Siis sa olid marurahvuslane. Rahvuslane ei pea oma identiteeti otsima teiste rahvaste madalamaks pidamisest. Rahvuslus ja kaine mõistus ei peaks teineteist välistama. Ja selleks, et aru saada, et iga rahva seas on kõiksugu erinevaid, häid ja mitte nii häid inimesi, ei ole vaja iga rahvuse esindajaga kokku elama hakata. See oleks mõeldamatu ja mõttetu.wudu kirjutas:Kunagi olin kõva natsionalist.
Siis toimus täielik saatuse iroonia. Oskasin võtta vene naise (nüüdne ex).
Pärast seda mu suhtumine venelastesse paranes tunduvalt.
Parim saavutus sellest ajast on see, et naise tütar, kes 4 aastaselt ei osanud sõnagi eesti keelt, õppib nüüd eesti koolis ja on klassi parim.
Eriti lahe oli siis kui ta hakkas vahet tegema, et on olemas meie ja, et on olemas venelased![]()
Peale seda kogemust ei pane ma kõiki venelasi ühte patta.
Usun, et kellegil pole midagi nende venelaste vastu, kes on kuulekad ja truud kodanikud. Et sellised rohkem oleks, selleks tulebki vältide üldistamist siis, kui on tegu üksiku inimesega. Üldistada muidugi saab, kui kasvõi igasugu neg. statistikaid uurida, võib kindlalt õelda, et eelsoodumus ebanormaalsele käitumisele on olemas. Kuid ikkagi, iga inimese kohta tuleb eraldi hinnang anda.
Keegi lehes just kirjutas, mis tingib selle, et venelased on just sellised nagu nad on. Üheks põhjuseks on see, et venelasel ja Venemaal üldse puudub selline mõiste, nagu riiklik või rahvalik süü. Sakslastel oli see näiteks olemas, kui peale sõda toimus denatsifitseerimine. Venemaal on aga koguaeg tegutsetud mingi suurema eesmärgi nimel. Kusjuures eesmärk on alati pühitsenud abinõud, mis selle saavutamiseks on kasutatud. Küll on selleks suuremaks eesmärgiks olnud Kolmanda Rooma ülesseehitamine, Õigeusu kaitsmine, Impeerium, Kommunismi ehitamine/levitamine jne. Alati on tegutsetud nii suure eesmärgi nimel, mille saavutamiseks on kõik lubatud, ja seda kahetsema ei pea. Siit tulebki, et venelastele ja Venemaale on mõistetamatu mõiste süü.