Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Che Latino »

Kurgid võiksid jääda krõmpsud igavesest ajas igavesti.
(Nali)
Ühtelugu räägin ühte lugu...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

retti kirjutas: 16 Aug, 2025 10:40
Rebane11 kirjutas: 16 Aug, 2025 10:17
retti kirjutas: 16 Aug, 2025 9:33 Äädika lisamine borši supile annab maitse ja säilitab punapeedi antud värvi .
Supp saab siis äädika maitse. Sest happesust annab kapsas. Peedi värv - mahla läheb supileeme sisse, aga peet väga heledaks ju ei lähe.
Hapukapsaboši puhul ehk küll aga värskekapsaborši puhul pigem mitte.
Ka mina olen äädika suhtes lapsest saati väga tundlik aga borši ilma äädikata ei kujuta ette.
Ps ei ole elus söönud sülti äädikaga ega kujuta ette selle maitset.
Õige borsh, vähemalt see, mis ma Ukrainas söönud olen, oli värskekapsast
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Hakklihakastmesse võib äädikas sattuda koos majoneesiga.
Kodus tehakse seda muteada või ja koorega. Suure katlaga keetes ja et odavam tuleks võib- olla majoneesiga.
Majoneesi hulka pannakse küll äädikat ja vahel nii et võtab silmist vee välja. Kuigi ise tehes saab ka ilma.

Kui hinda veel odavamaks ajada siis liha vähem ja majoneesi rohkem. Või nagu Riigikogu klassikud on öelnud - " Rohkem majoneesi, värdjad!"

Konkreetse kaupluse nimi polegi oluline, aitab ka kui OLAVI keti ära nimetab :)
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 16 Aug, 2025 15:38
Looda sa 😂
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

AMvA kirjutas: 16 Aug, 2025 14:20
retti kirjutas: 16 Aug, 2025 10:40
Rebane11 kirjutas: 16 Aug, 2025 10:17
Supp saab siis äädika maitse. Sest happesust annab kapsas. Peedi värv - mahla läheb supileeme sisse, aga peet väga heledaks ju ei lähe.
Hapukapsaboši puhul ehk küll aga värskekapsaborši puhul pigem mitte.
Ka mina olen äädika suhtes lapsest saati väga tundlik aga borši ilma äädikata ei kujuta ette.
Ps ei ole elus söönud sülti äädikaga ega kujuta ette selle maitset.
Õige borsh, vähemalt see, mis ma Ukrainas söönud olen, oli värskekapsast
Mingil 3. päeval saab värskekapsa supist hapukapsasupi :?
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

vanahalb kirjutas: 16 Aug, 2025 15:38 Hakklihakastmesse võib äädikas sattuda koos majoneesiga.
.....
Minul satub sinna ta ka aga törtsu ketšupiga ja seda just maitse pärast mitte äädika säilivuse pärast.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Ah jah mõnel satub äädikas kastmesse ka väikeste hapukurgi kuubikutega. Olen söönud aga ise nii ei tee.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

See hakklihakaste on nagu mitteametlik rahvus toit. Vahel panen happukoort ,mitte palju aga nii et endale meeldiks.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

vanahalb kirjutas: 16 Aug, 2025 15:38 ....
Kui ütlen, et aasta tagasi oli Selver ja Coop, siis mida selle teadmisega täna teed?
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
vanahalb
Liige
Kontakt:

OLAVI kirjutas: 16 Aug, 2025 19:58
Kui ütlen, et aasta tagasi oli Selver ja Coop, siis mida selle teadmisega täna teed?
Seda et ei Selveri ega Coop kauplused ei vaarita neid asju oma tagaruumis. Kuskil tehakse terve poeketi jaoks ja veetakse laiali. Retsept peaks olema enamvähem püsiv. Või vähemalt mitte nii et müüja teada on täna jälle äädikaga tehtud ja vast homme saab teistsugust.
Coop oma peaks vististi olema Coop Kokad https://www.coopkokad.ee/et/hakklihakaste-1kg.
PIIM, hakklihasegu 37% (veiseliha, sealiha, sool), HAPUKOOR, vesi, sibul, NISUjahu, rapsiõli, sool, küüslauk, ürdid, vürtsid.
MInumeelest pole siin ei äädikat ega ka majoneesi kust võib äädikat lekkida. Päris täpse info saamiseks võib helistada + 37 2 53 00 4900 ja uurida et kas retsepti on aasta jooksul muudetud. Kui ei taheta hästi öelda võib kohtu kaudu välja nõuda. Valetad et tekkis mingi allergia ja alles eile said koomast välja :)

Selveri kohta samamoodi, ma ei hakanud praegult otsima et kes neile seda hüva rooga keedab.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Rebane11 kirjutas: 16 Aug, 2025 16:42 Mingil 3. päeval saab värskekapsa supist hapukapsasupi :?
Ei saa sa hapukapsasuppi. Saad hoopis hapu kapsasupi. Enne sellise söömist soovitan ohutuse mõttes piisavalt hea mahutavusega mähkme alla panna :twisted: .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

vanahalb kirjutas: 16 Aug, 2025 22:59
OLAVI kirjutas: 16 Aug, 2025 19:58
Seda et ei Selveri ega Coop kauplused ei vaarita neid asju oma tagaruumis. Kuskil tehakse terve poeketi jaoks ja veetakse laiali.
Retsept peaks olema enamvähem püsiv. ....
Ma ju kohe kirjutasin, et ega pood tagaruumis ei keeda vaid valmistoit tuuakse mujalt, suuret ühisköögist ja selle pärast ei ole keti nimega mitte midagi teha.

Lisasin ka lingi piirnormita E-ainete direktiivile, ainetele mida lisatakse vajadusel ja mida ei pea tootele kirjutatud koostisosade nimekirja kirjutama, kui nende osakaalu % on väike.
Ehk sinu postitus ei sisalda mitte midagi, mida ma varem ei teaks.
Valetad et tekkis mingi allergia ja alles eile said koomast välja.
Mina ei ole mingi allergiat kuskil maininud ja seega ei saa valetamises süüdistada!
Nentisin vaid fakti, et "on lisandiga hapustatud" ja maitse ei ole õige nagu retsepti järgi peaks olema.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Keti nimi annab küll. Igal poeketil on oma köök.
Selveri kaste ei tule Coopi köögist ega vastupidi.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Teisel teemal. Heeringas.
Eile Prismas kalaleti ääres marinaadis heeringa isuga seistes vaatasin kõrvuti kahte toodet.

https://www.prismamarket.ee/toode/heeri ... 0590000245

https://www.prismamarket.ee/toode/heeri ... 0041000497

Mõlemad 400g netto ja pm. Oma olemuselt identsed tooted. Heeringa tükid, juurvilja tükid, marinaad ja kõik see samasugustes identsetes karpides.

Aga ühe tootja karbis selgest vähem toodet sees kui teises. Ühes kalad loksuvad oluliselt rohkem sees kui teises. Marinaadi tase madalam kui teises.
Aga deklareeritud on sama kogus mõlemal.
Ja nii kõikides kärpides.

Kuna proua kõrval nõudis edasi liikumist ei hakanud rohkem menetlema ja nt. Puuuvilja kaaluga võrdlema mis muidugi ei anna õiget tulemust aga võtsin hinnast olenemata kallima ja rohkema kogusega toote.
Eks vaatame järgmine kord jälle kas see oli partii error või läbiv probleem.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Sel teisel heeringapakil on märgitud netto 400 kg , kala vähemalt 200 g . Võib- olla esimesel on samuti kala kaal eraldi välja toodud, sellelt fotolt silm ei seleta.
Niimoodi põhikoostise väljatoomine on õige lähenemine ja soliidsemad tootjad märgivad ka kurgipurkidele et kurki vähemalt x grammi jms.

OLAVI - allergiat mainisin sellega seoses et kui müüja ei taha koostist avaldada siis valeta et said eelmisel korral allergia ja olgu olla.
Iseenesest peab ka nende sooja toidu lettide, restorani toitude jms puhul müüjal koostistabel olema kohe saapasäärest välja tõmmata. Eurokolhoosis vist nüüd ka liha päritolu sertifikaat.
Ma ei pea tõenäoliseks et Coopi või Selveri köögis tehakse hakklihakastet nii nagu jumal juhatab ja mida riiulilt kätte satub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 1 külaline