Sd.Kfz. 171 Panther G

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tooksin miinusena samuti välja roomiku. mõlemad pooled tahaks nagu üht lüli juurde saada. Asja saad päästa väga lihtsalt - viska see plastroomik kus kurat ja telli friulid, või mõni analoog asemele.

Dekaali alla on jäänud õhk ja väljalase on ka rebasepunane. Viimase puhul võib oma osa olla ka valgusel, mille käes mudelit on pildistatud, kuid väljalasketorustikku tumendades saad punast muljet kerge vaevaga mahendada.

Kõik muu on suurepärane. endale meeldivad siin samuti svammiga tehtud kulutusjäljed.

Kristjan
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Sisuliselt uue roomiku idee on ka mul peast läbi käinud. Väljalaske kohta niipalju, et see saanud ülevalt poolt veidi musta peale, nii et ei ole enam selline üheülbaline.
Dekaalidega on jah nii, et mingil põhjusel on veidi õhulised, alguses oli kõik timm ja peale viimast matti lakki läks kurask selliseks.
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kas sa kasutasid dekaalide puhul ka mingeid olukorda parendavaid aineid enne lakiga katmist? Pean silmas tooteid nagu Micro Sol, või Micro Set? Või midagi muud analoogset?
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Ei kahjuks mul selliseid vahendeid veel pole, tunnistan ausalt dekaalide kinnitamises erinevate abivahenditega pole ma üldse kodus.
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Dragoni dekaalide puhul olen parema puudumisel hakkama saanud ka tavalise söögiäädikaga. Teiste tootjate, näiteks Tristari dekaale äädikaga ei meelita.

Siiski olen ise soetanud ja soovitan ka siin hankida dekaalide jaoks sobivad professionaalsed vahendid

Kristjan
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Olen jah mõelnud küll sellele. Aga kuidas see äädika teema töötab? Näiteks kui teen enne dekaali asukoha äädikas leotatud vatitikuga kokku, ja siis dekaal peale? Või pean pärast veel äädikaga katma?
Fortes fortuna adjuvat
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Enne teed pinna kokku ja pärast määrid peale ka :) Silmas peab pidama ka seda et 30% äädikas mis tavaliselt külmkapis leidub, võib osade dekaalide puhul liig kangeks osutuda, kasuta nii 10% vesilahust. Samas võib ka piiritust kasutada, mässamist samapalju.

Aga oluliselt mugavam on Micro sol/set sari, ausalt. Vanasti sai ka humbroli decalfixi kasutatud aga enam ei mäletagi kuhu see potsik sai... :wink:

Teemasse ka , tank on väga vinge ja selle swamminipi peaks jälle ausse tõstma , tegelikult ju igati lihtne tehnoloogia, aga vaat kui kenasti mõjub.
Viriseda oleks ainult samadel teemadel mis juba mainitud, roomik ja väljalase , ülejäänu on priima .
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Äädikaga - korra varem olen ka kirjeldanud... Sisuliselt toimib äädikas pisut dekaali pehmendava ja liimumist parandava elemendina... Miskit kahju ta dekaalile ei tee, seega võid julgelt ujutada:

Kõigepealt dekaali alune, seejärel dekaal peale ning siis võib veel äädikase vatipulgaga dekaali pealt siluda... mina olen erilist tähelepanu servadele pööranud siludes dekaali keskelt välisserva suunas.

Kuid ei väsi kordamast: äädikat ei anna võrrelda professionaalsete vahenditega, kuid ta on parem, kui mitte midagi.

Edit - Joss jõudis pisut ette. Minul pole söögiäädikas dekaale kahjustanud. Kui Jossil on säärane kogemus, siis tasub ettevaatlik olla. ehk mõne proovitüki peal samalt dekaalilehelt katsetada, kuna komplektis on harilikult rohkem, kui ühe masina jagu markeeringuid.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

vaoinas kirjutas:Äädikaga - korra varem olen ka kirjeldanud... Sisuliselt toimib äädikas pisut dekaali pehmendava ja liimumist parandava elemendina... Miskit kahju ta dekaalile ei tee, seega võid julgelt ujutada:
Emm ... vanemad dekaalid võivad liigse ujutamise korral lihtsalt miljoniks tükiks laguneda. Muud ei teegi, testitud :wink: Uuemate puhul ilmselt ei juhtu tõesti midagi.

Edit: miski liigse dekaaliga eelnev katsetamine on ilmselt parim soovitus.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Mulle on dekaalimajandus täiesti tundmatu ooper. Kuidagi hädaga neid peale saan kui käsitsi maalida ei õnnestu.
Ameerika roomikmasinal jäidki kortsud sisse ja servad püsti. Siis peeti mulle loeng äädikast.. mida mul aga kapis ei olnud. Seejärel meenutati hea sõnaga piiritusjooke. Mille peale võtsin XO konjaki ning niisutasin dekaali sellega. Töötas küll..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

Mille peale võtsin XO konjaki ning niisutasin dekaali sellega
ülejäänule võid coa-colat juurde panna, siis pole seda rõvedat konjaki maitset tunda...
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ega ma siis dekaale ei maitse. Aga sa soovitad siis dekaale hoopis colas leotada? Vanasti räägiti jah, pepsi hämmastavast mõjust.. nii hammastele kui kanamunakoorele..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Kui tegu lihtsakoeliste ilma kontuurita valgete numbritega, nagu antud mudelil, tasuks tõsiselt kaaluda maskimist.
Värvitud number on iga kell etem suvalisest dekaalist.

Tank on täitsa lahe, ootame järgmist oopust.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Heh kusjuures alguses oli mul endal kah nägemus värvitud numbritest. Aga Nii peent numbrit lihtsalt ei õnnestunud korralikult teibiga teha. Numbrid 4 ja 1 polekski probleem, 2 ülakumerus sai ületamatuks.
Fortes fortuna adjuvat
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Numbreid ei pea tänapäeval sugugi ise lõikuma.
Tasuks kontakteeruda ettevõtetega, kus vajalik lõikeaparatuur olemas.
Isegi Kuressaares on mitu firmat.
Pilt kah:
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist