Liikluse planeerimisest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Liikluse planeerimisest

Postitus Postitas Kapten Trumm »

davidsoniharald kirjutas: 19 Sept, 2023 13:26 Me kõik oleme keskmisest paremad autojuhid, eksole?
Aga keegi ikka peab rullnokk ka olema ja oma põhiõigust, 20kmh teistest kiiremini sõitmist, taga ajama.
Ma ei ole kuskil rääkinud 20 kmh kiiruseületamisest kui põhiõigusest. Mõni mees on siin foorumis nagu koer pavlovi tingrefleksi katses, kui mina midagi kirjutan, siis hakkab ila jooksma ning ohjeldamatu trollimiskihu lööb välja.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kapten Trumm kirjutas: 19 Sept, 2023 12:36 Siin läheb asi juuksekarva peenestamiseks - meie mendiriigi ideloogide lemmikteema. Üle maailma sõidabki sõiduautode põhimass lubatust 10-20 kmh kiiremini ja autojuhile polegi rektaalset GPS majakat kohustuslikuks tehtud. ...
Ei tea, kus maailmas mina olen kogu aeg elanud? :scratch:
Näinud küllalt, kuidas mitmel pool Euroopas kaamerad juba 10km/h plussi juures välguvad ning ise ka trahvi saanud , kui kiirus 6 km/h üle lubatu oli!
Ilmselt pole minu mitu aastat välismaal elamise ja liiklemise kogemus miskit väärt "üle-lehe-Soomes-käinu" kõrval... :cry:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Kapten Trumm kirjutas: 19 Sept, 2023 13:51 Aga Leninil oli õigus. ...Praktika on tõe kriteerium.
Ei olnud Leninil õigus vaid see kild kuulub Marxile - tea mitmendale ringile see ämber sul juba läheb..
https://militaar.net/phpBB2/search.php? ... pten+Trumm
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Tuleb välja, et Chuck Norris on hoopis Bruce Willis?
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Põhjamaades normaalsed kohalikud ei sõida tavaliselt maanteel ülekiirusega, vahel harva läheb lappama möödasõitu tehes või rambi pealt kiirteele välja sõites sest karistused on tõsised. Nii sõiduautode kui veokate puhul paistavad nii Balkan kui Baltikum silma halvas mõttes, näiteks teevad kaks poolakat veoautodega üksteisest möödasõitu -20kmh, tekitades enda järele kilomeetrise saba. Keskmine sigismund, kes veokit roolib, ei olegi kõige teravam kriit ja reeglina ei pea pettuma, kui eeldada, et on juhm. Vahel politsei meelega kontrollib välismaalasi, kõike, alates sellest, kas auto on tehniliselt korras kuni selleni, kas alukad on triigitud ja hambad pestud. Need, kes ei ole, saavad karistada ja kui sama inimene saab korduvalt või teatud firma eriliselt silma paistab, siis see auto, inimene või firma enam põhjapoole ei sõida.
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Leo kirjutas: 19 Sept, 2023 15:47 Põhjamaades normaalsed kohalikud ei sõida tavaliselt maanteel ülekiirusega, vahel harva läheb lappama möödasõitu tehes või rambi pealt kiirteele välja sõites sest karistused on tõsised. Nii sõiduautode kui veokate puhul paistavad nii Balkan kui Baltikum silma halvas mõttes, näiteks teevad kaks poolakat veoautodega üksteisest möödasõitu -20kmh, tekitades enda järele kilomeetrise saba. Keskmine sigismund, kes veokit roolib, ei olegi kõige teravam kriit ja reeglina ei pea pettuma, kui eeldada, et on juhm. Vahel politsei meelega kontrollib välismaalasi, kõike, alates sellest, kas auto on tehniliselt korras kuni selleni, kas alukad on triigitud ja hambad pestud. Need, kes ei ole, saavad karistada ja kui sama inimene saab korduvalt või teatud firma eriliselt silma paistab, siis see auto, inimene või firma enam põhjapoole ei sõida.
Täpsustuseks leedu ja poola transpordifirmades nagu ka läti, eesti firmades napib kohalikku päritolu juhte. Need igasugu välismaalased sõidavad nagu peremehed käsivad, sest alternatiiv on koju tagasi väljaspoole EU-d saadetud saada. Muuseas mitukümmned kilomeetrit vältavaid möödasõite kutsutakse euromöödasõitudeks. Eks viisakas oleks jah möödasõidetaval lasta hoog vähe maha, et möödasõit vähe kiiremini tehtud saaks, aga alati leidub jopskeid. Põhjamaade liikluse kohta oma kogemuse järgi nõus. Pole seal sellist kihutamist millest akf Trumm siin jutustab. Meenub tuttava jutt, et soomes pidid põhilised kihutajad olema baltlased ja muud sisserändajad.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Minu arvates on hea tee ja ilmastiku korral tolereeritav sõita 90 alas nii, et spidokas näitab 100 km/h, tegelik kiirus kipubki olema 90+-2 . Kahtlen, et liiklusõnnetuste statistikas see erilist rolli mängib. Meeldetuletuseks on enamus kruusateid meil samuti 90km/h piiranguga.

Kuna teema nimi on liikluse planeerimine, siis tegelikult ongi neid rekkasid liiga palju teedel. Soodesse, rabadesse ja väikeküladesse ehitatakse meil ökodukte ja viadukte, kuhu tassitakse objekti kohta 1000+ rekkatäit pinnast, et kitsed saaks talvel vastlaid pidada. Kuhu ma tahan jõuda on see, et loodetavasti selle pompöösse balti raudtee valmimisega väheneb kaubavedu meie maanteedel, aga vaevalt.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kapten Trumm kirjutas: 19 Sept, 2023 13:57
davidsoniharald kirjutas: 19 Sept, 2023 13:26 Me kõik oleme keskmisest paremad autojuhid, eksole?
Aga keegi ikka peab rullnokk ka olema ja oma põhiõigust, 20kmh teistest kiiremini sõitmist, taga ajama.
Ma ei ole kuskil rääkinud 20 kmh kiiruseületamisest kui põhiõigusest. Mõni mees on siin foorumis nagu koer pavlovi tingrefleksi katses, kui mina midagi kirjutan, siis hakkab ila jooksma ning ohjeldamatu trollimiskihu lööb välja.
A äkki on asi selles, et iga kord kui sa suu lahti teed tuleb sealt välja mingi möga? No mingi rullnoka stiilis "mendiriik", "kitsaste rehvidega ei saa pidurit puutudagi, kohe kumm viliseb", 20kmh tunnis üle on jumala okey ja kõige parem pärl - GPS töötab triangulatsiooniga. Ise pakud sellist kuldset materjali trollimiseks, miks küll võimalus kasutamata jätta. Hoiaks suu kinni, paistaks targem aga seda sa vaevalt suudad.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

teeline35 kirjutas: 19 Sept, 2023 16:34 Pole seal sellist kihutamist millest akf Trumm siin jutustab. Meenub tuttava jutt, et soomes pidid põhilised kihutajad olema baltlased ja muud sisserändajad.
Akf Trumm kirjutas et kuidas ta Helsinkist välja sõitis ja kohe kõigile jalgu jäi. :) Mu kogemuse järgi pigem tõenäoline sest kiirteedel kihutatakse küll. Helsinkist väljaminevad teed, vähegi nimetamisväärse linna poole, on kõik vähemalt alguses kiirteed. Ma olen samuti Turkust Helsinki poole sõitnud, teises reas ja ühtlases liiklusvoolus 160-nega 120 alas. Politsei oli kahe sõidusuuna vahel ja ei lasknud end segada sest selline oligi selle päeva tee- ja ilmaoludele vastav kiirus.

Aga seda näeb ainult kiirteedel ja neid on riigi suurust arvestades vähe - ainult 944 km. Need on Helsinkist väljuvad suunad ja mõned jupikesed suuremate linnade ümbrusaes.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_moottoritieverkko
Kiirteedel ei ole sama tasapinna ristmikke ja loomaaiad on kahele poole veetud. Samuti on sõidusuunad hoolikalt eraldatud. Kõigil ülejäänud teedel ikka ei kihutata küll sest kitsas on, põdra silmad hiilgavad iga puu taga, rekkad lohisevad jalus, kiiruskaameraid on mõnel pool iga kilomeetri tagant ja kiirustamisel pole sügavamat mõtet.
(Kiirteedel pole ma Soomes kunagi kiiruskaamerat näinud. Võib-olla pole lihtsalt märganud aga trahvi pole ka tulnud. Lihtsalt teekaameraid on kill)

Eestis selliseid kihutamist kannatavaid kiirteid suurt polegi. Tallinnast Narva poole minev kindlasti ei ole sest seal on samal tasapinnal ristmikud. Pärnu poole enam ei mäleta , vanasti sai sealgi mumeelest suurelt teelt otse Caterpillari hoovi või Peoleo motelli keerata. Võib-olla Tartu suunda ehitatud uuemad lõigud annavad kiirtee mõõdu välja.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

vanahalb kirjutas: 19 Sept, 2023 22:08 Eestis selliseid kihutamist kannatavaid kiirteid suurt polegi. Tallinnast Narva poole minev kindlasti ei ole sest seal on samal tasapinnal ristmikud.
:shock:

Ma tean ainult üht samatasandilist ristmikku, see Jõelähtmelt Tallinna poole. Nuh ja siis on küll veel mõned tagasipöördekohad, mida kiirteel olla ei tohiks. Ülejäänud ühel suunal peale- ja mahasõidud vist täisristmikeks ei tohiks kvalifitseeruda...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

isakene kirjutas: 20 Sept, 2023 0:12
vanahalb kirjutas: 19 Sept, 2023 22:08 Eestis selliseid kihutamist kannatavaid kiirteid suurt polegi. Tallinnast Narva poole minev kindlasti ei ole sest seal on samal tasapinnal ristmikud.
:shock:

Ma tean ainult üht samatasandilist ristmikku, see Jõelähtmelt Tallinna poole. Nuh ja siis on küll veel mõned tagasipöördekohad, mida kiirteel olla ei tohiks. Ülejäänud ühel suunal peale- ja mahasõidud vist täisristmikeks ei tohiks kvalifitseeruda...
Ristmik on ristmik ja üldse ei tohiks selliseid peale- mahasõite olla. Maardust edasi Kostivere teeotsas, siis Olerexi juures, teisel pool Jägalat igasugused teeotsad otse taluõuedest, enne Loksa teed eriti jabur ristmik kus sõidetakse tagasipöördeks risti üle mõlema sõiduraja ja nii edasi.

Kiirteel on ikka mingi paralleelne tee kuhu aegsasti maha sõidetakse ja siis alles sealt oma sihtkohta.
Tartu maanteel Kose juures kohtasin küll õiget kontseptsiooni.
mart2
Liige
Kontakt:

Smith kirjutas: 19 Sept, 2023 19:18 Minu arvates on hea tee ja ilmastiku korral tolereeritav sõita 90 alas nii, et spidokas näitab 100 km/h, tegelik kiirus kipubki olema 90+-2 . ...
Ei ole hea soovitus.
Iga tootja spido täpsus on erinev ja miks mitte, sõltub ka autost (velje mõõt, rehvid, rõhk, üldine täpsus jne.).
Minu Outbacki (2020) võrdlused GPS vs. spido - 50/51, 70/72, 90/92, 100/103, 120/124.

NB! Politsei kiirusmõõtjaga pole veel testinud! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Rääkida tänasel päeval spido järgi sõitmisest on tegelikult kaunikesti kentsakas...GPS, Waze satellitna igatsiooni põhised registraatorid etc annavad suht-koht täpse kiiruse reaalajas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mart2
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas: 20 Sept, 2023 8:08 Rääkida tänasel päeval spido järgi sõitmisest on tegelikult kaunikesti kentsakas...GPS, Waze satellitna igatsiooni põhised registraatorid etc annavad suht-koht täpse kiiruse reaalajas.
Tunnistan ausalt, et olen dinosaurus ja kasutan Waze väga harva - üldjuhul pikkadel sõitudel ja siis, kui otsin seni veel külastamata sihtkohta. :cry:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pole seal sellist kihutamist millest akf Trumm siin jutustab. Meenub tuttava jutt, et soomes pidid põhilised kihutajad olema baltlased ja muud sisserändajad.
Järgmine kord autoga Soome satun, siis teen video, kuidas kogu teine rida 140ga tuiskab (ja politsei tee ääres ei hakka kiirusmõõtjat tõstmagi). Mind on Soomes alati see kohalike kihutamine imestama pannud.

Minu kogetu põhjal huvitavad seal kiirteel politseid hoopis need liikluse jalus koperdavad "eeskirja kompromissitud jälgijad" ja teiseks ridade vahel sõeluvad kihutajad (kes pahatihti tõesti baltlased on). Ühesõnaga, prioriteet on selge ja mulle tundub, et loogiline - kõige ohutum liiklus on sujuv liiklus ja politsei töötab selleks, et liiklusvoog sujuks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: erkilo, Marvin ja 2 külalist