Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
krossipart
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krossipart »

Lidl müüb meil siin (vist oli Chef Select) nn Saksa kartulisalateid 1kg kandilistes plastkarpides. On munaga, on marineeritud kurgiga ja on nii muna kui mar.kurgiga. Majoneesi asemel on kasutatud jogurtit. See mar.kurgiga asi oli isegi söödav, kuigi mitte mingi gurmeetoit.
P.S. Samas, sama tootja väikestes karpides "munasalat", "kartulisalat" jms ei kannata kriitikat...

Lidl salatite osas.. Loobusin mõnda aega tagasi..Nagu eelpool mainitud, siis ei kannata kriitikat..Lidl on kena koht, kus osta. Kui toote hind vastab Su soovile-kvaliteedile jne..Osta ja naudi. :dont_know:
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

Sho kirjutas: 19 Aug, 2025 14:32 Polegi juba ammu kartulisalatit teinud.

Hellmansi majonees natukese rasvase hapukoorega.
Kvaliteetsed konservherned.
Tugevamaitseline juust, näiteks 24 kuuline Gouda.
Vürtsikas konservkurk, näiteks Pôltsamaa pikniku- vôi särtsukurk.
Kvaliteetne fileesink.
Sibul ja küüslauk.
Vôib ka pisut kartulit.
....
See kartulisalat võib mõnus olla.
Kremli troll.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Sho kirjutas: 19 Aug, 2025 14:32 Polegi juba ammu kartulisalatit teinud.
Hellmansi majonees natukese rasvase hapukoorega.
Tugevamaitseline juust, näiteks 24 kuuline Gouda.
Nüüd saad Merevaigu juustumajoneesi https://www.tere.eu/tooted/majonees/mer ... tumajoneespanna, et nagu kaks kärbest ühe hoobiga :)
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Fucs kirjutas: 19 Aug, 2025 14:07

Kartulisalati teeb kiirendatud korras hapuks (salat läheb hapuks) värske mugulsibul, kui lisada.
Seepärast vanadel aegadel, kui kodus tehti ja taheti panna sisse ka hakitud mugulsibulat, siis sibul segati sisse eraldi vahetult enne söömist. Kui pandi kohe sisse, siis tuli kiirelt ära süüa, sest salat kaua värkena ei seisa ja lähebki hapuks
Huvitav et olen kuulnud sama väidet, aga mitte mugulsibula vaid konservherneste kohta. Kahtlustan et eks nii see kui teine variant miski müüt on...midagi sarnast sellega mida maapoisikesena piima kohta kuulsin- et äike teeb talupiima hapuks.
Aga jah...mõte kartulisalatist ilma mugulsibulata paneb vasaku silma närviliselt tõmblema. :)
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

ekacariya kirjutas: 19 Aug, 2025 19:57
Aga jah...mõte kartulisalatist ilma mugulsibulata paneb vasaku silma närviliselt tõmblema. :)
Ma saan juba puhtalt mõttest kartlisalatist koos sibulaga kõrvetised :D
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Sain ühel grilliõhtul kartulisalatit, mis maitses müstiliselt hästi - kohe teistmoodi kui mu senised maitsekogemused. Pärimise peale millega tegu siis perenaine mainis, et kasutas oma retseptis ühte Läti majoneesi. Hiljem olen ka ühest err saatest kuulnud kiitvaid hinnanguid lõunanaabrite majoneeside kohta. Täpsed tooted jätan kahjuks siinkohal nimetamata.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

Ma saan juba puhtalt mõttest kartlisalatist koos sibulaga kõrvetised :D
[/quote]

Mida siis suurema näljaga sööksite, kui vaid mõtetest kõrvetised saad. :? Uurin uudishimust, kuna olen suhteliselt kõikesööja.. Kui pikalt olete söömata olnud? :?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Walter2 kirjutas: 20 Aug, 2025 8:26 Sain ühel grilliõhtul kartulisalatit, mis maitses müstiliselt hästi - kohe teistmoodi kui mu senised maitsekogemused. Pärimise peale millega tegu siis perenaine mainis, et kasutas oma retseptis ühte Läti majoneesi. Hiljem olen ka ühest err saatest kuulnud kiitvaid hinnanguid lõunanaabrite majoneeside kohta. Täpsed tooted jätan kahjuks siinkohal nimetamata.
Üks neid salapäraseid majoneese, mis salati heaks teeb, on Hellmans Original. :D
Sõja alguses käisid mingid jutud, et neid pidi endiselt venes toodetama, seada peab muidugi kontrollima.
Lihtsalt antud Hellmans on silmapaistvalt rammus ja kõrge kalorsusega (kõrgest rasva sisaldusest), rasvane toit ongi tavaliselt hea toit.

Kartulisalatit tuleb alati maitsta, see on lausa müstika, mida meil teha osatakse. Ja pole kahte sama maitsega salatit.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vetu »

Hellmansiga on see asi,et Skandinaavias, Baltikumis ja Beneluxis ntx on erineva koostise ja ka värvusega see. No tglt on see enamuse toiduainetega küll nii .
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 21 Aug, 2025 9:52
Walter2 kirjutas: 20 Aug, 2025 8:26 Sain ühel grilliõhtul kartulisalatit, mis maitses müstiliselt hästi - kohe teistmoodi kui mu senised maitsekogemused. Pärimise peale millega tegu siis perenaine mainis, et kasutas oma retseptis ühte Läti majoneesi. Hiljem olen ka ühest err saatest kuulnud kiitvaid hinnanguid lõunanaabrite majoneeside kohta. Täpsed tooted jätan kahjuks siinkohal nimetamata.
Üks neid salapäraseid majoneese, mis salati heaks teeb, on Hellmans Original. :D
Sõja alguses käisid mingid jutud, et neid pidi endiselt venes toodetama, seada peab muidugi kontrollima.
Lihtsalt antud Hellmans on silmapaistvalt rammus ja kõrge kalorsusega (kõrgest rasva sisaldusest), rasvane toit ongi tavaliselt hea toit.

Kartulisalatit tuleb alati maitsta, see on lausa müstika, mida meil teha osatakse. Ja pole kahte sama maitsega salatit.
Hellmansi majonees on sama rammus, kui analoogsed tooted, ei mingit suurt erinevust.

Hellmansis rasva 100 g kohta 79 g, võrdluseks Lidli majoneesis (is on minu meelest üks kvaliteetsemaid saadaolevatest) 74 g rasva 100 g toote kohta.
Vetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vetu »

Huvitav on see,et rimi lehel hellmansil 72.8 rasva, selveril 73. Mul käes purk NL toodetut ja sellel 75%
Parim majonees oli mingi suvaline Prantsuse poest ostetud. Ma pole ise ka nii head suutnud teha ( jah, ma tegin aastaid ise majoneesi toitumiseripärade tõttu)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Hellmans Originaali kalorsus on seal 700 ligidal, need tavaliselt salatisse minevad "Provansaalid" pigistatavas pakis on alla 500. Ainus, mis ma analoogse leidsin, on miski Felix Premium, ka 700.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 21 Aug, 2025 11:02 Hellmans Originaali kalorsus on seal 700 ligidal, need tavaliselt salatisse minevad "Provansaalid" pigistatavas pakis on alla 500. Ainus, mis ma analoogse leidsin, on miski Felix Premium, ka 700.
Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.

Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Pühade puhul kõlasid riigiraadios ka meenutused arhiivilintidelt tollest tähtsast päevast.
Mäluvärskenduseks tolle aja lihahindade suhtest oli reportaaz turult, kus lihamüüja ütles ilusa lihatüki hinnaks 7,50rbl/kg ja kõhulihal 1,50rbl/kg.

Teatavasti müüakse tänapäeval sea (tissidega)kõhuliha beicon'i nime all.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 21 Aug, 2025 11:21 Ma nimetan neid muid Provansaali nime kandvaid asju majoneesilaadseteks toodeteks. Need sisaldavad nii palju igasuguseid asju, mis ei peaks korralikus majoneesis olema, et neid sööb vaid enda peale tige inimene.
Ise majoneesi teha on nii lihtne ja kui ei ole selline, kes igapäev purgitäie ära sööb, siis on mõistlikum teha iga kord enda vajaduseks ise seda.
Need isetehtud majoneesid (olen ka natuke teinud) on ka tavaliselt selline vedelam lurr. :dont_know:
Tööstus kasutab siin paksendajaid, ise vist neid ei tahaks panna.
Tavaline isetegemine eeldab toore muna kasutamist, see on nüüd igaühe omal vastutusel, sest aeg-ajalt on kanalates salmonella.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline