Venelased ei ole ju halvad inimesed!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

wudu kirjutas:Kunagi olin kõva natsionalist.
Siis toimus täielik saatuse iroonia. Oskasin võtta vene naise (nüüdne ex).
Pärast seda mu suhtumine venelastesse paranes tunduvalt.

Parim saavutus sellest ajast on see, et naise tütar, kes 4 aastaselt ei osanud sõnagi eesti keelt, õppib nüüd eesti koolis ja on klassi parim.
Eriti lahe oli siis kui ta hakkas vahet tegema, et on olemas meie ja, et on olemas venelased :P

Peale seda kogemust ei pane ma kõiki venelasi ühte patta.
Siis sa olid marurahvuslane. Rahvuslane ei pea oma identiteeti otsima teiste rahvaste madalamaks pidamisest. Rahvuslus ja kaine mõistus ei peaks teineteist välistama. Ja selleks, et aru saada, et iga rahva seas on kõiksugu erinevaid, häid ja mitte nii häid inimesi, ei ole vaja iga rahvuse esindajaga kokku elama hakata. See oleks mõeldamatu ja mõttetu.
Usun, et kellegil pole midagi nende venelaste vastu, kes on kuulekad ja truud kodanikud. Et sellised rohkem oleks, selleks tulebki vältide üldistamist siis, kui on tegu üksiku inimesega. Üldistada muidugi saab, kui kasvõi igasugu neg. statistikaid uurida, võib kindlalt õelda, et eelsoodumus ebanormaalsele käitumisele on olemas. Kuid ikkagi, iga inimese kohta tuleb eraldi hinnang anda.

Keegi lehes just kirjutas, mis tingib selle, et venelased on just sellised nagu nad on. Üheks põhjuseks on see, et venelasel ja Venemaal üldse puudub selline mõiste, nagu riiklik või rahvalik süü. Sakslastel oli see näiteks olemas, kui peale sõda toimus denatsifitseerimine. Venemaal on aga koguaeg tegutsetud mingi suurema eesmärgi nimel. Kusjuures eesmärk on alati pühitsenud abinõud, mis selle saavutamiseks on kasutatud. Küll on selleks suuremaks eesmärgiks olnud Kolmanda Rooma ülesseehitamine, Õigeusu kaitsmine, Impeerium, Kommunismi ehitamine/levitamine jne. Alati on tegutsetud nii suure eesmärgi nimel, mille saavutamiseks on kõik lubatud, ja seda kahetsema ei pea. Siit tulebki, et venelastele ja Venemaale on mõistetamatu mõiste süü.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

"Appikarje: Kes kaitseb eestlast Eestimaal?!"

Muide, tuttavate kaudu sain ka järgneva jutu osaliseks. Olevat käidud pärast märatsemist Tallinnas ja ühes apteegis niisama jutu sees olevat müüjalt küsitud, et kuidas siis oli?
Müüja ütles, et päris kohutav olevat olnud, eriti ise linnas elades.
Ja lisas, et neil töötab muidu ka üks vene neiu, nad olevat tema käest küsinud, et kas tal on Eestis hea elada?
Vastus olevat olnud umbes selline: "Nojah, ikka. Ma olen siin lõpetanud kooli ja ülikooli, mul on korralik töö. Mulle meeldib siin elada.
Aga tegelikult sooviksin ma et Puutin ka Eestit valitseks...."

Taevas anna padruneid!
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Re: Venelased ei ole ju halvad inimesed!

Postitus Postitas LionRat »

potentate kirjutas:Minu hinge teeb see igatahes katki, et vene keelt rääkivaid ja end Vene lasteks pidavaid inimesi Eestis maha tehakse!

Ma ei ole veel oma sõpruskonnas kohanud ei lolli ega vägivaldset vene noort! Käisin nädalas kaks korda vene poistega ujumas, pärast sai laval lõbusasti juttu ajada. Narvast on kaks vene poissi minu kodus kaks nädalat elanud. No midagi paha ei ole öelda, väga toredad inimesed.

Tänavatel ei olnud ju 200 000 "fašistõ" karjuvat inimest... oli max. 1000

Kuidas teil suhtumisega on?

Panin hetkeks silmad kinni ja küsisin endalt, mitu toredat venelast tunnen paarikümnest,mis on mu tutvusringkonnas.Vastuseks sain 4. Tõesti.Kõigest.Ülejäänud on yhel või teiselviisil sattunud pahuksisse seadustega.Tundub,et nad ei austa meie vabariiki.Rüvetavad,varastavad,lõhuvad,lagastavad ja tapavad inimesi.Mitte,et ma mõtlen,et ainult venelased aga...kas pole siis uudistes kuritöö sooritanud iga(teine)inimene mitte venelane? Sorri,enamjaolt ikka on...Keegi võiks statistikat teha protsentuaalselt eestlaste ja venelaste toime pandud kuritöödest alates aastast 1991. Arvake ära kes skoorib? ja pakun et tugevalt...
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Ei olnud linnas märatsemas venelasi, meil on venelasi vähe, venelased elavad ikka venemaal. Mõllu tegid ikka nõukogude uroodid, muist neist olnud isegi eesti rahvusest.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Et siis siinelavatest venelastest-ei tea ühtki normaalset.Aga ei,siiski,üks on.Ülejaanud (ja neid ikka on,nii karvaseid kui sulelisi)on pealtnäha kenad inimesed,aga kui sügavamalt hingest rääkima hakkad,tuleb välja,et hea oleks ikka,kui nõukogude kord oleks,siis oli ikka hea elu ja meie vabastasime teid fašistidest jne itd.Tegelikult on mul neist lihtsalt kahju,nad ei tea ju oma minevikust muffigi,venemaa (NSVL-i)sõtta astumine algab nende jaoks 41-st aastast,mitte 39-ndast.Samas on Venemaa tuttavad igati norm inimesed,saavad valdavalt aru meie probleemidest ja on nendega võimalik vestelda ka olnust,ja ega nad siinset seltskonda eriti ei mõista,käsitlematu on nende jaoks see,kuis saab elada keelekeskkonnas näiteks 20 aastat ja eestikeelse jutu peale ainult silmi pungitada.Hea küsimus oli et kak oni u vas zit mogut,jesli jazõka ne znajut..Ja mis ma oskasin neile vastata-kehitasin ainult õlgu.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
urmas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas urmas »

Ise oma töö tõttu puutun kokku nii kohalike kui Venemaa venelastega ja võin öelda et vahe on suur... siinsed on ikka suures osas ehtsad venelased aga Venemaa venelastega on võimalik enamikul juhtudel normaalselt rääkida. Nad on täiesti võimelised mõistma meie probleeme ja neile on tihti käsitamatu kuidas siinsed venelased ei taha eesti keelt õppida ega austa riiki kus elavad... Olen veel märganud ka erinevust Moskva ja Peterburi venelaste vahel, moskvalased siiski rohkem impeeriumimeelsemad, Peterburi venelased laiema silmaringiga ja meie suhtes mõistvamad.
olgem inimesed mitte lambad
Maximus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maximus »

wudu kirjutas:Kunagi olin kõva natsionalist.
Siis toimus täielik saatuse iroonia. Oskasin võtta vene naise (nüüdne ex).
Pärast seda mu suhtumine venelastesse paranes tunduvalt.

Parim saavutus sellest ajast on see, et naise tütar, kes 4 aastaselt ei osanud sõnagi eesti keelt, õppib nüüd eesti koolis ja on klassi parim.
Eriti lahe oli siis kui ta hakkas vahet tegema, et on olemas meie ja, et on olemas venelased :P

Peale seda kogemust ei pane ma kõiki venelasi ühte patta.
Celtic sina või? :twisted:
mangust
Liige

Postitus Postitas mangust »

Tsaariajal,kui hakati ehitama Tallinna ümbrusse, kindlustus vööndit.Toodi lisa tööjõudu Venemaa sise kubermangudest.Oma juhmusega,paistsid silma(ka teistele venelastele)Vitebski mehed.Hakati ,siis kutsuma kõiki juhmakaid" vitebskie",tibskie ja lõpuks jäi venelane.Viimased sündmused tõestasid,et vitebsklasi on üsna palju meie seas.Eks süü ole ka meis endis,et lasksime valida Tallinnas linnavalitsuse asemel"gor.duuma".See kõige suurem partei,on need mehed,oma tiiva alla võtnud,kaitseb ja nüüd ka õigustab nende tegusi.Vähe sellest,et vene koolides on õpetajad punaimpeeriumi meelsed,sokutab see partei ka Eesti koolidele sama taustaga direktoreid(K-Järve).Nüüd andsid siis,õpilased Toompeal ajaloo eksami.Ka ETV on üles kasvatanud neid" tublisi"agitaatoreid Tšaplõgin,Vellmann.Vene keelne AK on ka kuidagi teistmoodi,et vitebskil oleks kergem seedida.Nii me siis poputame neid ja pärast imestame.Ka siin foorumis,tuleb ühele inimesele kogu aeg tõestada,et maakera ei ole nelja vaala turjal.
Ütlen siis,nagu nemad meist-mõned on isegi normaalsed.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

mangust kirjutas:Oma juhmusega,paistsid silma(ka teistele venelastele)Vitebski mehed.Hakati ,siis kutsuma kõiki juhmakaid" vitebskie",tibskie ja lõpuks jäi ?????.
Mitte "vitebskie", vaid "vitebljane" või "vitibljane". Ja Vitebski kubermang asus umbes praeguse Valgevene territooriumil. Nii et venelastega pole sel sõimusõnal suurt midagi pistmist... :lol:
mangust
Liige

Postitus Postitas mangust »

Lugesin seda ????? kohta mõningad aastad tagasi ajalehest,mitte Ivan Orava memuaaridest.Idanaabrile oleme kõik eestlased,soomlased,karjalased tsuhnaad.Vahet ei tehta.Praegu on kõik eestlased tembeldatud Mussolini partei liikmeteks-fašistid.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
potentate
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

KES on selles süüdi, et Eestis elavad venelased on endasse tõmbunud! KES ? MEIE, eestlased, meie endi püha viha selle rahvuse vastu! Kuid miks? Need kes siin tapsid ja vägistasid on ammu surnud, küll jumal nendega tegeleb!

See, miks meie venelased ei taha meie kultuuri ja keelega tegemist teha on meie endi süü! Sellepärast, et mingid madlalaubalised eestlased arvavad, et nad on venelastest paremad! SIttagi ei ole! Meie peame olema sallivad! MEIE EI INTEGREERUNUD 50 AASTAGA - seda sellepärast, et meid SUNNITI! Oleks nad meile aga kooki ja moosi pakkunud, nagu EL ei oleks EESTI VABARIIKI, me kõik oleksime "vene diblad"!

Saage aru, et tuleb seltsivam olla. Kui te ise tõrjute vene keelt rääkivaid inimesi eemale, siis KUIDAS nad saavad eesti keelt õppida??????????????????????????????????????????????????????

See eestlase ülbus ajab vihale!

JUBEDALT AJAB!

Lauldes - heaga saime iseseisvuse, ma loodan, et me seda kakeldes ei kaota!

Naeratagem üksteisele, meie lapsed saavad vene noortega ülihästi läbi! MIKS MEIE EI SAA?

Päikest!
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Venelased ei ole halvad inimesed ega selles mis Tallinnas toimus ei ole kõik venelased süüdi, vaid ainult need kes selles marodööritsemises osalesid. Ei tasu unustada, et suur hulk venelasi võitles politseiridades nende marodööride vastu. Asi on niimoodi, et mölakaid leidub igas rahvuses, ega nende tegudepärast ei saa tervet rahvust hukkamõista.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Vaata, Potentate, su jutt on mõnus küll, aga sama kui neil kaheteistkümnel punaprofessoril. Madalalaubaliseks,... je suis terriblement désolé... aga ma EI LUBA sinul ega kellelgi teisel ei ennast ega ühtki teist samamoodi mõtlevat foorumlast nimetada. Tee endale selgeks vahe leplikkuse ja lömitamise vahel. Asustuskolonistide sõjakas osa aga ootab meilt seda viimast just.

Aga kui fashistid, siis mis seal ikka...selle nimega kasvasin õue peal üles, see saatis kooliteel ja kroonupäevil. Nüüd jälle päevakorras.
Sobilik oleks siis selgeks õppida üks sünnis laul. Volkslieder.ingeborg.org. võib igaüks ka mp 3 saada. Mustsärklaste võiduhümn...
Salvator Gotta, 1939, Inno triofale del Partito Nazionale Fascista
1. Salve o popole d'Eroi
Salve a patria immortale
Son rinati i figli tuoi
Con la fè nell' ideale
Il valor dei tuon guerrieri,
La virtù dei pionieri
La vision dell' Atighieri
Oggi brilla in tutti i cuor.

Refrain:
Giovinezza, Giovinezza,
Primavera di bellezza
Della vita nell' asprezza
Il tuo canto squilla e va!
E per Benito Mussolini,
Eja eja alalà.
E per la nostra Patria bella,
Eja eja alalà.

2. Dell' Italia nei confini
Son rifatti gli italiani;
Li ha rifatti Mussolini
Per la guerra di domani.
Per la gloria del lavora
Per la Pace e per l'alloro,
Per la gogna di coloro
Che la patria rinnegar.
Refrain:

3. I Poeti e gli artigiani
I signori e i contadini
Con orgoglio d'italiani
Giuran fede a Mussolini.
Non v'è povero quartiere
Che non mandi le sue schiere
Che non spieghi le bandiere
Del fascismo redentor.
Refrain:
8)
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kruuda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Neid 12 professorit kellest kolme tunnen isiklikult on raske madalalaubaliseks nimetada. Pigem on vahe selles mis on see riik mida ette kujutatakse ja nemad ei kujuta ette mitte rahvusriike vaid midagi multinatsionaalset (midagi Utopia laadset). Stalinil oli selliste kohta väga tabav termin „kasulikud idioodid”.
Selline „unistus” on ju iseenesest tore ja intelligentsemad inimesed puutuvadki reaalse eluga vähem kokku nii on neil ka lihtsam säilitada illusioone inimloomusesse. Sa tead hulgaliselt vanemaid tsitaate, kes on öelnud „see kes ei ole olnud nooruses sotsialist, sellel ei ole südant aga see kes ei ole vananedes saanud konservatiiviks ei ole mitte millestki aru saanud” see pärineb enne teist maailmasõda ja ühelt inglaselt.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

potentate kirjutas:Naeratagem üksteisele, meie lapsed saavad vene noortega ülihästi läbi! MIKS MEIE EI SAA?
Kui vana Te olete?

Ahjaa, ja kui tekib soov näha, "vene hinge" ja rikkuda oma tuju, siis külastage suvalist välismaist foorumit, kus asja arutatakse ja kus siis venelased siis seletavad millised fašistid eestlased ja valitsus on, kuidas SS veteranid teevad massiliselt paraade ja vene inimesi koheldakse alamrassina.

http://www.topix.net/forum/world/T6VBCH6GMTN3CHVA9/p5

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... p?t=110991

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... p?t=110680

jpm.

P.S hämmastav on see kuidas venelased eeldavad, et neil on õigus saada Eesti kodakondsus lihtsalt kuna nad on Eestis sündinud ja üles kasvanud ja keelt ei peakski nagu oskama.
Kui koeralita sünnitab laudas koerapojad, kas siis on tegu kohe lehmadega või?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist