Teatud ereda soenguga isend on seda juba tegemas. Kõiksuguseid poliitikaid on nii mugavam ellu viia.Ju nad varsti jõuavad ka järeldusele, et demokraatlikus riigis on tõeliselt tüütu kuritegevusega võidelda, autoritaarses riigis oleks see palju tõhusam
Privaatsus on kallis
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Privaatsus on kallis
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Demokraatlikus (õigus)riigis on ka selline põhimõte, et parem 10 kurjategijat vabaduses kui 1 inimene süüta trellide taga.maksipoiss kirjutas: ↑06 Aug, 2025 19:03Ju nad varsti jõuavad ka järeldusele, et demokraatlikus riigis on tõeliselt tüütu kuritegevusega võidelda, autoritaarses riigis oleks see palju tõhusamKapten Trumm kirjutas: ↑06 Aug, 2025 8:28 Aga ei RAB ega PPA juhtkonna jutus ei paista vähimatki kahetust, neil jääb õigust ülegi. "Muidu lõpeb Eestis võitlus kuritegevusega".![]()
![]()
See vast seletabki, miks meil on Bappo taolised veel vabaduses.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Enne plärtsuma hakkamist võiks ikka lugeda, mida kirjutasin.Marvin kirjutas: ↑06 Aug, 2025 21:34Ise ka usud seda sodi, mida sa siia postitad? On sul vähimgi ettekujutus, kui palju tööd kaasneb logipõhise ehk siis tagantjärgi ligipääsukorra jõustamisega ennetava protsessi asemel?ambur123 kirjutas: ↑06 Aug, 2025 18:11 Väga õige, see on oluline risk. Seda aga, kas sisekontroll on puudunud, praegu vist veel öelda ei saa: see, et infosüsteemis kontroll puudub, ei välista veel kontrolli asutuse siseselt (nende poolne logi pidamine ja vajadusel küsimused, miks ühte või teist vaatamas käidi).
Esiteks: sisekontrolli kui sellise olemasolu ning nende protsesside töömahukus on kaks eri asja!
Teiseks:kust sa võtad, et nende asutuste sisekontroll saab tingimata olla vaid ja ainult tagantjärele logipõhine...?
-
- Liige
- Kontakt:
Siis oleks RABist ammu üks või teine kekslend jalalt jalale kui kõva sisekontroll meil on
Aga...https://www.err.ee/1609768527/kaire-sepper-taitmisregister-seadus-nouab-kuid-ministeerium-vaikib kirjutas: Täitmisregistri eesmärk ei olnud tekitada ühesuunalist teed riigiasutustele ligipääsuks inimeste pangakontodele. Riigi eesmärk oli luua avalik iseteenindusportaal, kust igaüks saab õigustatud huvi korral infot võlgnike võlgade ja nõuete jääkide kohta.
Aga kui ma nüüd tunnistaks, et see äratab mõningaid kahtlusi, siis ma olen kohe oma riiki mitte usaldav ekreiidist värdjas?2023. aasta detsembris raporteeris justiitsministeerium oma kodulehel, et täitmisregister on välja arendatud, kõik selle täitmiseks vajalikud andmed on olemas ning nagu seaduski nõuab, võetakse see kasutusele 2024. aasta jaanuaris.
Möödas on aasta ja seitse kuud ning lubatud ja seadusega nõutavat iseteeninduskeskkonda ehk täitmisregistrit, mille kaudu saavad võlgnikud, sissenõudjad ja avalikkus ligipääsu täitemenetluse andmetele, meil jätkuvalt ei ole.

Osade arvates oled Kremli käppik, inimene kell pole kõrgharidust, Varro jünger, vaksiinivastane jne. Need vist kattavad enamuse aga ekreedist värdjas on minu jaoks uus. Foorumlane manjabes see kõik on minu huumor ja lihtsalt iroonia. ( ei midagi isikliku ) 

Ekreiidist värdjas sa sellepärast muidugi ei ole, aga minus isiklikult ei ärata fakt, et poolteist aastat hiljem pole mingi lubatud IT projekt realiseerunud, küll mitte mingeid erilisi kahtlusi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
"Ekreiidist värdjas" oli ilmselt liig provokatiivne minu poolt. Tõsi, riigi IT-projekti mitte/osaline realiseerumine või venimine poleks ka mitte midagi erilist, kui poleks seda liidese ümber pudrutamist, mis aktiveerib kõik vandenõuteoreetilised närvilõpmed 
Lähedased: poliitikute kaameratüli teeb Jaani otsingud keeruliseks
https://virumaateataja.postimees.ee/830 ... eeruliseks
Lähedased on põrkunud aga kurva asjaoluga – politseil pole poliitikute numbrituvastuskaameratüli tõttu võimalik enam kaamerapilte kasutada. See abinõu, mis võiks anda väärtuslikku infot Jaani liikumise kohta, on nüüd laualt maas.
"Kahjuks kõik tõdevad, et pärast kaamerapiltide kasutamise keelamist ei ole neil võimalik enda tööd enam efektiivselt teha ja see takistab korrakaitsel enda tööd teha."
"Nüüd ongi küsimus, et kui me oleme otsustanud usaldada korrakaitset, siis miks me neile kaikaid kodaratesse viskame,"
"Kindlasti kõlab see nagu halana. Olen sellele ju varem ka mõelnud, aga enne kui see sind ennast nii otseselt ei puuduta, siis laseme sel justkui mööda minna ...
Nagu siinse tema pealkiri ütleb, siis privaatsus on kallis - vahel sõna otseses mõttes.
Otsitav Jaan leiti surnuna.
Sestap jääb spekuleerida, kas kaameratest oleks /poleks abi olnud.
https://virumaateataja.postimees.ee/830 ... eeruliseks
Lähedased on põrkunud aga kurva asjaoluga – politseil pole poliitikute numbrituvastuskaameratüli tõttu võimalik enam kaamerapilte kasutada. See abinõu, mis võiks anda väärtuslikku infot Jaani liikumise kohta, on nüüd laualt maas.
"Kahjuks kõik tõdevad, et pärast kaamerapiltide kasutamise keelamist ei ole neil võimalik enda tööd enam efektiivselt teha ja see takistab korrakaitsel enda tööd teha."
"Nüüd ongi küsimus, et kui me oleme otsustanud usaldada korrakaitset, siis miks me neile kaikaid kodaratesse viskame,"
"Kindlasti kõlab see nagu halana. Olen sellele ju varem ka mõelnud, aga enne kui see sind ennast nii otseselt ei puuduta, siis laseme sel justkui mööda minna ...
Nagu siinse tema pealkiri ütleb, siis privaatsus on kallis - vahel sõna otseses mõttes.
Otsitav Jaan leiti surnuna.
Sestap jääb spekuleerida, kas kaameratest oleks /poleks abi olnud.
Kriku kirjutas: ↑06 Aug, 2025 6:28Asjast üldse mitte midagi teades oletan, et rahapesuga rohujuure tasandil - kantakse Vasjale üle 2000, Vasja võtab selle automaadist välja, 50 või 100 jätab endale ja ülejäänu annab prügikasti taga Borjale - võidakse tegeleda ikka tuhandete kui mitte kümnete tuhandete viisi. Muidugi mitte igaüks pidevalt, aga sellise tegevuse valmidusega isikuid võib päris palju olla.toomas tyrk kirjutas: ↑05 Aug, 2025 20:15Palju üldse eraisikud rahapesu ning terrorismi rahastamiisega tegelevad?
Näiteid:
Eesti politsei tõi 2024. aasta kevadel ülekuulamisele sõjapõgenik Oleksi Martõnovi. „2023. aastal tulin ma Ukrainast Poola,“ alustas ta oma rahamuulaks saamise teekonna kirjeldamist ülekuulamisel. Poolast sai Martõnov elamisloa. Leidis ka kodu, kuhu koos naisega sisse kolis. „2023. aasta novembri alguses tuli minu tuttav Boriss, pakkus mulle lisatööd,“ jätkas Martõnov. Töö detailid pidi Martõnov Borissi sõnul teada saama aga Telegramist, Ozi-nimelise mehe käest. „Oz pakkus mulle tööd, mis seisnes selles, et mina pidin saama sularaha inimestelt, kelle kontodele laekus raha,“ selgitas Martõnov.
„Esimene kord ma tulin Tallinna 2023. aasta novembris,“ tunnistas ta. „Olin siin kaks nädalat, sel ajal ööbisin hotellis.“ Tallinnasse saabudes sai Martõnov teada, et hakkab tööd tegema koos paarimehega. „Aleksei-nimeline isik,“ nimetas ta oma endise kolleegi. „Rääkis, et tuli Tšehhist. Hotelli ja bussipiletide eest maksis Oz.“ Ka kõik Martõnovi reisi- ja majutuskulud olid Ozi poolt kaetud.
Duo asus tööle. Nende tööpäev nägi välja selline, et kohtuti inimestega, kes võtsid oma kontolt välja sinna mõne kelmuse tagajärjel jõudnud raha. Väljavõtjad teenisid Martõnovile teadaolevalt nende kontode abil liigutatud raha pealt 10–20%. Martõnov ja tema paarimees Aleksei said igast nende käest läbi käinud summast 5%. Pea iga päeva lõpus tuli keegi Martõnovi ja Aleksei kokku kogutud sularahale järele. Martõnov meenutas, et petetud raha väljavõtmiseks oma kontot pakkunud inimesi „oli palju, need olid väga erinevad, nii noored kui ka vanad, mehed ja naised. Enamik rääkis vene keeles. Raha võeti välja Rocca al Mare keskuses ja Solarises“.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... eaarhitekt„Ühes bussipeatuses tuli minu juurde vene keelt kõnelev mees. Ütles mulle, et on kaotanud oma pangakaardi ja tal on vaja võtta pangaautomaadist sularaha. Küsis, kas ta tohib kanda raha minu pangakontole, et ma võtaksin selle tema jaoks välja.“ Mirgo abistamises probleemi ei näinud. Lisaks lubas lahke võõras talle vaeva eest ka veidi tasuda. „Muidugi meeldis mulle selline mõte, sest see korvas minu sõidu arve. Umbes 20 minuti möödudes oli minu pangakontol 4890,50 eurot.“
Nad kõndisid üheskoos pangaautomaadi juurde. Seal võttis Mirgo raha välja. Lihtsa vaevaga oli tal õnnestunud teenida 30–40 eurot. „Seejärel tänas mind ja läks oma teed ning mina läksin bussijaama,“ meenutas Mirgo politseile hüvastijättu tööampsupakkujaga. Nõnda õnnestuski kriminaalidel sularahaks vahetada osa paarikümnest tuhandest eurost, mis oli välja petetud 30. eluaastates õigusteadlaselt.
Ka teiste tankistide lood, kes ühel või teisel moel – kuid tavaliselt oma pangakontot kasutades – aitasid petistel ohvritelt saadud summad sularahaks teha, on enam-vähem sama juhuslikud. Sõjapõgenik Irinale hakkas Telegrami ukrainlaste grupis silma postitus, kus keegi otsis „kuhu Eesti kontole saaks raha saata selleks, et muundada seda sularahaks ja anda pangaautomaadist inimese kätte“. Irina otsustas kaasmaalast aidata ja pakkus oma kontot. Eestis alaliselt elav Andrei sai aga kesklinna baaris tuttavaks mehega, kes oli kõne järgi ukrainlane. „Napsitasime koos ja ta tegi mulle ettepaneku teha äri,“ rääkis Andrei politseile. „Ütles, et äri avamiseks oli tal Eestis pangakontot vaja. Mul oli tühi konto Swedbankis. Andsin talle kontonumbri ning sellega seotud pangakaardi ja PIN-koodi.“
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
AKI määras Apotheka kliendiandmete haldajale kolme miljoni eurose trahvi
https://www.err.ee/1609791156/aki-maara ... ose-trahvi
https://www.err.ee/1609791156/aki-maara ... ose-trahvi
Andmekaitse inspektsioon määras Apotheka lojaalsusprogrammi haldavale ettevõttele Allium UPI OÜ reedel trahvi, millega määrati ettevõttele kolme miljoni euro suurune trahv kliendiandmete kaitsmata jätmise ja ebapiisavate turvameetmete kasutamise eest. Ettevõtte hoolimatu suhtumine oma klientide andmetesse seadis ohtu enam kui 750 000 inimese, sealhulgas laste ja teiste haavatavate gruppide, privaatsuse.
/-/
Lekkinud failid sisaldasid aastatel 2014–2020 Apotheka kliendiprogrammiga liitunute isikuandmeid (ees- ja perekonnanimi, isikukood, keel, sugu, e-posti aadress, telefoninumber, kodune aadress) ja ostuajalugu. Viimane hõlmas isikustatud infot ostetud ravimite, terviseteenuste ning muu tundliku apteegikauba kohta, näiteks rasedus- ja ovulatsioonitestid, kuulmisaparaadi tarvikud, vererõhulisandid, intiimhügieenitooted, nahaprobleemide ravimid. Selline teave viitab inimese tervisele ja intiimsele elusfäärile.
/-/
Menetluse käigus selgus, et Allium UPI jättis rakendamata mitmeid kriitilisi ja ka tavakasutajatele üldteada turvameetmeid. Näiteks jäi mitmetasemeline autentimine kasutusele võtmata, ühte personaalset administraatori kontot sama kasutajanime ja parooliga kasutas mitu inimest, tegevuslogide jälgimine oli puudulik ja andmebaasi varukoopiaid hoiti ebaturvaliselt. Samuti ei olnud rollid ja vastutused piisavalt selgelt määratletud.
/-/
Allium UPI ei nõustu AKI otsusega ja kaebab selle kohtusse
"Allium UPI ei ole olnud isikuandmetega hooletu ega jätnud neid kaitseta. AKI otsus tugineb ebaõigetele faktidele ning oma hinnangu peab alles andma kohus. Meil on siiralt kahju, et Apotheka kliendiandmebaasi varukoopia varastati kurjategija poolt. Tänu tihedale koostööle Eesti riigi ja
rahvusvaheliste asutustega on Maroko päritolu kurjategija tuvastatud. Prokuratuuri ja õiguskaitseasutuste poolt meile antud info kohaselt ei ole
poolteist aastat tagasi varastatud andmeid kasutatud kuritegelikel eesmärkidel ega pakutud tumeveebis," teatas osaühing pressiteates.
Ühtlasi selgitati teates, et AKI levitas oma pressiteates valeinfot. "Apotheka kliendiprogrammi raames ei kogutud ega koguta klientide paroole ega pangaandmeid. Inspektsiooni pressiteade levitab eksitavat infot varastatud informatsiooni kohta. Toome ühe näite, tegelikkuses küberkurjategijate kätte sattunud andmestu kirjetest olid maksimaalselt 0.01 protsenti seotud käsimüügiravimite kirjetega. Kliendiprogrammi eesmärk ei ole ka klientide ravimiinfo ega riiklike soodustustega apteegikaupade teabe kogumine," lisati pressiteates.
https://www.err.ee/1609796880/eksperdid ... skontrolli
Omavoli relva soetuslubadega, kaamera eksperimendid, luba küsimata pangakontode puistamine ja nüüd siis see. Läbi see väga suure tõenäosusega ei lähe aga no krt käed vajuvad rüppe.
Brüsseli koridorides tiksub ka selline pomm: https://www.techradar.com/computing/cyb ... encryption
Omavoli relva soetuslubadega, kaamera eksperimendid, luba küsimata pangakontode puistamine ja nüüd siis see. Läbi see väga suure tõenäosusega ei lähe aga no krt käed vajuvad rüppe.
Brüsseli koridorides tiksub ka selline pomm: https://www.techradar.com/computing/cyb ... encryption
Selle pärast ma väga ei muretseks, sest see on sisuliselt realiseerimatu. Takistada ükskõik kui tugeva krüpteeringuga jutustamisrakendust endale alla laadimast ja seda kasutamast on veel lootusetum kui kodust puskariajamist.slider kirjutas: ↑12 Sept, 2025 20:50Brüsseli koridorides tiksub ka selline pomm: https://www.techradar.com/computing/cyb ... encryption
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Nõus. Küll aga näitab see et kuskil seal koridorisdes on keegi idioot kes nüri järjekindlusega nügib seda teemat (see pole kaugeltki mitte esimene kord).Kriku kirjutas: ↑13 Sept, 2025 7:22Selle pärast ma väga ei muretseks, sest see on sisuliselt realiseerimatu. Takistada ükskõik kui tugeva krüpteeringuga jutustamisrakendust endale alla laadimast ja seda kasutamast on veel lootusetum kui kodust puskariajamist.slider kirjutas: ↑12 Sept, 2025 20:50Brüsseli koridorides tiksub ka selline pomm: https://www.techradar.com/computing/cyb ... encryption
Saksamaa, Lux ja Sloveenia ning isegi Eesti (täna) liitus nendega, kes selle vastu . https://www.err.ee/1609800092/eesti-on- ... i-eelnoule Seega see teema selleks korraks maas.
Kuid samasugube möttemall on valitsev ka meie SM ametnike hulgas. Nyyd siis järjekordne "geniaalne" idee hakata karistama isikuid, kes ei ole kuritegu toime pannud kuid ametnik. Ja kogu SM peale ei leidubud inimest, kes oleks asja idiootsusest arusaanus ja taro( nimelt väikse tähega) kiidab takka ning põhjendab FB seda-kui ametnik soovib siis järelikult on vaja
Mis puutub panga kontodesse siis nagu vihjas ka FI lahkuv juht-firmad avavad arveid mujal riikides kus niisama lihtsalt kontodee ligi ei pääse ehk peab esitama põhistatud taotluse jms. Minne nagu meil, et RAB juht alkkirjastab iga suvakise taotluse ja mainib vaid-vaja.
Ning seda ka tehakes ning nende hulgas on ka mõningaid tõeliselt suuri ettevõtteid
Kuid samasugube möttemall on valitsev ka meie SM ametnike hulgas. Nyyd siis järjekordne "geniaalne" idee hakata karistama isikuid, kes ei ole kuritegu toime pannud kuid ametnik. Ja kogu SM peale ei leidubud inimest, kes oleks asja idiootsusest arusaanus ja taro( nimelt väikse tähega) kiidab takka ning põhjendab FB seda-kui ametnik soovib siis järelikult on vaja

Mis puutub panga kontodesse siis nagu vihjas ka FI lahkuv juht-firmad avavad arveid mujal riikides kus niisama lihtsalt kontodee ligi ei pääse ehk peab esitama põhistatud taotluse jms. Minne nagu meil, et RAB juht alkkirjastab iga suvakise taotluse ja mainib vaid-vaja.
Ning seda ka tehakes ning nende hulgas on ka mõningaid tõeliselt suuri ettevõtteid
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline