõita, mitte see, kellel rohkem tähti juhiloa peal. Mul endal B 1986-ndast, C 1995-ndast, A-d ei olegi, aga omal ajal (veel aastaid varem enne 1986-ndat) tegin (pealtnägijad olemas) tsikliga üle 20 meetriseid hüppeid maastikul (no panin näokat ikka kah). Kas mulle nüüd A-d siis kätte ei usaldakski või? Või ikka kui suur jama peab olema majas, et mulle üldse A-d nüüd usaldataks? Liiklusesse ju ei luba seadusandlus kuidagi moodi. Omalajal said A ainult selle eest, et kui tegid B-eksamilgi lisaks tsikliga ringid ära ja loeti A-eksam sooritatuks.