Soovunelm

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Soovunelm

Postitus Postitas fossiil »

Tervist!

Kirjutan seda veidra pealkirjaga postitust, kuna alles hiljuti sai uuesti ühe tuttavaga aru peetud järgneva probleemi üle: kuna tuttav on seotud ühe mudelitootjaga (Miniart), siis tihtipeale küsitakse ka temalt, et mida mudeliehitajad edaspidi oma töölaudadel näha tahaksid. No ja kaua sa ikka kukalt sügad - tõin küsimuse laiema avalikkuse ette - mitu pead ikka mitu pead. :wink:
Kuid tootjapoolsed soovid kärbivad fantaasialendu üksjagu: reeglina müüvad saksa masinad paremini, kui kõik muud ja eelkõige tankid. Kuid ka vene tehnika suhtes oldi möönval seisukohal, nii et välja võiks pakkuda nii vene kui saksa tehnikat, kasuks tuleks muidugi, kui mudelil oleks ka pikem perspektiiv - juhul kui prototüübi baasil on toodetud vähemalt mõned modifikatsioonid. Tegelikult on ju turul päris palju hästi korralikke mudeleid, kuid mitmed asjad on siiani veel parajad käsnad, nii et välja võiks pakkuda ka selliste asendamise.
Iseasi muidugi, kui palju meiesuguste soovidega ka reaalselt arvestatakse, aga unistada ju vahel võib :wink:
Omalt poolt pakkusin:
saksa tehnika - Neubaufahrzeug, selleteemalist plastikut minu teada turul veel ei ole, resin ei lähe arvesse. LWS, seda samuti ei ole, aga iseasi kui perspektiivne see tootmise mõttes on.
vene tehnika - T-60, on ju miski ürgvana saast, aga see kõlbab ainult suure kaarega prügikasti poole saatmiseks. B-4 - tegu on küll suurtükiga, aga sihukese juraka juures peaks müügiedu ette kindel olema :wink:

Urmas.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Re: Soovunelm

Postitus Postitas skeletondude »

Minu unistus on täielik plastikust mudel FH-70 A1 haubitsast LOL! :lol: :cry:
Võiks ka olla tegelikult.... :roll: Aga võiks olla ka LeFH 18 haubits mida sakslased kasutasid,Träguni oma on suht kallis :cry: ,mina rohkem midagi ei taha :roll:
Marek.
Tundmatu sõdur nr.2
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr.2 »

TU-134, 1/72
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Olen vist rohkem lendur, aga....
Enda poolt pakuks Vene tehnikast - staabi autot Emkat- nii vist hüüti teda.
BTR-40 oleks ka hea lisa. Igasugu tehnilised abid GAZ veoauto baasil. Staabiautod-bussid samal alusel.
Taara avitab! ...
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Pasi Xa 180, Arsenal crossely soomusauto, Landswerk 180, Briti soomukid ja cruiser tankid. kõik see lõbu 1/72
fossiil
Liige
Kontakt:

Tundub et mõned asjad jäid täpsustamata: tegu siis valdavalt teise ilmasõja aegse maismaatehnikaga, soovitavalt roomikutel. Ja siis kas saksa või vene poole omad, mõõtkava 1:35.

Urmas.
skeletondude
Liige
Kontakt:

....

(Loll nett :? )
Viimati muutis skeletondude, 31 Okt, 2007 15:42, muudetud 2 korda kokku.
skeletondude
Liige
Kontakt:

MINA TAHAN 1/35 FH-70 A1 HAUBITSAT!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Aga kui tõsiselt võtta,siis miks peavad olema nad saksa ja vene omad IIMS aegsed roomikutel masinad?
Näiteks ei ole mudeli kujul paljusid veoautosid,mootorrattaid jne.
Lugesin eile ühte teemat TL-is ja paljud inimesed seal tahtsid rohkem kaasaegseid asju,seal täielik kõrb praegu :cry: .
Näited?
Näiteks,kasvõi M2/M3 Bradley,seda teevad ainult Tamiya-san ja Academy,muideks mitte kõige parimad mudelid.
Seesama haubits(No ei jäta mina järele :roll: )
Kas on veel näiteid vaja?

Marek.
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Samas miks mitte teha ka sõjas kasutatavaid ehitusmasinaid. Buldooserid, kraanad, okastraadirulli vedajad(ei tea kas selline asi on olemas olnud) ja kõike muud sinnakanti kuuluvaid asju.

Selline väike diraam oleks ju päris vahva, mitte ainult lahinguväljast endast aga kuidas tagalas või eesliinil asju ette valmistati.

Selline väike mõte.

Terv,
Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
fossiil
Liige
Kontakt:

Nojah, kõik see jutt on ju kena ja arusaadav, et muudkui TAHAN ja olgu aga olla.. :wink:
Aga tegelikult on tegu tootjapoolse suhtumisega - neid huvitab eelkõige reaalne KASUM, mis mõne uue mudeli müügist tulema hakkab, asi on ju mudeli valuvormi valmistamiseks kuluva rahalise väljaminekuga, mille suurusjärk on ikka väga suur - näiteks Miniart -i taoline mitte eriti suur tegija võib endale lubada aastas ühe uue mudeli jaoks vormide valmistamise, mitte rohkem. Seepärast huvitabki neid ennekõike võimalikult massiline potensiaalne ostuhuvi, mistõttu saidki alguses loetletud tingimused kirja pandud.

Urmas.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Kui rääkida II ilmasõja masinatest, siis mina sooviks küll kunagi näha müügis kasvõi T-34 baasil insenerimasinaid, igasugu TRV-d ja ARV-d.
Kuna seda tanki kasutati ka pikka aega peale II ilmasõda, siis on temast tehtud igasugu variante.
Rohkem vanasi tanke ei oska soovitada :roll:
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ma ei ole märganud, et keegi toodaks sakslaste raketiheitjat poolroomikmasinal. Ma mõtlen sellist Katjuša- sarnast, pikkade raketirelssidega. Taolisest masinast on pilte raamatus "Truuduse tragöödia", kus nad seisavad Sinimägedes nn. rootsi valli ääres reas. Karbile saaks päris seksikad kirjad a' la "German Multiple Rocket Launch System, Nordland Division, Eastern Front Summer/1944" 8) . Tegu saksa masinaga, ja Relva-SS on alati müünud :wink: !
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Kallid siinviibijad!
Ma ise saan maru hädiselt eesti keelest aru ja kirjutan kehvasti ka. Kuid teema alguses on tõesti kirjas, millised on umbes tingimused.

Aga, viimasel ajala on hakanud huvi pakkuma suured veokad. Neid lihtsaid Opeli ja Mercedese 3-tonniseid on küll, kuid: minu arvates on põud suurte, kolme sillaliste saanidega. Skoda H-seeria (kastikad, kraana, töökoda), Büssigil oli neid ka mitut versiooni. Suured Mercedesed
Lintidega: see tilluke VK302, mitu eri mudelit: pika toruga, lühikese toruga, laskemoona veduk, LSW-miks mitte, insenerväeosade masinad, erinevaid on kindlasti. Mida ma pole näinud: sakslaste miskeid buldoosereid, koppasid? ( see ei lähe teemasse)
Aga jah, eks ikka suurem osa asju on olemas ka. Eks jäävad ikkagi miskid erilised aparaadid!
A võimalus veel...miskid "top secret" aparaadid, 1945-1946 Saksa aparaadid, mis paberile jäidki!!?
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kunagi tegi revell samasugust uuringut oma kodulehel, siis sai sooviks pandud 1/144 kalev/lembitu.

Mia aga 1/35-te puutub... no ma ei tea kas on veel mõni sakslaste roomik olemas millest veel mudelit pole? Vene omadest uus BT sari ? Soomusmassinad d8..d12, lahedad punnid. Miks mitte ka inglased, no teha uus churchill ja selle baasil trobikond insenerimasinaid. Tegelikult kui tehtaks 1/35 tortuga, siis võtaks ma ka ühe :)
Kasutaja avatar
urmo25
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas urmo25 »

tahaks ka kõik saksa tehnika kokku saada ei ole vahet kas 1 72 või 1 35
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist