Lennuk koduaias

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Lemet kirjutas:Veidi OT,aga 90-ndate algul vedeles Vabaduse puiestee ääres,27-nda kooli ja Vabaduse poe vahelisel alal teiselpool teed kellegi aias MI-1 kere.Uuemal ajal on see kadunud,tea,mis saatus seda lennimassinat tabas?Või oli see MI 2,hakkasin praegu kahtlema...
Valeri Kirsi Mi-1 MU. Tõi selle Mosfilmist ja lootis kallilt maha müüa. Enne Mosfilmi oli ALMAVÜ oma. Kuna N. Liidus võisid lennukõlblikke õhusõidukeid omada vaid Aeroflot, sõjavägi, Lennukiehituse Ministeerium ja ALMAVÜ, siis Mosfilmile anti masin üle lennukõlbmatuks muudetuna. Pearootori labad keevitusega lühemaks lõigatud, karkass pooleldi läbi saetud, silindripead läbi puuritud, kütuse- ja õlipaakidel augud sisse löödud... KamAZ-i kastis Eestisse tuues oli veel sabatala vastu tagumist portet ära taotud. Siis veel metallikratid rüüstasid Vabakas. Järele jäi täielik ront. Kellele Kirss selle lõpuks maha parseldas, ei tea.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

aastaid tagasi seisis imastu kalakasvatuses mingi väiksemat sorti vene reaktiiv. kere,tiivad ja saba olid kõik väga ok ja hea välimusega,ainult mootoreid ei olnud ja seest oli ka suhteliselt lagedaks tehtus. pärit oli see arvatavasti sealt samast tapa lennuväebaasist.
Tommy06
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tommy06 »

Soobel kirjutas:Otsi artikkel üles.

Mina tean-mäletan kahte juhust:
Üks Jak28 on kellelgi kuskil pärnus, see minu arust roheline, ka sammaldunud või ongi seda värvi - ei tea.
Kas tollest Pärnu Jak-28 pilte on kellegil ?
Ja kas to lennuk veel alles ?
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

mingi vene reaktiivi kere (meenutab mig-21oma) on pärnus rääma kandis,
lennuväljal oli kaitsevärvides kopteri vrak vist mi-8 .
juba pikemat aega plaanin neist pildid teha kuid vend sai fotokast jagu kahjuks
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kas keegi teab ka, kelle oma see lennuk on? Mida see lennuk seal teeb? Mis omanik sellega teha plaanib?

Kui ma ei eksi, peaks Jak28 suht rariteetne riist olema, mulle meeldiks rohkem, kui see Tartu lähedal lennundusmuuseumis paikneks. Või on mingi hullu valduses, kes küsib selle eest 150miljonit?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Pärnu lennuk on Noorte Tehnikamaja valduses ja asub Pärnus Raba 1.
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

See mingi Jak-28P---ehk vist viimane selle lennuki modifikatsioon, mis oli seeriatootmises.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Mõned aastad tagasi oli Iru elektrijaama lähedal mingi kontori hoovi peal ka üks suuremat sorti vene lennuk, marki ei tea, aga selle teejupi pealt mis keerab Peterburi teelt elektrijaama poole oli ta näha.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
LoCo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Täna sai ka käidud kontrollimas ühe vanamehe juttu, et tal lennuk aias. Ja oligi, jäänused muidugi. Mootori oli Nõukogude ajal maha müünud.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Viimati muutis LoCo, 29 Sept, 2007 20:27, muudetud 1 kord kokku.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Jak-12. Kasutati enne Wilgasid ALMAVÜ lennuklubides puksiirlennukina, samuti ambulantsilendudeks.
Ise sellega lennanud pole, kuid vanemate lendurite jutu järgi olid lennuomadused paremad kui Wilgal. Mootor sama AI-14. Seega vähemalt muuseumieksponaadi sellest saaks kui ka tiivad alles on. Wilga ressursita mootori leiaks. Muidugi tööd läheb kõvasti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist