Sd.Kfz. 171 Panther G

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

No selle seeria ma juba jõudsin nagisse üles laadida. Eks järgmise korra proovin siis albumit ehk.
Aga mudelist, praegu on siis olukord on selline, kus peal on läikiv lakk, dekaal ja pesu. Vaadake ja kritiseerige.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

midagi pole siin kritiseerida. väga ilus pill on. eriti meeldib mulle see svammiga kulutamine. äkki seletad seda vähe pikemalt. samuti näita svammist pilti (et miline poorsus), milliseid värve ja millise vedelusega kasutasid, jne. olen nise ka üritanud, kuid siiani pole mõistlikku tulemust saanud svammiga.
kena oelks, kui räägiksid värvimisest kah. et mis tootja, mis toonid (Panzerdunkelgelb on siin korduvalt väga erutav teema olnud). et kui võtad vaevaks, võiksid vähe ülevaatlikuma teema teha.

P.S. ära siis unusta veermikku õigetest kohtadest metallik-haljaks nühkida ;)
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Kasutasin tavalist nõudepesu svammi.
Pilt
Järgmine kord on plaanis kasutada meigisvammi, sellel peaks poorsus peenem olema.
Värvi segasin matt mustast ja roostest . Kõik värvid mis ma selle masina juures kasutanud olen on Model Master muide. Sisuliselt vedeldasin ma seda segu nii tunde järgi, jupi kaupa tegin, et üks pintsliotsatäis musta ja üks pintsliotsatäis roostet ja üks tilk lahustit juurde. Selles pundis tekitasin sellise enam vähem koosluse, no umbes sellise, et päris paks poleks.
Svammi kastsin sinna sodisse siis, veidi tupsutsin majapidamispaberi peal, et suurem osa värvi tuleks maha, muidu jääb suht kole (suured värvi plärakad, esimesed proovid testmudelitel näitasid ära) ja vaikselt hakkasin minema.
Üldiselt kasutasin svammist korraga sellist väikest nurka(mida väiksem on seda paremini kontrollitav, muidu vahest ei märkagi kui mõni ebasoovitav koht mudelil kah kogemata kokku saab).
Värvimisest niipalju, et kõigepealt sai siis valgega alustatud ja mustaga esile tulevad osad üle käidud.
Seejärel hakkasin põhivärviga katma, milleks oli siis afrika grunbraun, ehk siis peaks dunkelgelb olema vist. (MM 2099). Kokku panin põhivärvi peale kolm kihti. Aga nagu fossiili terav pilk tabas, on mul probleeme värvide lahjendamisega ja seega sai värv veidi "karvane".
Peale kolme kihti põhivärvi siis tuli peale laik olive drab naol, sedagi sai 2-3 kihti.
Laigutamise puhul ei järginud küll väga täpselt DML ette antud skeemi, nimelt neil on kämo ette nähtud terava servaga, minul aga sujuv üleminek. Tegu polnud laiskusega, vaid minu ettekujutuses oli see minu jaoks meeldivam lahendus :)
Peale seda siis kukkusin svammiga lammutama nagu ülalpool kirjeldasin. Mõnesse nurka otsustasin teha ka kerge sellise "heavy rustingu" ehk segasin kokku põhivärvi ja valget ning tegin kerged laigud. Seejärel peale kuivamist sai selle sama värviga, millega tegin kergemat kulutamist keset heledat laiku tumedam lärakas plätserdatud.
Seejärel sai peale läikiv lakk, peale mida dekaal ja seejärel omakorda jälle veidi läikivat lakki.
Ning viimasena siis pesu. Pesu tegin õlivärvidega, tumepruuni ja musta segu lahjendatud tugevalt tärpentiiniga nagu ikka. Pesu sai tehtud korda kaks. Ja siin ma praegu olengi siis. :D
Ahjaa tööriistad siis sai kah seal vahepeal kuskil ära värvitud, ehk siis peale olive drabi ja enne kulutamist.

Huhh pikk jutt sai :D
Paavo
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Järgmine kord on plaanis kasutada meigisvammi, sellel peaks poorsus peenem olema.
vat sellega mul ei olegi välja tulnud, olen just kasutanud seda nn. meigiseent. see raip on liiga tilluke, variandid on kas liiga palju värvi, või liiga vähe. vahepealseid, töötavaid variante pole suutnud leida.

Peale kolme kihti põhivärvi siis tuli peale laik olive drab naol, sedagi sai 2-3 kihti.
vat selle olive drabi asemel soovitaks kasutada MM 1764 Euro Dark Green. see on RAL 6003 ehk siis saksa roheline... punakaspruunina muide sobib MM 1533 või siis sokolaadipruunina MM 2096, neid kasutasin ise, kui veel emailidega mängisin. praeguseks on põhiliselt ikkagi akrüülid. küll aga ma mingi mudeli juures oma MM jäägid ära kasutan...

aga nagu öeldud, kena mudel. jõudu lõpetamisel.
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Svammivärk paistab hästi õnnestunud.

Jimenez on oma õpetustes küll kategooriline. Ei soovita 1:35 möödus ja kui, siis ainult akrüülidega.
Aga näe, saab küll!

Peaks katsetama.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Vat mis teadmatus võib teha :P Oleks teadnud, et härra Jimenez ei soovita, poleks ehk proovima hakanudki :D
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Ilus mudel! Ainult ei saa aru kas on fotoka moonutus või läigibki see tank? Jääb mulje nagu oleks masin õlise lapiga või mingi pastaga üle nühitud. Värv võiks matim olla.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Selles faasis oli veel tegu jah läikiva lakiga, praegu juba matt lakk peal.
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

see svammitech on suht hariv, panen endale kõrva taha (akrobaat selline)vaja endal ju ka laigutamist harjutada.
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

soovitan kindlasti, esmalt proovida kuskil lambi koha peal, sest kui ma poleks paari testruni teinud, oleks ilmselt kohutavalt mudeli ära plötserdanud.

Ja muidugi nagu pidevalt igal pool toonitatakse, pean kah vajalikuks ära tuua, et KINDLASTI TULEKS TEGUTSEDA ETTEVAATLIKULT, PIDEVALT OMA TEGEVUST PEATADES JA KONTROLLIDES, MUIDU ÜHTÄKKI AVASTAD, ET SAI IKKA LIIGA PALJU

Ülevalpool Hertsog rääkis meigi svammi puhul, et kas liiga palju värvi või liiga vähe. Kas vaikselt selle liiga vähese värviga kasvatama ei saanud hakata kulumist või?
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Kas vaikselt selle liiga vähese värviga kasvatama ei saanud hakata kulumist või?
ei tundunud kuigi rentaabel ettevõtmine. väga aeglaselt edenes see. ilmus korraga 1-2 täppi ning need rohkem aimatavad, kui nähtavad. ehkki nagu näha, on ilmselt asi harjutamises ja kannatlikkuses... eks ma siis jõudumööda katsetan uuesti. mõlema svammiga.
Pilt

Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Nonii sain roomiku alla ja matt laki peale. Sumparid pooleli, veidi metalset läiget ka sinna tänna vaja veel lisada.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Seekord siis kasutasin lisamiseks albumit :D

PS! Pilte üles laadides avastasin, et vasak roomik liimist lahti tulnud ühest kohast, parandama hakates lagunes lausa pilbasteks :S Nüüd vaja vähe remontida :wall:
Fortes fortuna adjuvat
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No äge tulemus! Aga mina soovitaksin siiski pilte sellises suuruses, üks näide:
Pilt
Pildid tuleb mõõtu ajada enne üleslaadimist ja siia postitamisel kasutada maksimaalsuuruse näitamisel pakutavat linki.
Ent roomikud, eriti see vasak olidki liiga suure pinge alla - selle tanki mehhaanikul tuleks teatud asjad vist ajutiselt küljest maha monteerida.. :wink: Pantri roomik oli ettenähtud pinge all, kui sirgel pinnal seistes mahtus roomiku ja esimese tugiratta vahele labakäe laius.
Nii et väikese läbivajumise selles kohas võiksid küll ette võtta - kui vaja saadan pilte.

Urmas.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

väga hea näeb välja. aga kui juba roomikut mudid, siis võta parempoolne ka ette: on liiga sirgelt ja kõrgelt seal rataste kohal. muidu on kena töö. et lõppviimistlus ja valmis ta saabki...
Pilt

Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Eks ma proovi, kuigi ma ei usu, et sellel mudelil enam minu võimuses on roomikuid väga modida :) Aga järgmise pantri puhul lasen kindlasti roomiku lõdvaks.
Fortes fortuna adjuvat
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist