Kaevamistööde jälgede likvideerimine

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Asuurele , ära parem tule ,muidu saad kerepeale :wink: Krt ,kes lubas sirgala metsa ära sonkida :lol: Mine aja oma algatusel tehud kraavid kinni :wink: Ei ole mitte löbus supelda nendes.
Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Hakkan müüma pileteid maadlusmatšille ASuur vs. soadf. Võitja omandab pool Sirgala metsa ja õiguse sonkimisele.
Kui on probleem, tõmba lõuga
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

soadf kirjutas:Asuurele , ära parem tule ,muidu saad kerepeale :wink: Krt ,kes lubas sirgala metsa ära sonkida :lol: Mine aja oma algatusel tehud kraavid kinni :wink: Ei ole mitte löbus supelda nendes.

Aga ilma naljata, kas ajate ikka oma tankidega tekitatud kraavid kinni või on "pohh.i"?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
ASuur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ASuur »

OveT. kirjutas:
Aga ilma naljata, kas ajate ikka oma tankidega tekitatud kraavid kinni või on "pohh.i"?
Ei noh,seda ma saan aru ,et SOADF segast paneb,tal on pealagi külma saanud - furaška ununes Säärde posti otsa.;-)
Aga mis pagana kraavidest kained inimesed sonivad,sellest väga täpselt aru ei saa.
Lennuki kukkumiskoht on täiesti sissesõidetud tee servas meetri kaugusel,nii et masinatega pole nagu põhjust tee pealt üldse maha keerata,ainult vints külge ja kärupeale.
Ma ei saa aru,miks keegi asjast ise mitte midagi teadmata paanikat külvab?
Kas pole mitte jälle tegemist ,oma marjamaa tühjaks tegemist kartvate "mustade arheoloogide" katsega õilist üritust mustata - nagu seda ka Saaremaalgi üritati teha?!
OveT.
Liige
Kontakt:

ASuur kirjutas:
OveT. kirjutas:
Ei noh,seda ma saan aru ,et SOADF segast paneb,tal on pealagi külma saanud - furaška ununes Säärde posti otsa.;-)
Aga mis pagana kraavidest kained inimesed sonivad,sellest väga täpselt aru ei saa.
Lennuki kukkumiskoht on täiesti sissesõidetud tee servas meetri kaugusel,nii et masinatega pole nagu põhjust tee pealt üldse maha keerata,ainult vints külge ja kärupeale.
Ma ei saa aru,miks keegi asjast ise mitte midagi teadmata paanikat külvab?
Kas pole mitte jälle tegemist ,oma marjamaa tühjaks tegemist kartvate "mustade arheoloogide" katsega õilist üritust mustata - nagu seda ka Saaremaalgi üritati teha?!

Kui see sonimise jutt on mulle adresseeritud, siis on midagi väga viltu läinud :?
Ei käinud ma Saaremaal ega tõmba mind Virumaa (vähemalt mitte Teile huvi pakkuvast vaatenurgast).
Ma lihtsalt ei salli inimesi, kes metsa minnes peavad kasutama offroadi (või ka muude lärmavate, tossavate või muul moel reostavate agregaatide) abi. Aga see on minu (ja metsa) probleem... :)
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
ASuur
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas: Kui see sonimise jutt on mulle adresseeritud, siis on midagi väga viltu läinud :?
Ei käinud ma Saaremaal ega tõmba mind Virumaa (vähemalt mitte Teile huvi pakkuvast vaatenurgast).
Ma lihtsalt ei salli inimesi, kes metsa minnes peavad kasutama offroadi (või ka muude lärmavate, tossavate või muul moel reostavate agregaatide) abi. Aga see on minu (ja metsa) probleem... :)
Kas see on nüüd mingi eriline tähelepanu norimise meetod või?
Hakata nüüd hea asja nimel tehtud üritusele oma negatiivse suhtumise rõhutamisega vahele segama ise asjast mitte midagi teades!
Mina näiteks ei salli silmakirjalikult padurohelisi inimesi ,kes reaalse elu eest silmi sulgedes omaloodud pseudoprobleemideda tegelevad.
Kas me nüüd hakkame siin arutama ,kui vähe me teineteist sallime?
Või teeme selle jaoks suisa omaette teema?
Võ loeme teema käsitletuks ja läheme kumbki oma asjadega edasi?
OveT.
Liige
Kontakt:

Nagu ma aru saan, astusin oma märkusega valusasti konnasilma peale :)
Siis ikka päris ükskõik ei ole, kuigi NII valulist reaktsiooni ja järgnevaid absurdseid süüdistusi ühele üldse mitte pahasti mõeldud küsimusele ei osanud oodata.
Palun, rahunege maha, mina Teie üritust ei sega, kuid retooriline (ehk siis vastust mitte ootav) küsimus KÕIGILE kaevajatel ja kraapijatele : Kas Te kätt südamele pannes saate öelda, et kõik teie augud ja kraavid on korralikult kinni aetud ja tühi taara, pakendid ja suitsukonid prügikasti toodud?
A.Suurele: pole mõtet seda nimetada pseudoprobleemiks.
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

soadf kirjutas:Asuurele , ära parem tule ,muidu saad kerepeale :wink: Krt ,kes lubas sirgala metsa ära sonkida :lol: Mine aja oma algatusel tehud kraavid kinni :wink: Ei ole mitte löbus supelda nendes.
Palju kära mitte millestki!
Soadf vist sattus sellele metsasihile, kust RSO jupid välja tulid ja uppus sügavates rööbastes. Need rööpad on sinna jäetud traktorite poolt ammu enne seda, kui ASuur kohale ilmus. Arvatavasti on Soadfi kommentaar kantud nooruslikust tulisusest ja unustamatutest emotsioonidest Sirgala imekaunitest metsadest.

Ove T./le - offroad auto ehitamisel on eesmärgiks maksimaalselt väike surve pinnasele, st. auto peab sõitma üle pinnase, mitte sellesse lõikuma. Tõsine offroadmasin liigub õõtsikul, kus inimene jala käies sisse vajub ja ei mingeid veritsevaid haavu Maa ihul. Sügavad rööpad on traktorite ja tavaautoga metsa roninute rida.
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

Üks teadlik ja säästlik offroudija ei roni enam sinna, kus lollid metsakasumiahned maa segamini on pööranud.
Las loodus ravib need haavad, kui muudmoodi asju aetud ei saadud.
Häbi neile, kes tekkinud rööpaid enda järelt ei likvideeri! Ja häbi ka neile, kes juba kinnikasvama hakkavaid kraave uuesti vigastavad!
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
ASuur
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:Nagu ma aru saan, astusin oma märkusega valusasti konnasilma peale :)
Siis ikka päris ükskõik ei ole, kuigi NII valulist reaktsiooni ja järgnevaid absurdseid süüdistusi ühele üldse mitte pahasti mõeldud küsimusele ei osanud oodata.
Palun, rahunege maha, mina Teie üritust ei sega, kuid retooriline (ehk siis vastust mitte ootav) küsimus KÕIGILE kaevajatel ja kraapijatele : Kas Te kätt südamele pannes saate öelda, et kõik teie augud ja kraavid on korralikult kinni aetud ja tühi taara, pakendid ja suitsukonid prügikasti toodud?
No ausalt öeldes häiris ikka pigem see,et selle asemel,et kõigepealt uurida,mis teoskil,hakati kohe rääkima mingitest tankidest ja rööbastest.See ei ole ju konstruktiivne lähenemine asjale,pigem mingi turueide tase -hakata kaagutama esimese enda jaoks arusaamatu asja peale.
Ja minu järgnenud süüdistused ei ole mitte vähem absurdsed kui mõne mehe eelnenud süüdistused.
Kena muidugi kuulda,et ürituse segamist plaanis pole!
Aga eks oleks ka koomiline vaadata näiteks muuseumi viidava lennuki teliku tükkide külge ennast käeraudadega kinni köitnud tõsiseid härrasid,kes vastu rindu tagudes kuulutavad ,kuidas nad kõiksorti sonkijate eest Eestimaa loodust kaitsevad.Kui see teema tõesti nii südamelähedane on,siis kindlasti oleks palju suurem kasutegur Sillamäe seltimehi valvama minna,kelle arheoloogiaarsenali kuuluvad sellised peentööriistad,nagu veneaegsed metsaveotraktorid,ekskavaatorid ja õli soristava Zahhaarid.Ja kui seda ei tehta ,vaid hakatakse selle asemel siin foorumis poriga pilduma,siis jätan endale endiselt vabaduse sellist teguviisi silmakirjalikuks pseudoprobleemide tekitamisks nimetada.
Minu poolt kah üks retooriline küsimus - Kas tõesti mõnele siinkirjutajatele meeldiks ,et ka edaspidi läheb nii nagu siiani on tavaks ,et Kolja oma Kraziga sõidab läbi metsa otse kohale ja lohistab tükid Kuusakoskisse,saades selle eest järjekordse noti raha ,selle asemel,et meie kergete väikeste masinatega ja vintsiga toimetaks tükid teepeale ja viiks nad käruga muuseumisse?
Viimati muutis ASuur, 19 Nov, 2007 13:44, muudetud 1 kord kokku.
OveT.
Liige
Kontakt:

ASuur kirjutas:
OveT. kirjutas:Nagu ma aru saan, astusin oma märkusega valusasti konnasilma peale :)
No ausalt öeldes häiris ikka pigem see,et ja minu järgnenud süüdistused ei ole mitte vähem absurdsed kui mõne mehe eelnenud süüdistused.Kena muidugi kuulda,et ürituse segamist plaanis pole!
Aga eks oleks ka koomiline vaadata näiteks muuseumi viidava lennuki teliku tükkide külge ennast käeraudadega kinni köitnud tõsiseid härrasid,kes vastu rindu tagudes kuulutavad ,kuidas nad kõiksorti sonkijate eest Eestimaa loodust kaitsevad.Kui see teema tõesti nii südamelähedane on,siis kindlasti oleks palju suurem kasutegur Sillamäe seltimehi valvama minna,kelle arheoloogiaarsenali kuuluvad sellised peentööriistad,nagu veneaegsed metsaveotraktorid,ekskavaatorid ja õli soristava Zahhaarid.
Minu poolt kah üks retooriline küsimus - Kas tõesti mõnele siinkirjutajatele meeldiks ,et ka edaspidi läheb nii nagu siiani on tavaks ,et Kolja oma Kraziga sõidab läbi metsa otse kohale ja lohistab tükid Kuusakoskisse,saades selle eest järjekordse noti raha ,selle asemel,et meie kergete väikeste masinatega ja vintsiga tükid teepeale ja viiks nad käruga muuseumisse?

Probleemi naeruvääristamine ei muuda seda olematuks :?
Ei soovi väidelda, lihtsalt avaldasin oma arvamust. Arusaamine kas on või ei ole. Heal juhul- tuleb :)
ASuur
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas: Probleemi naeruvääristamine ei muuda seda olematuks :?
Ei soovi väidelda, lihtsalt avaldasin oma arvamust. Arusaamine kas on või ei ole. Heal juhul- tuleb :)
Mulle tundub,et siin ei ei ole küll tegemist kunstliku naljakspööramisega,vaid kujunenud situatsioon ise on kummaline ja halenaljakas : SOADF -i pooletoobisest huumorist nüüd üritada mingit baasi oma teemaga mitteseotud võitluse jaoks luua!
Kui see pole naeruväärne,siis mis on?.
Aga sildistamise koha pealt okei - minu poolest võime asja vabalt väitlemise asemel arvamuste avaldamiseks kutsuda,kui sel kellegi jaoks mingit tähtsust on.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Pole küll päris teemakohane aga kuna siin juba mainiti trossiga lennuki tükkide väljasikutamisest, siis panen omaltpoolt mõned õpetused juurde!. Trossiga väljasikutamine on kõige suurem viga, seda ei tohi uisapäisa teha!. Kõigepealt tuleb kukkumiskoht kaardistada ja tükid järk-järgult lahti kaevata ning iga etapp fotografeerida ja alles siis kui ollakse veendunud, et väljatõmmatava tüki küljes ei ripu midagi veel võib seda teha ettevaatlikult. Samuti tuleb kukkumiskoht GPS seadme abil koordinaadistada, et saaks objektiga edasi tegeleda arhiivides (millal kukkus, mis põhjustel, kellele kuulus ja kes olid meeskonnas). Ainult siis on sellel metallihunnikul väärtust ja tuleb ka story taha. Seetõttu oleks hea kui amatööridega on kaasas ka keegi proff, kes juhendaks kaevamistöid, et mitte asjatult "drov ne nalomatj".
Anton - horridoo!
ASuur
Liige
Kontakt:

Tänud asjalike õpetussõnade eest.Korralik kaardiprogramm,mis jookseb koos GPS-ga on kogu aeg töötamas ja salvestamas,ning Katja fotograafivõimetes pole mul ka kahtlust.Muidugi on ka targemad inimesed Sinimäe Muuseumist kohal,ning mõned asjatunjad lisaks. Ettevaatlik lahtikaevamine on igal juhul A ja O .Tegelikult on küll situatsioon veidi lihtsam,kuna autentse kukkumiskoha on niikuinii suurt kraavi kaevanud ekskavaator segi pööranud ja tükid kunagi välja tõstnud.Nii et meie väga suuri tükke enam sealt leida ei looda.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Siis on OK! Jään tulemusi ootama ja oleks hea saada siis kukkumiskoha täpsed koordinaadid ka.
Anton - horridoo!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline